Keywords:
Leiden University, Academic Research
Type:
Temporary employment
Location:
Leiden
Education:
Bachelor (EQF 6), Master (EQF 7)
Published:
10/03/2022
Status:
Open
Apply before:
27/03/2022
Hours p/wk:
40

Description:

Het instituut Pedagogische Wetenschappen van de Faculteit Sociale Wetenschappen van de Universiteit Leiden is op zoek naar een Onderzoeksmedewerker "Virtual Burglary Project" - Een virutual reality en eye-tracking interventie om het gedrag van gedetineerde inbrekers te onderzoeken en hiermee bij te dragen aan een veiligere woonwijk  (0.4 - 1.0 fte)
Vacaturenummer 11173

 

Ben jij geïnteresseerd in de toepassing van nieuwe technologieën zoals Virtual Reality (VR) en eye-tracking in criminologisch onderzoek? Heb je affiniteit met onderzoek doen met een forensische doelgroep? Wil je meedoen aan het onderzoeken van het keuzegedrag van inbrekers voor het scouten van een wijk? Wil je bijdragen aan een interventie die gericht is op het verbeteren en veiliger maken van woonwijken in Nederland? Dan is deze functie iets voor jou!

Het Virtual Burglary Project is een internationaal onderzoeksprogramma van het Instituut Pedagogische Wetenschappen (Universiteit Leiden) en het Max Planck Institute for the Study of Crime, Security and Law (Freiburg, Duitsland) dat wordt geleid door Prof. dr. Jean-Louis van Gelder.

 

Projectomschrijving
Als onderzoeksmedewerker help je mee met dataverzameling voor een grootschalig onderzoeksproject dat wordt uitgevoerd in vier Penitentiaire Instellingen (PI’s).

In dit onderzoeksproject wordt door middel van Virtual Reality en Eye-tracking technologie het effect van bepaalde preventieve maatregelen op inbraakbereidheid onderzocht.  Gedetineerde inbrekers zullen rondlopen in een virtuele wijk met als opdracht deze te scouten voor mogelijkheden voor inbraak. Hierbij wordt onderzocht hoe wordt gereageerd van verschillende vormen van impliciet dynamisch guardianship. Met impliciet dynamisch guardianship worden reacties uit de omgeving bedoeld die volgen op de detectie van verdacht gedrag, zoals een toename van de intensiteit van straatverlichting of geluiden die duiden op aanwezigheid van personen. Door middel van deze virtual reality is het mogelijk om in real-time het gedrag van inbrekers te onderzoeken en de effectiviteit van maatregelen om inbraak tegen te gaan nauwkeuring te meten.

 

Werkzaamheden
Een belangrijk onderdeel van deze functie is het in teamverband uitvoeren van een grootschalige dataverzameling in de vier PI’s. Samen met andere onderzoekers die bij het project betrokken zijn ben je verantwoordelijk voor de uitvoer van het onderzoek, het verzamelen en accuraat registreren van de onderzoeksgegevens en het bijhouden van de onderzoeksprotocollen.

De volgende taken behoren tot je rol als onderzoeksassistent in het team:

•    Werven van deelnemers in de PI’s, inplannen van afnamemomenten voor het onderzoek, contact onderhouden met potentiële deelnemers.
•    Deelnemers begeleiden in de VR taak, onderzoekscript nauwgezet volgen, zorgdragen voor de veiligheid en het welzijn van de deelnemers en de onderzoekers.
•    Uitvoeren van de dataverzameling, uitwerken interviews en invoeren data.
•    Organiseren van onderzoeksgegevens, zorgdragen voor accurate en veilige dataopslag, ethisch verantwoord omgaan met de verzamelde gegevens en privacy gevoelige informatie.

Om effectief aan het onderzoek te kunnen bijdragen zoeken wij iemand die ongeveer 8 maanden minimaal 2 dagen per week voor het project beschikbaar is.

