Type:
Permanent employment
Location:
Den Haag
Education:
Bachelor (EQF 6)
Published:
27/12/2022
Status:
Open
Apply before:
20/01/2023
Hours p/wk:
36

Description:

Team Generieke Opsporing van de Dienst Regionale Recherche in Zeeland-West-Brabant zoekt een doortastende digitaal specialist die zich met name gaat richten op Open Source Intelligence. Opsporen via het internet willen we binnen onze teams verder versterken en vormgeven en jij krijgt hierin een belangrijke rol. Kent de online wereld voor jou geen geheimen? Wij zoeken een digitaal specialist die samen met ons boeven wil vangen.

 

De LFNP-functie operationeel specialist A, gewaardeerd in schaal 9 Bbp, is van toepassing. Klik hier voor de volledige LFNP-functiebeschrijving (deze link is alleen benaderbaar vanuit een politieomgeving).

 

Wat ga je doen?

Als digitaal specialist ben je thuis in de gedigitaliseerde wereld en werk je nauw samen met diverse collega's, afdelingen en in- en externe partijen. Je doet onderzoek in open en gesloten bronnen. Jouw kennis deel je met de andere rechercheurs en je biedt hen ondersteuning op het gebied van digitaal rechercheren. Ook maak je netwerkanalyses binnen social media platformen, analyseer je digitale sporen uit netwerken en logbestanden en verzamel en combineer je gegevens uit in beslag genomen digitale gegevensdragers. Vanuit jouw digitale expertise draag je bij aan het bepalen van de richting van de onderzoeken. Informatie leg je nauwkeurig vast en bevindingen verwerk je in heldere en gestructureerde processen-verbaal en weegdocumenten. Dat doe je zodanig dat de documenten ook begrijpelijk zijn voor niet-techneuten. (Wetenschappelijke) ontwikkelingen op het gebied van internetrechercheren volg je op de voet en vertaal je naar beleidsadviezen en de uitvoeringspraktijk.

Recherchewerk is onvoorspelbaar. Je bent dan ook inzetbaar voor piket- en weekenddiensten.

 

Waar ga je werken?

Team Generieke Opsporing richt zich op ondermijning en zware, georganiseerde criminaliteit. De rechercheonderzoeken naar bijvoorbeeld moord, drugs of ontvoering overstijgen het districtsniveau. Je komt te werken op het Digitaal Platform van Generieke Opsporing. Generieke Opsporing bestaat uit 8 vaste, gemêleerde teams met tactisch, forensisch en digitaal rechercheurs. Het Digitaal Platform werkt daar nauw mee samen en houdt zich bezig met de digitale aspecten van opsporingsonderzoeken. Zowel in de grootschalige opsporing als bij de integrale aanpak is digitaal opsporingsonderzoek steeds belangrijker. Team Generieke Opsporing is een eenheidsbrede afdeling; noodzakelijk is dat je flexibel inzetbaar bent in de gehele eenheid.

 

Wie ben jij?

Jij bent een vakvolwassen teamplayer die actief de samenwerking zoekt. Internetrechercheren heeft jouw interesse en je bent goed op de hoogte van de nieuwste digitale ontwikkelingen en de nieuwe systemen in de markt. Je bent initiatiefrijk, komt met nieuwe ideeën voor methoden van aanpak, signaleert kansen en bent alert op trends, ontwikkelingen en relevante jurisprudentie. Hoofd- en bijzaken kun je goed van elkaar scheiden en je kunt goed verbanden leggen. Analyses zet je om in concrete oplossingen. Je handelt en communiceert tactvol en feiten kun je helder en gestructureerd vastleggen en presenteren. Ook beschik je over een uitstekend organisatievermogen, ben je kwaliteitsgericht en kun je werken in een hectische omgeving. Je stelt je flexibel op en hebt geen negen-tot-vijf-mentaliteit.

