Keywords:
Security Domain, Community, Government, Cyber Security, Cyber Policy, Innovation
Type:
Permanent employment
Location:
The Hague
Education:
Master (EQF 7)
Published:
16/12/2020
Status:
Open
Apply before:
08/01/2021
Hours p/wk:
36

Description:

Den Haag, internationale stad aan zee. Nieuwe inzichten en innovatieve oplossingen voor de Haagse samenleving komen voort uit het samenbrengen van culturen, expertise en talenten. We zijn ervan overtuigd dat we met een divers samengestelde organisatie de belangen van onze burgers het beste kunnen behartigen en voorbereid zijn op toekomstige ontwikkelingen in de samenleving. Daarom stimuleren we een inclusieve cultuur waarin iedereen die voor en met ons werkt aan Den Haag zich gezien, gehoord en gewaardeerd voelt, ongeacht waar je geboren bent, wat jouw achtergrond is, wat je gelooft of van wie je houdt. Bij ons ben je welkom, samen maken wij de stad.

Om diversiteit en inclusie en de aandacht voor competenties en talent in ons werving- en selectieproces verder te versterken, nemen wij samen met andere werkgevers deel aan de pilot Nudging. Met deze pilot geven wij een impuls (nudges) voor gelijke kansen en meer specifiek het vergroten van de instroom van talenten met een diverse etnische achtergrond. De pilot wordt uitgevoerd onder aansturing van het ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid en met wetenschappelijk onderzoek begeleid door TNO. Deze vacature bij de gemeente Den Haag maakt onderdeel uit van de pilot.

 

Wat ga je doen?
De gemeente Den Haag werkt aan brede economische bloei in een stad zonder grenzen en wil daarom de economische structuur verdiepen, verbreden, vernieuwen en opschalen. Een van de drie economische profielen die het internationale gezicht van Den Haag vormen, is de Security Delta. Binnen dit veiligheidscluster wordt gewerkt aan innovaties voor een veilige wereld. De laatste jaren is cybersecurity daarbij steeds belangrijker geworden. De gemeente zet zich in om de randvoorwaarden voor groei van dit cluster te versterken en hanteert hiervoor een ecosysteembenadering die zich richt op meer innovatie, meer talent, meer kapitaal en de komst en groei van bedrijven. Voor het veiligheidscluster zijn de cross-over met nieuwe technologieën, zoals kunstmatige intelligentie, ruimtevaart en kwantumtechnologie, en de (regionale) samenwerking met overheden en kennisinstellingen, zoals de Leiden-Delft-Erasmus universiteiten, erg belangrijk.

 

Als programmamanager ben je verantwoordelijk voor de inhoudelijke strategische sturing op het programma, de politiek/bestuurlijk aangelegenheden, en de doorontwikkeling en uitvoering van de strategie voor de komende jaren. Dit doe je samen met de collega’s van het programmateam (1 accountmanager en 1 beleidsmedewerker). Vanuit verbindend en coachend leiderschap zorg je voor activiteiten en resultaten die het ecosysteem substantieel en duurzaam versterken en Den Haag in het regionale, nationale en internationale speelveld sterk positioneren. Je creëert allianties en strategische samenwerkingen met interne en externe sleutelspelers. Zoals bijvoorbeeld ministeries en toonaangevende kennisinstellingen. Je zorgt voor het aantrekken van meer en structurele investeringsmiddelen voor de doorontwikkeling van het cluster en de IT & Security Campus. Ook geef je verder vorm aan de reeds verzakelijkte (subsidie)relatie met Stichting The Hague Security Delta (HSD). Samen met de beleidsmedewerker evalueer je de komende jaren het huidige beleid en ontwikkel je daar waar nodig nieuw beleid. Samen met de accountmanager zorg je doorlopend voor de komst en groei van bedrijven. Daartoe behoort ook marketingcommunicatie en de exploitatie van de HSD Campus. Jij bent het eerste aanspreekpunt voor het MT voor de inhoudelijke en financiële voortgang binnen het programma. Je hanteert een brede blik en kijkt ook over de grenzen van het cluster heen voor nieuwe kenniseconomie samenwerkingen en (economische) kansen voor Den Haag. Daar waar je clusteroverstijgende thema’s signaleert, zoek je actief de samenwerking met andere collega’s en afdelingen.

 

Wat vragen wij?

In jou als onze nieuwe collega programmamanager veiligheidscluster zien wij graag terug dat je een universitaire opleiding hebt afgerond, bij voorkeur op het gebied van economie, innovatie, bestuur, beleid of aanverwante terreinen en beschikt over minimaal 5 jaar relevante werkervaring. Ben jij een programmamanager die beschikt over een sterk analytisch vermogen en die in staat is om interne en externe complexe vraagstukken te doorgronden en tot oplossingen te komen waarbij je rekening houdt met factoren die meespelen binnen een complexe organisatie? Ben jij daarnaast ook in staat om draagvlak te creëren voor het programma Security Delta in een complexe organisatie, omdat jij een aantoonbaar gevoel hebt voor politiek-bestuurlijke omgevingen en weet hoe je daarin moet opereren? Kun jij adviezen aan de wethouder schrijven die zakelijk, bondig en prettig leesbaar zijn? Ben je daarnaast ook een kei in plannen en organiseren, verlies je het resultaat niet uit het oog én staat netwerken jou op het lijf geschreven? Dan zoeken wij jou!

 

Wat bieden wij?
In jouw nieuwe rol als programmamanager kom je te werken bij een professionele afdeling waarbij je écht kunt bijdragen aan een veilige wereld door te werken aan innovaties binnen het veiligheidscluster Security Delta. Zelfstandigheid waar dat kan, afstemming waar dat nodig is en samenwerken voor de beste resultaten, dat typeert onze manier van werken.

