Type:
Permanent employment
Location:
The Hague
Education:
Associate degree (EQF 5)
Published:
13/08/2021
Status:
Open
Apply before:
31/08/2021
Hours p/wk:
36

Description:

Wat ga je doen?

In Den Haag ontvangen ruim 32.000 inwoners inkomenshulp van de gemeente. We helpen hen graag, maar willen er ook zeker van zijn dat onze hulp rechtmatig is. Bij signalen van misbruik (bijvoorbeeld via de meldkamer, andere afdelingen of uit eigen onderzoek) grijpen de medewerkers van de afdeling Handhaving & Fraude (onderdeel van de directie Sociale Zaken en Werkgelegenheidsprojecten) in: afhankelijk van de situatie met een goed gesprek, strafrechtelijke actie of iets ertussenin. Als hoofd van één van de kernteams die zich bezighouden met zwart werken en uitkeringsfraude stuur je 25 medewerkers aan. Hun werk is niet zwart-wit en jij begrijpt dat zij bij beslissingen vaak moeten balanceren tussen kil handhaven en perspectief bieden. Pittig werk dus, dat soms belastend kan zijn. Je helpt hen, door te luisteren, te adviseren en hen te begeleiden (en zo nu en dan om 5 uur op te staan zodat je meekunt met een observatie). Tegelijk ben je een gewaardeerde, tactische sparringpartner voor de afdelingsmanager en je denkt daadkrachtig en positief-kritisch mee over ons werk en de afdeling, bijvoorbeeld door deel te nemen aan werk- en projectgroepen. Lastig, maar mooi werk. Echt iets voor jou?

 

Wat vragen wij?

Jij bent voor alles een empathische manager, met een goed oog voor het spanningsveld tussen productie en kwaliteit in het sociaal domein en wat dat voor jouw medewerkers betekent. Je brengt op het juiste moment lichtheid en afstand in, maar doet geen concessies aan resultaat. Met je goede ideeën over dienstverlening en affiniteit met digitalisering lever je een constructieve bijdrage aan de verdere ontwikkeling van onze dienstverlening.

 

Verder vragen wij:

  • Affiniteit met het werken binnen de afdeling handhaving en fraude.
  • Minimaal een afgeronde hbo-opleiding of aantoonbaar werk en denk niveau.
  • Minstens 5 jaar werkervaring en een ruime levenservaring.
  • Leidinggevende vaardigheden, bij voorkeur opgedaan in een productiegerichte omgeving;
  • Affiniteit met het sociaal domein en handhaving.

Wat bieden wij?

In kort bestek: eigen verantwoordelijkheid, meewerken aan het beëindigen van maatschappelijk ongewenste situaties en ruimte voor jouw ideeën en leidinggevende kwaliteiten. Je werkt samen met 2 collega-hoofden en diverse andere afdelingen binnen de gemeente, zoals de Haagse Pandbrigade (voor onrechtmatig wonen) en de financiële en juridische teams (voor maatregelen). Breed, dankbaar en relevant werk dus!

 

Ook kun je rekenen op:

  • een salaris van maximaal € 4.494 bruto per maand (schaal 10) op basis van een volledige (36-urige) werkweek;
  • een arbeidsovereenkomst voor een jaar, die we daarna graag omzetten in een vast dienstverband.
  • Heb je bij de gemeente Den Haag een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd of heb je recht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd in verband met de ketenbepaling, dan behoud je je arbeidsrecht. Het gaat om een tijdelijke tewerkstelling, dat betekent dat terugkeer in je oude functie dan mogelijk moet zijn;
  • een 36-urige werkweek (32 uur is zeker mogelijk), met ruimte om compensatieverlof op te bouwen.

Daarnaast hebben we voor jou een uitgebreid arbeidsvoorwaardenpakket, zoals:

  • diverse opleidings- en ontwikkelmogelijkheden;
  • opname in het ABP-pensioenfonds;
  • een maandelijkse bijdrage aan de ziektekostenverzekering;
  • een individueel Keuzebudget (IKB) ter waarde van 17,05% bovenop je salaris, dat je naar keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld extra verlof, salaris of lidmaatschap van de sportschool in het Stadhuis.

Wie zijn wij?

De afdeling Handhaving en Fraude heeft een bijzondere plaats binnen de dienst SZW omdat zij zelfstandig onderzoeken verricht naar cliënten van deze dienst met een bijstandsuitkering. Binnen de afdeling worden zowel bestuursrechtelijke als strafrechtelijke onderzoeken gedaan en vindt tevens de bestuursrechtelijke afhandeling van de boete plaats. De circa 75 medewerkers van de afdeling Handhaving en Fraude werken intensief samen met andere afdelingen van de dienst, maar ook met externe opsporingsinstanties of aan opsporing gelieerde organisaties. Het managementteam van de afdeling bestaat uit drie hoofden en een afdelingsmanager. Als hoofd val je rechtstreeks onder de afdelingsmanager.

 

Meer weten?
Voor meer informatie over deze functie kun je contact opnemen met Fardo Haagsma afdelingsmanager. Dat kan op telefoonnummer (06) 50155065

Ook kun je mailen: fardo.haagsma@denhaag.nl.

 

Extra informatie

  • Let op! Reageer alleen op deze vacature als je aan de gevraagde vakinhoudelijke kennis en vaardigheden kunt voldoen.
  • Meer over onze arbeidsvoorwaarden vind je op www.werkenvoordenhaag.nl/arbeidsvoorwaarden
  • Het opvragen van referenties kan een onderdeel zijn van de procedure.
  • Afhankelijk van je opleiding en werkervaring kun je in de aanloopschaal geplaatst worden.
  • Het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) maakt deel uit van de procedure.
  • Een assessment kan onderdeel zijn van de sollicitatieprocedure.

Indien we niet fysiek met sollicitanten in gesprek kunnen i.v.m. de ontwikkelingen rond het Coronavirus, zullen de sollicitatiegesprekken online met de applicatie Microsoft Teams plaatsvinden. Onderaan de pagina is een bijlage toegevoegd met tips voor een online sollicitatiegesprek