Keywords:
Safety
Edu type:
Formal education
Location:
Multiple locations
Education:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Start date:
01/08/2024
Study Load:
3360 hrs
Duration:
2 years
More information

Description:

Over de opleiding
Wil jij graag werken aan een veilige buurt? Let jij goed op? Herken je verdachte situaties? Ben je sociaal en kun je goed praten en luisteren? Als jij stevig in je schoenen staat, dan is de opleiding Particulier beveiliger echt iets voor jou! Als particulier beveiliger heb je een spannende en afwisselende baan. Je maakt van alles mee in je werk!

 

Meer info over de opleiding

De opleiding Particulier beveiliger is een brede opleiding. Je kunt werken in de beveiligingssector. Bijvoorbeeld als beveiliger in winkelcentrums en op industrieterreinen. Of je beveiligt personen. Als particulier beveiliger voorkom je dat er ongewenste dingen gebeuren. Denk maar aan diefstal, brand of vernieling. Je zorgt dat mensen zich aan de regels houden. Ook pak je dingen zoals overlast en vervuiling aan. Soms moet je mensen aanspreken op hun gedrag. Tijdens de opleiding Particulier beveiliger leer je hoe je dat kan doen. Regelmatig zijn er buitenschoolse activiteiten, die verplicht zijn.

 

Lessen en praktijk
Je krijgt theorie- en praktijklessen. Daarin komt alles aan bod waarmee je als particulier beveiliger te maken kunt krijgen. Ook krijg je Nederlands, Engels, rekenen, sport, sociale vaardigheden en loopbaan & burgerschap.

 

Beroepsbegeleidende leerweg (bol)
Als je voor bol-opleiding kiest, volg je de lessen op school. Je loopt stage bij een officieel beveiligingsbedrijf.

Persoonlijke begeleiding
Het kan zijn dat je problemen krijgt tijdens je opleiding. Dan helpen we jou verder. Mocht je problemen hebben, thuis of op school, dan kun je deze bespreken. Dan plannen we mentorlessen en persoonlijke gesprekken in.