Keywords:
Cyber, Education Market, ICT
Edu type:
Formal education
Location:
Winschoten
Education:
MBO-2/VMBO-kader/VMBO-GL/VMBO-t (EQF 2)
Start date:
01/09/2022
Study Load:
3360 hrs
Duration:
2 years
More information

Description:

Houd jij je graag bezig met het fixen van computers en het oplossen van ICT-issues? Na de opleiding Medewerker ICT-support los jij computerproblemen moeiteloos op. Ook het aanleggen van een computernetwerk doe jij als de beste.

- Je installeert en onderhoudt software en hardware
- Je monteert bekabeling en sluit bijbehorende apparatuur aan
- Je handelt ICT-meldingen af en lost storingen op

 

 

Past deze opleiding bij jou?
Als medewerker ICT-support heb je interesse in software en hardware. Je werkt netjes, kunt prioriteiten stellen en denkt in oplossingen. Ook kun je goed onder tijdsdruk werken, want storingen komen meestal onverwacht en moeten zo snel mogelijk worden verholpen. Doordat je veel contact met gebruikers hebt, ben je klantvriendelijk en kun je mondeling duidelijk communiceren.

 

 

Wat doet een Medewerker ICT support?
Een medewerker ICT-support werkt met software en devices. Je installeert en update software op verschillende (gebruikers)devices. Daarnaast monteer je (onderdelen van) devices zoals laptops en mobiele telefoons. Ook zorg je ervoor dat de gebruiker zijn computer veilig kan gebruiken. Al deze werkzaamheden voer je uit volgens een vaste werkwijze. Je helpt ook mee met het aanleggen van computernetwerken. Aan de hand van een tekening monteer je bekabeling, en sluit je de bijbehorende apparatuur aan, zoals modems, routers, firewalls en storage devices. Wanneer er eenvoudige meldingen of storingen zijn, los je deze snel op volgens een standaard aanpak. Moeilijke problemen zet je door naar je leidinggevende. Alle meldingen houd je bij in een registratiesysteem. Een medewerker ICT-support werkt alleen of samen met collega’s, en legt verantwoording af aan een leidinggevende. Je kunt aan de slag bij elk bedrijf waar gewerkt wordt met ICT. Dat is eigenlijk overal: van commerciële bedrijven tot overheidsinstellingen, en van non-profit organisaties tot elektronicawinkels.

 

 

Welke banen kun je krijgen?
Met deze opleiding kun je terecht komen in de volgende beroepen:

- Medewerker op een ICT-afdeling
- Servicedeskmedewerker bij een bedrijf of instelling
- Medewerker bij een ICT-winkel
- elektronicabedrijf of installatiebedrijf