Keywords:
Police
Type:
Permanent employment
Location:
Rotterdam
Education:
MBO-3 (EQF 3)
Published:
20/07/2022
Status:
Open
Apply before:
01/08/2022
Hours p/wk:
36

Description:

Wat ga je doen?

Als generalist bij het Operationeel Centrum bestaat jouw werk uit twee processen:

  • Intake: het aannemen van 112-meldingen en andere spoedeisende hulpverzoeken. Je zorgt dat mensen in nood op snelle en adequate wijze geholpen worden. Je stelt de melder gerust en weet snel tot de kern te komen. Je verwerkt de melding in het systeem zodat je collega’s de politie-eenheden ter plaatse kunnen sturen.
  • Regie: het uitzetten van de 112-meldingen richting de politie-eenheden op straat. De meldingen die verwerkt worden in het intakeproces worden door jou uitgegeven aan de politie-eenheden op straat. Je regisseert conform inzetprotocollen en procedures, de eerste inzet van personeel en middelen van een incident.

Regelmatig werk je onder tijdsdruk, waarbij je het overzicht houdt en effectief blijft presteren. Continu schakelen is hierbij eerder regel dan uitzondering: van een reanimatie naar een ‘assistentie collega’ en van een inbraakmelding naar een ernstig ongeval. Jij bent de lifeline voor zowel de burgers als de hulpverleners op straat!

 

Je werkt in wisselend teamverband en je werkt volledig in onregelmatige diensten zoals vroeg-, middag- en nachtdiensten en het werken op zon- en feestdagen.

 

Waar ga je werken?

Het Operationeel Centrum (OC) is het politiegedeelte van de multidisciplinaire meldkamer. Dit betekent dat je nauw samenwerkt met de Meldkamer Brandweer en de Meldkamer Ambulancezorg. Ook werk je samen met het Real Time Intelligence Center (RTIC), dat zorgt voor de operationele informatievoorziening. Vanuit het OC wordt 24/7 daadkrachtig regie op de operatie gevoerd, waarbij gezocht wordt naar interventiemogelijkheden om de heterdaadkracht te versterken of een crisis te beslechten.

 

De ambitie van het OC is om een geweldige werkplek te creëren waar alle medewerkers trots op hun vak zijn. Waar medewerkers plezier ervaren in hun werk, in een werkomgeving die vertrouwen biedt en waar medewerkers fysiek en mentaal fit en gezond zijn.

 

Wie ben jij?

In een hectische omgeving ben je in staat om het overzicht te houden en op een juiste manier uitvoering te geven aan protocollen en processen. Je kunt snel schakelen en durft beslissingen te nemen. Ook onder (tijds)druk blijf je hoofd- en bijzaken van elkaar scheiden. Je kunt samenwerken in een professioneel team en je hebt een hoge mate van stressbestendigheid die noodzakelijk is vanwege de soms hoge werkdruk die het werk met zich meebrengt. Je bent vertrouwd met geautomatiseerde systemen en beschikt over snelle typvaardigheid.

 

Je bezit een goede mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid in het Nederlands en spreekt bij voorkeur een tweede buitenlandse taal. In rechtstreeks contact met melders, collega’s en netwerkpartners ben je in staat om door middel van gerichte vragen relevante informatie te verzamelen en te verwerken in het systeem. Meldingen en incidenten handel je snel, daadkrachtig, doeltreffend en klantgericht af. Je weet hierbij op en juiste wijze empathie te tonen. Het werken in 24/7-wisseldiensten vormt voor jou geen probleem.

Verder heb je een mbo 3-diploma.

 

Wat wij bieden

De standplaats is Rotterdam. Er is ruimte voor 4 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week. Parttime werken is na de opleiding mogelijk, mits je beschikbaar bent voor minimaal 24 uur per week.

 

Voor executieve collega’s is er een terugkeergarantie naar jouw oude functie en oude team. Voor de ATH-collega’s is er een terugkeergarantie naar een passende functie. Ook is er de mogelijkheid om op TTW-basis te starten voor de duur van de opleiding.

 

Om het werk te kunnen doen volg je een fulltime (36 uur per week) opleiding van 40 weken, die in week 1 van 2023 start. De opleiding bestaat een voorschakeltraject (5 weken) en twee modules (35 weken):

Voorschakeltraject:

  • 2 weken introductieprogramma op je standplaats.
  • 3 weken voorbereidingstraject voor de opleiding: basiskennis ten aanzien van de politieorganisatie, juridische zaken en de praktijk.

1. Module intake: 6 weken theorie door de Politieacademie, 15 weken praktijk op het OC, samen met een begeleider; inclusief het doen van praktijkexamen.

2. Module regie: 5 weken theorie door de Politieacademie, 9 weken praktijk op het OC, samen met een begeleider; inclusief het doen van praktijkexamen.

 

Het behalen van de opleiding is een vereiste om de functie van generalist OC uit te kunnen voeren. Na de opleiding kun je zelfstandig aan de slag. We hechten veel waarde aan kwalitatief goed opgeleide medewerkers binnen de politie. Daarom investeren we in uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden voor jouw toekomst.

Omdat goede mensen belangrijk zijn binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aanstelling in tijdelijke dienst voor een proeftijd van een jaar. Bij voldoende functioneren wordt de aanstelling na een jaar omgezet in een vaste aanstelling.

Verder kun je het volgende van ons verwachten:

  • een bruto maandsalaris van minimaal € 2.230,- en maximaal € 3.641,- (schaal 7 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
  • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
  • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is generalist meldkamer.

 

Wat verder belangrijk is

  • De briefselectie is op 11 augustus, de selectiegesprekken zijn op 18 en 19 augustus.
  • Vermeld in je sollicitatiebrief dat je bij de voorlichting aanwezig bent geweest.
  • Een betrouwbaarheids- en geschiktheidsonderzoek (lang) kan deel uitmaken van de selectieprocedure. 
  • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.