Keywords:
Law
Edu type:
Formal education
Location:
Amsterdam
Education:
Bachelor (EQF 6)
Start date:
01/09/2020
Study Load:
5040 hrs
Duration:
3 years
More information

Description:

Midden in de maatschappij staan

 

Als notaris ben je betrokken bij alle belangrijke gebeurtenissen in een mensenleven. Je wordt ingeschakeld wanneer mensen een eigen bedrijf starten, een huis kopen, gaan samenwonen, trouwen of overlijden. Maar ze hebben je ook nodig bij een echtscheiding of wanneer zakenpartners uit elkaar gaan. Steeds ben jij de schakel tussen aan de ene kant de cliënt en aan de andere kant fiscale en andere juridische specialisten. Een unieke positie, want als notaris zorg jij ervoor dat de rechten van iedereen gerespecteerd en uitgevoerd worden.

 

Bij de opleiding Notarieel Recht aan de VU kun je rekenen op veel persoonlijke aandacht. Je zit met minder studenten in de collegebanken dan bijvoorbeeld de bachelor Rechtsgeleerdheid. En daar houd je je vooral bezig met dingen uit het dagelijks leven. Je toetst je leerstof meteen in praktijkgedreven discussies tijdens werkcolleges. Maar ook door te pleiten tijdens het vak Pleitoefening of door een stage te lopen. De docenten helpen je bij het vinden van een stageplek.

 

Verder kijken als notarieel jurist

 

Met deze opleiding word jij later een jurist die niet alleen de regels kent, maar die ook snapt wat de invloed van het recht is op mens en maatschappij. Hoe werkt het recht nou eigenlijk in de maatschappij? Hoe kan het recht problemen in de samenleving helpen oplossen? Law in Action noemen wij dat.

 

Je bekijkt zaken deels wetenschappelijk en deels praktijkgericht, waarbij docenten je inspireren om het beste uit jezelf te halen. Je studentenleven speelt zich de komende jaren af aan de dynamische Zuidas, hét zakencentrum van Nederland. Via ons netwerk zorgen we ervoor dat je eenvoudig kunt kennismaken met andere specialismen en interessante bedrijven.

 

Je toekomstperspectief

 

De meeste van onze afgestudeerde studenten specialiseren zich verder via een van onze masters. Je kunt direct starten met de master Notarieel Recht, maar er zijn ook andere mogelijkheden. Kijk maar eens op rechten.vu.nl/masters. Met een bachelor en master Notarieel Recht op zak kun je aan de slag als notarieel jurist. Je hebt dan een heel afwisselende baan waarin je cliënten adviseert op zowel zakelijk als privégebied, bij juridische en fiscale zaken. Met jouw brede basiskennis kun je ook carrière maken in het bedrijfsleven. Je kunt bijvoorbeeld gaan werken bij banken en verzekeringsmaatschappijen, bij een belastingadvieskantoor, bij de overheid of het Kadaster. Heb je meer wetenschappelijke ambities? Dan kun je ook als docent of onderzoeker bij een universiteit aan de slag.

 

NVAO accreditatie

Dit programma is officieel erkend en geaccrediteerd bij de Accreditatie Organisatie van Nederland en Vlaanderen (NVAO).