Type:
Permanent employment
Location:
Driebergen-Rijsenburg
Education:
Associate degree (EQF 5)
Published:
06/12/2022
Status:
Open
Apply before:
12/12/2022
Hours p/wk:
36

Description:

Wil jij je carrière verder vormgeven in de wereld van cybersecurity? Doe je graag afwisselend werk en ben je gedreven om je constant te blijven ontwikkelen? Wij zoeken een nieuwe collega met een sterk analytisch vermogen die ons wil helpen de politie digitaal veilig te houden.

 

Wat ga je doen?

Als cybersecurity analist binnen het SOC identificeer en analyseer je (langlopende) dreigingen voor de politieorganisatie. Deze dreigingen vertaal je naar adviezen en usecases. Een vitale rol binnen een unieke organisatie waarin jij direct bijdraagt aan de veiligheid van Nederland. Je kunt hierbij denken aan dreigingen.

 

Je houdt je bezig met het zelfstandig analyseren van mogelijke cyberincidenten. Daarnaast heb je zitting in politiebrede expertgroepen en neemt deel aan het CSIRT (Crisisorganisatie ten tijde van cyberaanvallen met een grote impact). Met andere woorden: ook in tijden van crisis sta jij je stevig in je schoenen. Je vindt het leuk om te coachen en brengt de inhoud van het werk over op minder ervaren collega's. Hierbij kun je onder andere denken aan het ontwikkelen van werkinstructies. Tevens werk je mee aan het verder ontwikkelen van het incident response proces, het begeleiden van nieuwe analisten, zelfstandig forensisch onderzoek, coördineren van eerstelijnsdiensten, zelfstandig piket draaien buiten kantoortijden en actief werken aan de doorontwikkeling van het SOC.

 

Daarnaast houd je bezig met:

  • monitoring van security events met behulp van de tooling SIEM en IDS-systemen;
  • analyses naar aanleiding van incidentmeldingen;
  • ondersteuning bij een malwarebesmetting of systeem compromittering;
  • beheer en onderhoud van de SOC-applicaties (SIEM, logmanagement, kwetsbaarhedenscanner, ticketsysteem, threatintel, etc);
  • assisteren bij forensisch onderzoek en uitvoeren van kwetsbaarheidsonderzoeken uit.

Kortom, een unieke kans om een volgende stap te maken in je carrière binnen de wereld van cybersecurity met:

  • Een persoonlijk opleidingsplan en groeipad. Hierbij maken we gebruik van top leveranciers.
  • Een dynamische omgeving waarvan er geen tweede is.
  • Een team vol enthousiaste, gedreven en gezellige collega's.

Waar ga je werken?

Als cybersecurity ergens topprioriteit heeft, dan is het wel bij de politie. Je komt te werken bij het SOC in Driebergen, dat de netwerken en systemen van de politie bewaakt tegen cyberaanvallen. Dit team valt onder de Sector Informatiebeveiliging. Dit organisatieonderdeel heeft als doel de weerstand en detectie van de politie tegen cyberdreigingen te verhogen door de organisatie te voorzien van kaders, gerichte informatie over dreigingen en risico's en tijdige detectie en respons. Binnen de sector vind je, naast Red Teaming & Pentesting, het Security Operations Centre, Threat Intelligence, Risicomanagement en Beleid & Bewustwording. De sector houdt zich bezig met de informatiebeveiliging van alle politieonderdelen. Dit groeiend security team valt onder het Politie Diensten Centrum.

 

Kortom, de sector werkt elke dag aan de veiligheid van collega's, systemen en apps. Daarmee wordt de sector hét expertisecentrum als het gaat om veilig omgaan met informatie.

 

Wie ben jij?

Ben jij analytisch, resultaatgericht, kun jij goed samenwerken én heb jij een gezonde dosis humor? Dan hebben wij een unieke kans voor je! Wij zoeken een enthousiaste nieuwe medewerker die ons wil helpen de politie digitaal veilig te houden.

Om deze functie goed uit te kunnen voeren vragen wij:

  • een hbo diploma, bij voorkeur een IT-opleiding;
  • algemene kennis van beheer, beveiligings- en projectmethodieken;
  • minimaal 5 jaar ervaring met ICT-beveiliging binnen grote bedrijven;
  • uitstekende beheersing van Nederlands en Engels;
  • certificates zoals GIAC - GREM, GCTI, GNFA, GCIA;
  • dat je thuis bent in onderzoeksmethodes en technologieën op gebied van netwerken;
  • bij voorkeur bekend met NDN;
  • dat je bereid bent om bij grote cyberincidenten ook buiten kantoortijden te werken.

Wat wij bieden

De standplaats is Driebergen. Er is ruimte voor 2 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week.

De functie is opengesteld voor medewerkers werkzaam bij de politie met een vaste aanstelling, voor medewerkers, uitzend-/detacheringskrachten die twee jaar of langer zonder onderbreking in tijdelijke dienst zijn, voor medewerkers die een tijdelijke aanstelling, uitzend- of detacheringsovereenkomst hebben en waarvan de contractduur (conform Barp), twee jaar of langer is en voor politievrijwilligers. Bij meerdere geschikte kandidaten heeft een beroepsmedewerker (in vaste of tijdelijke dienst) en voornoemde uitzend-/detacheringskracht voorrang op een politievrijwilliger. Eventuele preferente kandidaten binnen de politie worden eerst geplaatst. Medewerkers die bij de matching tijdens de overgang naar een LFNP-functie of door een eerdere reorganisatie bij plaatsing in een functie met een lagere schaal terecht zijn gekomen hebben een voorrangspositie.

Het betreft de LFNP-functie bedrijfsvoeringspecialist C, werkterrein informatie- en communicatietechnologie, gewaardeerd in schaal 11 Bbp. Bij aanstelling accepteer je de rechtspositie die bij de functie hoort.

  

Wat verder belangrijk is

  • Een veiligheidsonderzoek maakt deel uit van de selectieprocedure.
  • Zonder IT'ers zijn we nergens. Ben jij expert in IT? Lees alles over onder andere data science, legaal hacken of cybersecurity en test je digitale skills in de Cybercrime challenge op it.kombijdepolitie.nl
  • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.