Daarnaast heb je:

  • hbo werk- en denkniveau* en bij voorkeur een opleiding op het gebeid van ICT;
  • kennis van verschillende besturingssystemen, internet & opsporing, open systemen, databases, telecom en multimedia.

Medewerkers in de functie senior die de doorstroompolitieopleiding Bachelor of Policing of Master of Criminal Investigation hebben voltooid en zich hebben aangemeld voor het ‘overgangsbeleid doorstromers met doorstroompolitieopleiding’, hebben een voorrangspositie in het kader van werving- en selectiebeleid. Lees meer over het overgangsbeleid.

 

Wat wij bieden

De standplaats is Breda. Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week.

Afhankelijk van je achtergrond volg je aan de Politieacademie een 14-weekse opleiding voor specifieke inzetbaarheid (36 uur per week), met eventueel aansluitend een voor de functie benodigd aanvullend opleidingsprogramma. Tijdens deze opleiding(en) ontvang je al het met jou overeengekomen salaris. Het positief afronden van het verplichte assessment is voorwaarde om aan de opleiding te kunnen beginnen. Het behalen van de opleiding is een vereiste om deze functie uit te kunnen oefenen. Hier vind je alle informatie met betrekking tot de selectieprocedure, het assessment en de opleiding.

De functie is opengesteld voor medewerkers werkzaam bij de politie met een vaste aanstelling, voor medewerkers, uitzend-/detacheringskrachten die twee jaar of langer zonder onderbreking in tijdelijke dienst zijn, voor medewerkers die een tijdelijke aanstelling, uitzend- of detacheringsovereenkomst hebben en waarvan de contractduur (conform Barp), twee jaar of langer is en voor politievrijwilligers. Bij meerdere geschikte kandidaten heeft een beroepsmedewerker (in vaste of tijdelijke dienst) en voornoemde uitzend-/detacheringskracht voorrang op een politievrijwilliger. Eventuele preferente kandidaten binnen de politie worden eerst geplaatst. Medewerkers die bij de matching tijdens de overgang naar een LFNP-functie of door een eerdere reorganisatie bij plaatsing in een functie met een lagere schaal terecht zijn gekomen hebben een voorrangspositie.

Het betreft de LFNP-functie operationeel specialist A, werkterrein digitale expertise, gewaardeerd in schaal 9 Bbp. Bij aanstelling accepteer je de rechtspositie die bij de functie hoort.

 

Wat verder belangrijk is

  • Een betrouwbaarheids- en omgevingsonderzoek maakt deel uit van de selectieprocedure.
  • Je hebt de Nederlandse nationaliteit (dit mag ook je tweede nationaliteit zijn).
  • Zonder IT'ers zijn we nergens. Ben jij expert in IT? Lees alles over o.a. data science, legaal hacken of cybersecurity en test je digitale skills in de Cybercrime Challenge op http://it.kombijdepolitie.nl/.
  • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.

* Je hebt een (politie)diploma op hbo-niveau (bachelor) of je bent daaraan gelijkgesteld via EVC. Indien je bent opgeleid vóór PO2002 dien je te voldoen aan de afspraken conversietabel PO2002. Of je toont op een van de volgende manieren aan dat je hbo werk- en denkniveau hebt:

  • Je bent aangesteld op een functie op het gevraagde werk- en denkniveau.
  • Je hebt een functie op het gevraagde werk- en denkniveau minimaal twee jaar formeel waargenomen.
  • Je bent minimaal 2 jaar tijdelijk tewerkgesteld op een functie op het gevraagde werk- en denkniveau.
  • Je hebt een formele beoordeling waaruit blijkt dat je een functie op het gevraagde werk- en denkniveau minimaal 2 jaar uitgeoefend hebt.

Dit moet je met een aanstellings-, waarnemings- of tewerkstellingsbesluit dan wel een beoordeling schriftelijk aantonen. Let wel: voor aanstelling op de functie is ook het politiediploma Specifieke Inzet vereist.