 

Profiel
•    recent afgestudeerd of in de laatste fase van je studie. Bij voorkeur gerelateerd aan het onderzoeksgebied (bv pedogische wetenschappen, criminologie, psychologie, sociologie)
•    sociaal vaardig, nauwkeurig en organisatorisch sterk;
•    bij voorkeur affiniteit met onderzoek op het gebied van detentie;
•    enige ervaring met het afnemen van interviews en kwalitatief onderzoek;
•    je vind werken met een uitdagende doelgroep leuk;
•    je kunt zelfstandig werken, maar bent ook teamgericht en kan goed communiceren.

 

Beschrijving organisatie
De Faculteit Sociale Wetenschappen bestaat uit vijf instituten: Pedagogische wetenschappen, Politieke Wetenschap, Psychologie, Culturele Antropologie & Ontwikkelingssociologie en het Centrum voor Wetenschaps- en Technologiestudies. De faculteit heeft ongeveer 7.000 studenten en 850 medewerkers. Er wordt onderwijs verzorgd over en onderzoek verricht naar uiteenlopende onderwerpen die variëren van adoptie tot politiek gedrag. Zie voor meer informatie https://www.universiteitleiden.nl/sociale-wetenschappen .

Meer informatie over het instituut Pedagogische Wetenschappen is te vinden op https://www.universiteitleiden.nl/sociale-wetenschappen/pedagogische-wetenschappen  

 

Wij bieden
Een aanstelling als onderzoeksmedewerker 4 (voor afgestudeerden) óf als Student-assistent, conform de cao Nederlandse Universiteiten, tot 31 december 2022.
Het salaris bedraagt, afhankelijk van opleiding en werkervaring, minimaal € 2.376,- en maximaal € 3.208,- bruto per maand bij een fulltime aanstelling (schaal 7).
Voor student-assistenten geldt de vastgestelde inschaling conform salarisschaal SA  

Daarnaast kent de Universiteit Leiden goede arbeidsvoorwaarden. Zo is er sprake van een eindejaarsuitkering (8,3%), vakantietoeslag (8%), uitstekende opleidingsfaciliteiten, betaald ouderschapsverlof en de mogelijkheid om via een keuzemodel arbeidsvoorwaarden op maat te kiezen. Alle informatie hierover kunt u nalezen ophttps://www.universiteitleiden.nl/werken-bij/sollicitatieprocedure-en-arbeidsvoorwaarden

 

In de dagelijkse werkzaamheden krijg je te maken met vertrouwelijke informatie. Voor deze functie vragen wij om een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG). Deze verklaring is verkrijgbaar bij de afdeling Burgerzaken van de gemeente waar je staat ingeschreven. De kosten hiervoor worden vergoed. Een uitgebreide beschrijving van de VOG vind je op https://www.justis.nl/producten/vog/ .

 

Diversiteit en inclusie
Het bevorderen van een inclusieve gemeenschap staat centraal in de waarden en visie van de Universiteit Leiden. De Universiteit Leiden streeft ernaar om een inclusieve gemeenschap te worden die alle studenten en medewerkers in staat stelt om zich gewaardeerd en gerespecteerd te voelen en zich volop te ontplooien. Diversiteit in ervaringen en perspectieven verrijkt ons onderwijs en versterkt ons onderzoek. Onderwijs en onderzoek van hoge kwaliteit is inclusief.

 

Informatie
Voor meer informatie over de inhoud van deze functie en een beschrijving van het project kun je contact opnemen met Carmen Sergiou , e-mail: c.sergiou@fsw.leidenuniv.nl

 

Solliciteren
Je kunt online solliciteren via de button 'Solliciteren' in ons sollicitatiesysteem. Sollicitaties voorzien van een motivatiebrief en cv kunnen tot en met 27 maart 2022 worden ingediend.

De gewenste startdatum is de eerste helft van april 2022.

 

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.