Keywords:
Data Science, Data analysis
Type:
Permanent employment
Location:
Breda
Education:
Associate degree (EQF 5)
Published:
29/09/2021
Status:
Open
Apply before:
13/10/2021
Hours p/wk:
36

Description:

Honderden foto’s, duizenden berichten en allerlei apps: de gemiddelde smartphone staat vol met data. Ook in laptops, spelcomputers en navigatiesystemen zitten gegevens die mogelijk interessant kunnen zijn in een politieonderzoek. Dagelijks neemt de politie zo veel gegevensdragers in beslag, dat er handmatig geen doorkomen meer aan is. Terwijl de snelheid waarmee we betrouwbare data ontsluiten, cruciaal kan zijn om zaken op te lossen. Tooling voor het automatisch zoeken en structureren van data helpt digitaal onderzoek versnellen en verbeteren. Door technieken als text mining, topic-extraction, e-discovery en deep learning ontdekken we bovendien sneller verbanden die voor een mens nauwelijks handmatig te onderscheiden zijn. De Eenheid Zeeland-West-Brabant, Team Digitale Opsporing, is daarom op zoek naar een data scientist.

 

Specificaties vacature

Locatie(s): Breda

Organisatieonderdeel: Zeeland-West-Brabant

Vakgebied(en): ICT, Opsporing, Intelligence

Niveau: HBO

 

Wat ga je doen?

Als data scientist bij het Team Digitale Opsporing binnen de Eenheid Zeeland-West-Brabant weet jij een veelheid aan data (al dan niet uit gestructureerde bronnen) feilloos te interpreteren. Je werkt zelfstandig: je stelt de juiste vragen, je bepaalt welke data je nodig hebt en je exploreert de data. Vervolgens modelleer je de data, die je na validatie qua betekenis communiceert en veelal ook visualiseert.

 

Je combineert verschillende soorten data en detecteert onregelmatigheden in data. Data is wellicht niet volledig, gedocumenteerd, exact of schoon. Jij gaat de uitdaging aan en doet daarbij geen aannames. Je herkent patronen in ‘big data’, om hiervoor een voorspellend algoritme te ontwikkelen, oftewel ‘machine learning’. Je begrijpt de sterke en zwakke kanten van verschillende modellen en bent in staat de juiste afweging te maken met betrekking tot welk model jij inzet.

 

Waar ga je werken?

Team Digitale Opsporing (TDO), onderdeel van de Dienst Regionale Recherche van de Eenheid Zeeland-West-Brabant, vormt de pijler en de basis van het digitale specialisme waar de eenheid in complexe rechercheonderzoeken een beroep op kan doen. Het team ondersteunt alle operationele politieteams met specialistische kennis en/of uitrusting. Ontwikkelingen in de digitale wereld vormen een voortdurende uitdaging voor opsporingsinstanties. Met forensische tools en kennis over de nieuwste ontwikkelingen levert het TDO gespecialiseerde ondersteuning bij de oplossing en vervolging van de meest uiteenlopende misdrijven. Je gaat samenwerken met digitale collega's van andere eenheden en opsporingsdiensten zoals FIOD of de Rijksrecherche. Tevens werk je samen met medewerkers van het Nederlands Forensisch Instituut en het Openbaar Ministerie.

 

Wie ben jij?

Je bent gespecialiseerd in het werken met en analyseren van data. Je hebt kennis en ervaring van het toepassen van machine learning, deep learning en predictive modeling. Je begeeft je op het snijvlak van wiskunde, statistiek, business kennis en programmeren. Naast inhoudelijke ervaring ben je promotor van een data-driven houding op basis van je kennis, ervaring en overtuigingskracht. Je onderscheidt gemakkelijk hoofd- en bijzaken en brengt informatie uit diverse bronnen met elkaar in verband. Je kunt analyses omzetten in concrete oplossingen en feiten kun je helder en gestructureerd vastleggen en presenteren. Je hebt een open en constructieve houding gericht op het verbinden van het data science en analysedomein met het werk wat door de collega’s in blauw, rechercheurs en informatiespecialisten wordt uitgevoerd. Om je collega’s mee te nemen in de mogelijkheden van data science stel je de juiste vragen, waarbij je tactvol handelt en communiceert. Je signaleert kansen en bent alert op trends, ontwikkelingen en jurisprudentie. Je kunt zelfstandig werken waarbij je proactief op zoek gaat naar nieuwe mogelijkheden en kansen. Je bent geduldig, vastberaden, verbindend en nieuwsgierig.

Verder beschik je over:

  • een hbo diploma en bij voorkeur een afgeronde opleiding op het gebied van Informatica, Statistiek, Econometrie, Wiskunde, Natuurkunde of vergelijkbaar;
  • aantoonbare mathematische kennis van analyses met big data (vanuit studie);
  • aantoonbare kennis en ervaring van de volgende (vergelijkbare) tools of skills:
    • programmeertalen: Python en /of R; (pre: neo4j);
    • machine learning, deep learning / neurale netwerken / Artificial Intelligence;
    • datavisualisatie: bijvoorbeeld R-Shiny en Dash;
    • statistiek.

Wat wij bieden

De standplaats is Breda. Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week.

Afhankelijk van je achtergrond volg je aan de Politieacademie een 14-weekse opleiding voor specifieke inzetbaarheid (36 uur per week), met eventueel aansluitend een voor de functie benodigd aanvullend opleidingsprogramma. Tijdens deze opleiding(en) ontvang je al het met jou overeengekomen salaris. Het positief afronden van het verplichte assessment is voorwaarde om aan de opleiding te kunnen beginnen. Het behalen van de opleiding is een vereiste om deze functie uit te kunnen oefenen. Hier vind je alle informatie met betrekking tot de selectieprocedure, het assessment en de opleiding.

 

Tijdens de interne specifieke politieopleiding word je tijdelijk aangesteld als ambtenaar in opleiding. Na het voltooien van de opleiding bieden we je een tijdelijke aanstelling aan, waarbij een proeftijd van één jaar van toepassing is. Na deze proeftijd volgt zo snel mogelijk een vaste aanstelling.

 

Binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden. Denk hier bij aan:

  • een bruto maandsalaris van minimaal € 2.903,- en maximaal € 4.685,- (schaal 10 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
  • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
  • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is operationeel specialist B, werkterrein digitale expertise.

  

Wat verder belangrijk is

  • Een assessment en een veiligheidsonderzoek maken deel uit van de selectieprocedure.
  • Zonder IT'ers zijn we nergens. Ben jij expert in IT? Lees alles over o.a. data science, legaal hacken of cybersecurity en test je digitale skills in de Cybercrime Challenge op http://it.kombijdepolitie.nl/
  • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.