Type:
Permanent employment
Location:
Den Haag
Education:
Bachelor (EQF 6), Master (EQF 7)
Published:
04/04/2022
Status:
Open
Apply before:
18/04/2022
Hours p/wk:
36

Description:

Wat houdt een goed functionerende politie-organisatie in? Hoe houden we zicht op wat de maatschappij verwacht van de politie en wat politie doet? En is de politie, nu en in de toekomst, berekend op haar taak? Met deze vragen ga je aan de slag in het programma Bestuurlijke Informatie, Toezichtsstelsel en effectiviteit (BITE) van het directoraat-generaal Politie en Veiligheidsregio's.

 

Als beleidsmedewerker BITE ben je een spin in het web van feiten en data. Je onderzoekt vraagstukken vanuit een feitelijke onderbouwing, alleen of in samenwerking met anderen en kunt hierover rapporteren in de vorm van een nota of een analyse. Je adviseert anderen in het ontsluiten en toepassen van de (eigen) data en bevordert het juiste en eenduidige gebruik van data binnen het DG en in samenwerking met partners. Je hebt een goed overzicht van alle informatie van en over de politieorganisatie, en weet die informatie strategisch in te zetten. Tot je dossiers behoort het adviseren over (het gebruik) van monitors in het veiligheidsdomein, zoals de Veiligheidsmonitor en data-analyses. Hiervoor werk je nauw samen met collega's binnen het ministerie en met het informatieanalyseteam van politie en DGPenV.

 

Ten tweede werk je aan het verbeteren van het zicht op de taakuitvoering van de politie en andere partners in het veiligheidsveld. Door gebruik te maken van evaluaties en inzichten van toezichthouders adviseer je het DG en het MT en maak je, met collega's, beleid om de sturing van het DG te richten op een goed functionerende politie-organisatie. Een van je dossiers zal zijn het inzichtelijk maken van aanbevelingen en rapporten van een toezichthoudende instantie, zoals de Algemene Rekenkamer of de Onderzoeksraad voor Veiligheid en adviseren over de doorsnijdende thema's en inzichten. Dit doe je in samenwerking met collega's van het DG, binnen en buiten het ministerie van Justitie en Veiligheid en met de politie.

Daarnaast kun je als medewerker van het programma BITE ook vast of tijdelijk werken aan andere DG-brede opgaven: gericht op het verbinden van kennis en mensen.

 

Tot je taken behoren in ieder geval:

  • het maken van of adviseren over analyses binnen en buiten het DG
  • adviseren over (het gebruik van) monitoring en bestaande data in het veiligheidsdomein
  • voorbereiden van ambtelijke en politieke overleggen
  • analyseren van toezichtsrapporten en evaluaties op het gebied van politie en veiligheidsregio's
  • het werken in teamverband aan de ontwikkeling van het toezichtstelsel

Vind jij het leuk om je tanden te zetten in rapporten en analyses? Begrijp je de politiek-bestuurlijke dynamiek van werken op een departement, kun je goed samenwerken en beschik je over de combinatie van een scherp brein, een warme en open persoonlijkheid en een vlotte pen? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 

Functie-eisen

  • Je beschikt over een relevante afgeronde academische opleiding, bijvoorbeeld bestuurskunde of politicologie.
  • Je hebt ervaring met beleid of data en ervaring met ambtelijk adviseren, bij voorkeur in het veiligheidsdomein.
  • Kennis van of ervaring met toezicht strekt tot aanbeveling, maar je bent flexibel inzetbaar.
  • Je beschikt over politiek-bestuurlijke sensitiviteit en bent vaardig in het schrijven van nota's en adviezen, rekening houdend met politieke, maatschappelijke en organisatorische vraagstukken en haalbaarheid.
  • Daarnaast ben je gericht op samenwerking, neem je initiatief en leg je verbanden tussen mensen en onderwerpen.
  • Je beschikt over analytisch vermogen, ervaring met datagedreven werken en hebt gevoel voor de verhoudingen in het veiligheidsdomein.
  • Tot slot heb je gevoel voor humor en ben je een teamspeler.

 

Arbeids­voorwaarden

  • Salaris­niveau: schaal 11 
  • Maand­salaris: Min €3.344 – Max. €5.139 (bruto)
  • Dienst­verband: Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
  • Maximaal aantal uren per week: 36

 

Overige arbeids­voorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.