Type:
Permanent employment
Location:
Den Haag
Education:
Associate degree (EQF 5), Bachelor (EQF 6)
Published:
04/05/2023
Status:
Open
Apply before:
17/05/2023
Hours p/wk:
36

Description:

Het Intelligence Knooppunt Nationaal (IKN) van de Landelijke Eenheid zoekt twee enthousiaste intelligence specialisten cybercrime die zelfstandig, netwerkvaardig en kwaliteitsgericht zijn. Wil jij je als verbindende collega op (inter)nationaal niveau vastbijten in het thema Cybercrime? Kom dan ons team versterken!

 

Wat ga je doen?

Als intelligence specialist bij het IKN werk je aan het nationale beeld op één van de thema’s van de Nationale Intelligence Agenda (NIA). Voor 2023 zijn dit de thema’s Cybercrime, CTER (contra-, terrorisme, extremisme en radicalisering), SOC (Serious Organised Crime) Drugs, SOC (Serious Organised Crime) Geweld, Mensenhandel, Milieu en OOV (openbare orde en veiligheid). Het accent in deze vacature ligt op het thema Cybercrime.

Om tot een goed nationaal beeld en een sterke informatiepositie op dit onderwerp te komen werk je constant aan de ‘collectfase’ van de intelligencecyclus die we nastreven. Daarin maak je bijvoorbeeld gebruik van bestaande (politie)data en werk je samen met onze collega’s binnen de Landelijke Eenheid en regionale eenheden. Je weet hierin overzicht te creëren en geeft intelligence op een aantrekkelijke manier weer in geschreven stukken of grafische/presentatiemiddelen. De output hiervan wordt beschikbaar gesteld voor verschillende stakeholders, met name op tactisch en strategisch niveau.

Als intelligence specialist op het gebied van Cybercrime ga je met de Nederlandse en internationale top van de Cybercrimebestrijding, zoals Team High Tech Crime en de FBI, aan de slag om zicht te krijgen op de belangrijkste ontwikkelingen en actoren binnen het cybercrime domein. Je volgt de ontwikkelingen binnen het thema cybercrime dan ook op de voet. Hiervoor bouw- en onderhoud je netwerken met in- en externe partners. Jij bent de spin het web, zowel binnen jouw cluster als in het landelijk netwerk. Je vat de ontwikkelingen en verwachtingen samen en zorgt voor nationaal overzicht en inzicht op een thema. De intelligence deel je op een proactieve manier.

 

Waar ga je werken?

Je gaat werken bij de Afdeling Landelijke Intelligence van de Dienst Landelijke Intelligence Organisatie (DLIO). Als afdeling zorgen we dat we vanuit zowel taken voor de Landelijke Eenheid als taken op nationale niveau gevraagd en ongevraagd voor actueel overzicht, inzicht en vooruitzicht. Zo dragen wij bij aan veiligheid. Daarbij streven we naar het realiseren van betrouwbare, informerende en richtinggevende intelligenceproducten ten behoeve van de operatie en de besluitvorming.

Het team waar je formeel onder valt is het Intelligence Knooppunt Nationaal (IKN). Vanuit het IKN werk je intensief samen met het Landelijk Operationeel Cybercrime Overleg (LOCO). In het LOCO maken de teamleiders van de cybercrimeteams uit de diverse politie-eenheden én de cybercrime-officieren van justitie afspraken over de aanpak van cybercrime. Het gaat hierbij om de operationele aanpak van eenheidsoverstijgende thema’s en fenomeenonderzoeken. Als landelijk tactisch/operationeel coördinator werk je ook veel samen met de coördinatoren van THTC en de regionale cybercrimeteams.  

Momenteel bevindt de Landelijke Eenheid, en daarmee ook DLIO, zich volop in transitie. Hierbij worden fundamentele veranderingen, zowel op organisatorisch vlak als op het gebied van werkcultuur en leiderschap, aangepakt. Het streven is om het komende jaar zoveel mogelijk stappen te maken in de richting van datagedreven werken. Deze veranderingen hebben direct invloed op de ontwikkelingen binnen de afdeling. Om kunnen gaan met deze verandering en de daarbij behorende onzekerheid is noodzakelijk.

 

Wie ben jij?

Wij zoeken een nieuwsgierige en proactieve collega die het belang van intelligence voor de politieorganisatie begrijpt. Je werkt secuur en durft door te vragen. Jij wil de onderste steen boven hebben! Hoofd- en bijzaken scheiden zijn voor jou geen uitdaging.

Jij ziet het belang van samenwerking met partners en onderhoudt daarom nauw contact met de verschillende afdelingen en expertises binnen onze eigen eenheid en andere eenheden. Jij bent je bewust van de positie van de Landelijke Eenheid en onze afdeling en kunt daardoor goed inschatten wanneer informatie gedeeld moet worden. Onze partners vinden het prettig samenwerken met jou.  

Werken in het cybercrimedomein vergt een bijzondere mate van affiniteit met cybercrimebestrijding en/of digitalisering/techniek. Je bent bereid om te pionieren en steeds nieuwe dingen te leren. Bij voorkeur heb je al ervaring met werken binnen de cybercrimebestrijding of cybersecurity. Onregelmatig werken of piket kan onderdeel uitmaken van je werk.

Verder heb je:

  • een hbo-diploma;
  • affiniteit met intelligence, digitalisering en datagedreven werken;
  • ervaring met projectmatig werken;
  • goede digitale vaardigheden, handig met Microsoft Office programma’s en staat open voor werken met nieuwe programma’s;
  • uitstekende communicatieve vaardigheden (mondeling en schriftelijk).

Wat wij bieden

De standplaats is Driebergen. Er is ruimte voor 2 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week.

Afhankelijk van je achtergrond volg je aan de Politieacademie een 14-weekse opleiding voor specifieke inzetbaarheid (36 uur per week), met eventueel aansluitend een voor de functie benodigd aanvullend opleidingsprogramma. Tijdens deze opleiding(en) ontvang je al het met jou overeengekomen salaris. Het positief afronden van het verplichte assessment is voorwaarde om aan de opleiding te kunnen beginnen. Het behalen van de opleiding is een vereiste om deze functie uit te kunnen oefenen. Tijdens de interne specifieke politieopleiding word je tijdelijk aangesteld als ambtenaar in opleiding. Na het voltooien van de opleiding bieden we je een tijdelijke aanstelling aan, waarbij een proeftijd van één jaar van toepassing is. Na deze proeftijd volgt zo snel mogelijk een vaste aanstelling.

Binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden. Denk hier bij aan:

  • een bruto maandsalaris van minimaal € 2.832,- en maximaal € 4.622,- (schaal 9 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
  • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
  • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof.

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is operationeel specialist A, werkterrein intelligence.

 

Wat verder belangrijk is

  • Een betrouwbaarheids- en omgevingsonderzoek maakt deel uit van de selectieprocedure.
  • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.