Keywords:
Security, Safety, Crisis Management
Type:
Temporary employment
Location:
Groningen
Education:
Bachelor (EQF 6), Master (EQF 7)
Published:
08/05/2021
Status:
Open
Apply before:
19/05/2021
Hours p/wk:
32

Description:

Arrondissementsparket Noord-Nederland
Met ruim 1.6 miljoen inwoners, 42 gemeenten, een rechtbank met drie zittingslocaties en één politie-eenheid met drie districten bedient het parket Noord-Nederland de noordelijke regio (Groningen, Fryslân en Drenthe). Het parket bestaat uit ongeveer 260 medewerkers, centraal gehuisvest in Groningen met een ZSM-locatie tevens in Groningen. Lees hier meer over dit parket.

De functie van BBC-er is gepositioneerd binnen de afdeling beleid en strategie. Deze afdeling  bestaat uit zo’n 27 medewerkers binnen verschillende werkvelden. De afdeling bevindt zich in het hart van de parketorganisatie en is een belangrijke schakel tussen de externe omgeving van het parket en de interne organisatie. De afdeling is in deze de verbinding en geeft daarmee het OM betekenis binnen de gehele (maatschappelijke) context.

Houd jij je hoofd koel tijdens een crisis, een incident of een evenement dat uit de hand loopt? Ben je bekend met het veiligheidsdomein en weet je samen met de ketenpartners zaken in goede banen te leiden? En bezit je de sensitiviteit en het lef om op tijd in te grijpen en beveiliging in te zetten daar waar nodig? Dan willen we met jou in gesprek.
 
Wat ga je doen?
Bewaken en beveiligen
Je gaat, in samenwerking met de ketenpartners, in concrete casus waarin vraagstukken m.b.t. bewaken en beveiligen spelen, sturen op het proces en besluiten nemen met betrekking tot het treffen van beveiligingsmaatregelen. In deze casus leg je rechtstreeks verantwoordelijkheid af aan de Hoofdofficier van Justitie
 
Crisisbeheersing
Je bent namens het OM het operationele aanspreekpunt voor drie Veiligheidsregio’s in het Noorden. In gevallen van crises, incidenten en evenementen richt je je op de onderlinge afstemming, zowel in- als extern, om maatschappelijke onrust te beperken en daarmee de maatschappelijke legitimiteit en het publieke vertrouwen te vergroten.
 
Algemeen
Verder draag je zorg voor de beleidsontwikkeling op het gebied van bewaken, beveiligen en crisisbeheersing.
Concreet betekent dit dat je (samen met je collega BB&C-er) het vaste gezicht en aanspreekpunt bent binnen het parket en voor de partners in de regio op de terreinen van bewaken & beveiligen en crisisbeheersing. Je bent verantwoordelijk voor de uitvoering van het stelsel bewaken, beveiligen en crisisbeheersing in het arrondissement Noord-Nederland en vervult een bijdrage in (landelijke) beveiligingsoperaties.
 
Wie ben jij?
Je bent een maatschappelijk betrokken vakvrouw of -man met affiniteit voor het werk en de ambities van het OM. Je hebt een relevante afgeronde WO- of HBO-opleiding. Je bent een stevige adviseur met een aantal jaren ervaring in en kennis van het veiligheidsdomein en de relevante partners. Je bent gewend projectmatig te werken en bent positief-kritisch, communicatief en sociaal vaardig. Verder geldt het volgende:

  • Je blijft stevig in een sterk (politiek-bestuurlijk) krachtenveld. Weerstand en tegengestelde belangen zie je als een uitdaging. Je probleemanalyse is uitstekend ontwikkeld.
  • Je bent in staat processen te verbeteren en (waar nodig) de daarvoor noodzakelijke veranderingen teweeg te brengen.
  • Je beschikt over relevante werkervaring in een politiek-bestuurlijke omgeving.
  • Je hebt affiniteit met het stelsel bewaken en beveiligen. Ervaring binnen het stelsel bewaken en beveiligen en/of de politieorganisatie is een pré.
  • Je bent bereid te werken volgens de regels van de bereikbaarheids- en beschikbaarheidsdienst.
  • Jij kan goed omgaan met het vertrouwelijk karakter van jouw werkzaamheden. 

Verder benodigde competenties voor de functie zijn:

  • Stressbestendig
  • Analytisch vermogen
  • Besluitvaardigheid
  • Durf
  • Omgevingsbewustzijn

Wat bieden wij?

  • Uren per week: 32 uur per week (0,8 fte)
  • Dienstverband: tijdelijk t/m 31 december 2021. Bij gebleken geschiktheid en toekenning van structurele extra gelden aan het parket, bestaat er mogelijkheid tot verlenging.
  • Detachering behoort tot de mogelijkheden.
  • Salarisniveau: salarisindicatie schaal 11. Afhankelijk van kennis en ervaring kan in eerste instantie de aanloopschaal 10 aan de orde zijn.  (minimaal € 2.756,75 - maximaal € 5.039,00)
  • Standplaats: Groningen

Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Dit bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Die tijd zijn bovenwettelijke uren, naar rato omvang dienstverband en leeftijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van het budget te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in extra verlof en andersom, of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen.
De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.
 
Werken bij het Openbaar Ministerie
Het Openbaar Ministerie (OM) zorgt voor opsporing en vervolging van strafbare feiten. Bij het OM werken ruim vijfduizend medewerkers met diverse (culturele) achtergronden, opleidingen en kwaliteiten. Het is belangrijk dat alle collega’s zich bij het OM thuis voelen en gerespecteerd en gewaardeerd worden. Óók in talent en groei.
Onze medewerkers houden zich dagelijks bezig met (straf)zaken die een grote invloed hebben op het dagelijks leven. Dat maakt werken voor het OM zo bijzonder. het OM zo bijzonder. Bekijk voor meer informatie onze website, of lees één van de verhalen van onze medewerkers.

Bijzonderheden

  • Een selecterend ontwikkelassessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.
  • Gesprekken staan ingepland op 26 mei en 4 juni a.s. (beide dagen in de ochtend).
  • Vanuit het functiegebouw Rijk is het functieprofiel (senior) adviseur van toepassing.
  • Een veiligheidsonderzoek (AIVD) maakt deel uit van de procedure. De datum van indiensttreding is hiervan afhankelijk, gelet op de doorlooptijd van dit onderzoek.

Meer informatie
Wil je meer weten? Dan kun je contact opnemen met Sanne Kromdijk (06-21 43 12 91) voor vragen over de functie, of met Janke Nynke Akker (06 – 23 74 13 39) voor vragen over de sollicitatieprocedure.
 
Reageren?
Upload je sollicitatiebrief en cv vóór 19 mei 2021 o.v.v. vacaturenummer OM-4631 via de knop "SOLLICITEER" via deze link.