Keywords:
Cyber, Education Market, ICT
Edu type:
Formal education
Location:
Multiple locations
Education:
MBO-2/VMBO-kader/VMBO-GL/VMBO-t (EQF 2)
Start date:
01/09/2022
Study Load:
3360 hrs
Duration:
2 years
More information

Description:

Over de opleiding

Je leert ondersteunen in het beheer van informatiesystemen en werken op basis van werkinstructies en procedures van een ICT, netwerk- of applicatiebeheerder. Je leert de hardware installeren en aansluiten en de software installeren bij nieuwe en bestaande informatiesystemen. Een informatiesysteem is het geheel van computers, netwerk(bekabeling), printers, telefonie, servers en software. Je leert computers en randapparatuur aansluiten op een netwerk en daarbij ook de benodigde bekabeling aanleggen. Ook leer je hoe je veel voorkomende storingen zoals bijvoorbeeld hardware defecten en virusinfecties kunt voorkomen, lokaliseren en verhelpen volgens de geldende procedures en direct contact onderhouden met de klant over de voortgang.

  • ondersteunen in beheer informatiesystemen
  • hardware en software installeren
  • computers aansluiten
  • storingen opsporen en verhelpen

Wat leer je?

Tijdens de opleiding leer je hoe je computersystemen en randapparatuur moet monteren, installeren, testen, beveiligen, onderhouden en beheren. Je leert hoe je de benodigde (netwerk)bekabeling kunt monteren, testen en beheren. Bij verstoringen leer je hoe je de storing kunt lokaliseren, verhelpen en voorkomen. Daarbij leer je werken met incident beheer systemen waarin je vragen, storingen en contact met klanten registreert. Er is in je opleiding veel aandacht voor actuele IT ontwikkelingen zoals bijvoorbeeld glasvezel bekabeling. Je volgt ook de algemene vakken Nederlands, rekenen en loopbaan en burgerschap. Afhankelijk van je ambitie en ontwikkeling volg je de keuzedelen

  • Digitale vaardigheden
  • Inspelen op innovaties
  • Klantcontact en verkoop of
  • Ondernemend gedrag 

Wat voor diploma kun je behalen?

Landelijk erkend diploma

 

Wat is het verschil tussen BOL en BBL?

Iedereen leert op zijn eigen manier. Bij het Nova College kies je daarom zelf op welke manier je een opleiding volgt. Volg je graag 5 dagen per week je lessen op school, afgewisseld met praktijkperioden? Kies dan de beroepsopleidende leerweg (bol). Zit je niet graag in de schoolbanken? Kies dan voor de beroepsbegeleidende leerweg (bbl). Je werkt dan 4 dagen in de week en volgt maar 1 dag lessen.

Goed om te weten: welke leerweg je ook kiest, je haalt hetzelfde diploma.

 

 

Wat kun je na deze opleiding?

Met je diploma kun je gaan werken als medewerker ICT in allerlei grote en middelgrote bedrijven zoals scholen, ziekenhuizen, automatiserings- en internetbedrijven, banken en de ICT-detailhandel. Ook kun je doorstromen naar de niveau 3 opleiding Medewerker beheer ICT.