Type:
Permanent employment
Location:
Den Haag
Education:
Doctorate/PhD (EQF 8)
Published:
15/08/2021
Status:
Open
Apply before:
05/09/2021
Hours p/wk:
32

Description:

Beweeg jij je op het snijvlak van risicomanagement en digitale risico’s? Ben jij in staat om een gedreven onderzoeksgroep op te bouwen en in te spelen op de actualiteiten?

Jouw rol als lector
Als lector Risk Management & Cyber Security doe je praktijkgericht onderzoek naar veiligheid en risicobeheersing bij publieke en private partijen en geef je op inspirerende wijze leiding aan een multidisciplinaire groep van (docent-)onderzoekers.
Een ondernemende onderzoeker en verbinder ben je op alle vlakken: voor studenten, collega’s, relaties in de beroepspraktijk en onderzoekslijnen in het curriculum van de veiligheidsopleidingen IVK, SSMS en ISM. Je ontwikkelt een onderzoeksagenda voor dit lectoraat dat aansluit op lokale, regionale, nationale en internationale vraagstukken en netwerken en draagt bij aan de verdere ontwikkeling van de onderzoeksagenda van het Centre of Expertise Cyber Security.
Daarvoor werk je dicht op de beroepspraktijk van onze studenten door samen met externe partijen een ambitieus en relevant onderzoeksprogramma samen te stellen en uit te voeren. Je initieert 2e en 3e geldstromen voor het verder uitbouwen van het lectoraat en financiering van onderzoeksprojecten.
Je begeleidt docentonderzoekers in het uitvoeren van onderzoeksprojecten. Je biedt studenten, bijvoorbeeld via afstudeeronderzoeken, de ruimte om een bijdrage te leveren aan het onderzoek van het lectoraat. Je zorgt dat je onderzoeken impact hebben in de maatschappij. En stimuleert daarbij actief het publieke debat over vraagstukken en nieuwe onderzoeksresultaten.

Lectoraat Risk Management & Cyber Security
Risico komt voort uit de moderne, technologie gedreven, geglobaliseerde, genetwerkte en individualistische samenleving; zeg maar ‘de risicomaatschappij’. De overheid zet zich in om deze risico’s zoveel mogelijk te voorkomen en te beheersen. Steeds meer private partijen spelen hierop in en tegelijkertijd worden steeds meer digitale risico’s gesignaleerd. Elke organisatie investeert in de bescherming van haar klanten, technologie en diensten. Door risicomanagement anticiperen we actief met het bieden van goede bruikbare informatie.

De onderzoeksgroep Risk Management and Cyber Security richt zich op effectiviteit van cyber risk management en welke risicomodellen en hulpmiddelen daarvoor nodig zijn. Centraal staat het managen van cyberrisico’s door organisaties, weerbaarheid en consequenties voor inzet van hun middelen. Denk aan vragen als het adequaat beheren van cyberrisico’s door complexe organisaties en welke organisatorische methoden, tools, culturen en routines daarvoor nodig zijn. Naast het ontwikkelen en  uitbouwen van eigen onderzoekslijnen zijn er momenteel twee concrete projecten binnen dit lectoraat waaraan je een belangrijke bijdrage gaat leveren: (1) begeleiding van een promovendus die onderzoek doet naar de perceptie, inbedding en effectiviteit van security-by-design methoden in organisaties; (2) verder ontwikkelen van lopend onderzoek naar cyber crisis management bij gemeenten. Binnen De Haagse Hogeschool komt de verbinding tussen onderzoek, onderwijs en praktijk samen via kenniscentra. Risk Management & Cyber Security maakt binnen onze hogeschool onderdeel uit van het Centre of Expertise Cyber Security (CoECS).

Jouw profiel
Wij zijn op zoek naar een ervaren en ondernemende gepromoveerde onderzoeker/ netwerker, iemand die mensen meeneemt en inspireert. Je beschikt verder over:

  • Specialisatie op risico beheersing, kennis en ervaring in cyber security is een plus;
  • Ruime ervaring met praktijkgericht onderzoek van risicobeheersing en -analyse, recente deelname aan onderzoeksprojecten, (wetenschappelijke) nationale en internationale publicaties en presentaties;
  • Duidelijke visie op ontwikkelingen in onderzoeks- en beroepspraktijk en de vertaling daarvan naar het (hoger) beroepsonderwijs;
  • Een relevant professioneel netwerk (nationaal en bij voorkeur ook internationaal) dat je actief in kunt zetten voor de Haagse Hogeschool;
  • Leiderschapskwaliteiten voor onderzoeksprojecten en het onderzoeksteam;
  • Succesvol in het verwerven van 2de en 3de geldstroom middelen voor onderzoek.
  • Goede interculturele communicatieve vaardigheden in Nederlands en Engels; je kunt makkelijk schakelen met een diversiteit aan mensen en rollen.

Wat bieden wij?

  • Een ambitieus Centre of Expertise Cybersecurity met 4 onderzoeksgroepen waarbinnen hoogwaardig praktijkgericht multidisciplinair onderzoek wordt uitgevoerd;
  • Een arbeidsovereenkomst van 3 of 4 jaar voor 0,8 fte, 32 uur per week;
  • Een salaris van maximaal € 7.485,19 bruto per maand (schaal 15) bij een volledige werkweek;
  • Lees meer over onze aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden

Wil je meer weten over de Faculteit Bestuur, Recht en Veiligheid?
De Faculteit Bestuur, Recht & Veiligheid is een inspirerende internationale leer- en werkomgeving waarin studenten worden opgeleid tot professionals in de stad van internationaal recht, vrede en veiligheid. Op de faculteit werken ongeveer 240 medewerkers aan het onderwijs en onderzoek voor een groeiende studentenpopulatie van ruim 4000 studenten. De faculteit verzorgt de opleidingen Bestuurskunde/Overheidsmanagement, HBO-Rechten, Integrale Veiligheidskunde en de Engelstalige opleidingsvarianten: International Public Management, International and European Law, en Safety and Security Management Studies. Vanuit onderzoek huisvest de faculteit vijf lectoraten op het gebied van Grootstedelijke Ontwikkeling, Multi Level Regulation, Public Governance, UN studies, Peace & Justice en Risk Management en Cybersecurity. De opleidingen en lectoraten zijn gevestigd in de hoofdvestiging in Den Haag.

Ben jij onze nieuwe collega?
Denk jij dat jij en de functie een goede match zijn en ben je enthousiast geworden? Solliciteer dan met cv en een korte motivatiebrief. Je kunt tot en met zondag 5 september 2021 uitsluitend direct, online solliciteren via de sollicitatiebutton op de website van De Haagse Hogeschool.
Het selectietraject bestaat uit een kennismakingsgesprek (op 14 en 15 september 2021) en een vervolggesprek (in de week van 20 september 2021) waarin je wordt gevraagd om een korte presentatie te geven.

Meer informatie?
inhoudelijke informatie: Liduine Bremer, directeur van de Faculteit Bestuur, Recht en Veiligheid, via Sanny de la Bretonière, 070-4457401 of via email: S.delaBretoniere@hhs.nl.
Algemene informatie: Marianne Hollestein, adviseur Resourcing, 070-4458612 of via email: vacatures@hhs.nl .

Solliciteren is mogelijk via de sollicitatiebutton. Op bovengenoemde emailadressen worden geen sollicitaties in behandeling genomen.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.