Keywords:
Cyber, Education Market, ICT
Edu type:
Formal education
Location:
Utrecht
Education:
MBO-2/VMBO-kader/VMBO-GL/VMBO-t (EQF 2)
Start date:
01/08/2024
Study Load:
1680 hrs
Duration:
1 year
More information

Description:

Wil jij alles leren over netwerken, computers, elektra en domotica? Vind je het leuk om mensen te helpen bij het oplossen van hun ICT-problemen? Meld je dan aan voor de opleiding Medewerker ICT bij MBO Utrecht.

 

Wat ga je leren? 

Tijdens de opleiding leer je van alles wat met ICT en Elektro te maken heeft: elektro-installatietechniek, datanetwerken, domotica, software, en hoe een computer in elkaar zit. Ook ontwikkel je tijdens je studie vaardigheden om andere computergebruikers te kunnen helpen. We besteden aandacht aan de nieuwste technologieƫn op het gebied van elektro en ICT.

 

Als je een techneut bent en graag met je handen werkt, kun je als medewerker ICT alle kanten uit. Waar je ook voor kiest: jij zorgt ervoor dat ICT-voorzieningen goed blijven werken en helpt gebruikers als ze er problemen mee hebben.

 

Echt iets voor mij?

Je werkt graag met computers en vindt het leuk om anderen te helpen met het oplossen van problemen en uit te puzzelen wat daarvan de oorzaak is. Je kunt zelfstandig werken, je houdt van het contact met mensen en bent nieuwsgierig naar ontwikkelingen in ICT.

 

Na de opleiding

Met een diploma op zak kun je aan de slag op de ICT-afdeling van een bedrijf of bij een computerwinkel. Op een school als ondersteunend medewerker of als installateur of technisch medewerker elektronica.

 

Doorleren in het mbo kan ook, bijvoorbeeld op de mbo-opleiding Allround medewerker IT systems and devices, niveau 3.

 

Over MBO Utrecht

Bij MBO Utrecht geloven we in jou, mag je zijn wie je bent en word je gezien. Het draait het om jou! 3 redenen om voor MBO Utrecht te kiezen:

  1. Kleinschalige school & betrokken docenten
    Bij MBO Utrecht kun je op goed bereikbare locaties wel 50 verschillende opleidingen volgen. Wij zijn een kleinschalige school waar jij je snel thuis zult voelen. Dat komt door onze betrokken docenten die niet alleen aandacht hebben voor jou als persoon, maar ook voor de manier waarop jij leert.
  2. Ruimte voor maatwerk
    Er is veel ruimte voor maatwerk. We hebben bijvoorbeeld veel doorstroom- en versnellingsmogelijkheden. Maar er is ook ondersteuning wanneer dat nodig is.
  3. Straks een goed opgeleide professional
    Bij ons word je niet alleen opgeleid voor een vak. We vinden het belangrijk dat je naast je opleiding ook vaardigheden leert die je helpen in deze wereld die continu verandert. Zo ben je straks een goed opgeleide professional die klaar is om in de praktijk aan de slag te gaan.