 

Afhankelijk van je achtergrond en (werk)ervaring bieden we je:

  • een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd voor de duur van één jaar met eventueel een proeftijd, die we daarna (bij goed functioneren) graag omzetten in een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd. Heb je bij de gemeente Den Haag een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd of heb je recht op een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd in verband met de ketenbepaling, dan behoud je je arbeidsrecht;
  • een salaris van minimaal € 4.777,- en maximaal € 6.365,- bruto per maand op basis van een volledige (36-urige) werkweek (schaal 13).
  • een 36-urige werkweek en de ruimte om compensatieverlof op te bouwen.

 

Ook kun je rekenen op een uitgebreid arbeidsvoorwaardenpakket, zoals:

  • diverse opleidings- en ontwikkelmogelijkheden;
  • opname in het ABP-pensioenfonds;
  • een maandelijkse bijdrage aan de ziektekostenverzekering;
  • een individueel keuze budget (IKB) ter waarde van 17,05% bovenop jouw salaris wat je naar keuze kunt inzetten voor bijvoorbeeld: extra verlof, salaris of lidmaatschap van de sportschool gevestigd in het stadhuis.

 

Hoe kun je solliciteren?

Om ervoor te zorgen dat we de geschiktheid voor de functie van alle kandidaten op dezelfde manier beoordelen, stellen we alle kandidaten dezelfde vragen. Daarvoor is hieronder een vragenlijst opgenomen. Beantwoord alle vragen zorgvuldig, deze maken essentieel onderdeel uit van het selectieproces.

 

Je kunt solliciteren door in je motivatie alléén een antwoord te geven op de volgende acht vragen en je CV te uploaden, waarbij na sluiting een objectieve voorselectie plaatsvindt. Wij willen je hierbij vriendelijk verzoeken om bij de beantwoording van deze vragen enkel gebruik te maken van een WORD-document en géén andere applicatie. Word je uitgenodigd voor een gesprek? Dan is een assessment ook een onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Veel succes!

 

  1. Voor de functie Programmamanager Veiligheidscluster vragen wij een afgeronde universitaire opleiding op het gebied van economie, innovatie, bestuur, beleid of aanverwante terreinen met minimaal 5 jaar ervaring binnen het vakgebied. Welke opleiding(en) en ervaring neem jij mee in jouw nieuwe rol als Programmamanager Veiligheidscluster? 
  2. In jouw nieuwe rol als Programmamanager Veiligheidscluster vragen wij jou om snel complexe interne en externe vraagstukken te doorgronden. Beschrijf een werksituatie waarin je probleemoplossend hebt nagedacht door een vraagstuk vanuit verschillende invalshoeken te bekijken en waarbij je snel hoofd- en bijzaken hebt onderscheiden (max. 200 woorden) en bent gekomen tot een oplossing. 
  3. Als Programmamanager Veiligheidscluster verwachten wij van jou dat je in staat bent om adviezen te schrijven die zakelijk, bondig en prettig leesbaar zijn. In jouw rol als programmamanager kan het zijn dat jou gevraagd wordt om een memo te schrijven aan de wethouder over het ontwikkelen van het eco systeem. Upload een document van maximaal 1 A4 die jouw schrijfstijl weergeeft, waarin je aandacht besteedt aan de aanleiding, oplossing, onderbouwing en advies. 
  4. In jouw nieuwe rol als programmamanager ben je inhoudelijk en financieel verantwoordelijk voor meerdere projecten en initiatieven binnen jouw programma. Beschrijf aan de hand van een werksituatie hoe jij de planning & organisatie aanpakt om de diverse projecten tegelijkertijd gaande te houden en de doelen te bereiken binnen de gestelde kaders (max. 200 woorden). 
  5. In jouw nieuwe functie kom je te werken in een complexe organisatie waarbij diverse belangen spelen, ook met externe stakeholders. Kun je een voorbeeld beschrijven van een situatie met tegenstrijdige belangen en hoe jij hiermee om zou gaan? Max. 200 woorden. 
  6. In onze nieuwe collega zien wij graag terug dat je het resultaat niet uit het oog verliest. In jouw nieuwe rol als Programmamanager Veiligheidscluster ben je bijvoorbeeld verantwoordelijk voor het acquisitiebeleid voor het Veiligheidscluster en wordt er van je verwacht dat dit aan het eind van het jaar in orde is. Een maand later verschijnt een grote opdracht vanuit de wethouder waarin jou gevraagd wordt om een campus te ontwikkelen. Hoe handel jij in deze situatie? Beschrijf dit in max. 200 woorden. 
  7. In jouw nieuwe rol als Programmamanager Veiligheidscluster werk je nauw samen met externe stakeholders, kun je aan de hand van de vacaturebeschrijving suggesties doen voor samenwerkingspartners? Max. 200 woorden. 
  8. Je gaat in jouw nieuwe rol als programmamanager werken aan een veilige wereld middels o.a. innovaties. Wat spreekt jou aan in dit thema? 

 

Wie zijn wij?

De afdeling Economie werkt aan een zo aantrekkelijk mogelijk vestigingsklimaat voor bedrijven, toeristen, studenten, expats en investeerders. Doel is de economische ontwikkeling te stimuleren en daarmee zoveel mogelijk werkgelegenheid te creëren. Het aandachtsgebied is heel breed: van ondersteuning aan startende ondernemers tot strategische visies op de ontwikkeling van de stad. Maar bijvoorbeeld ook het versterken van economische clusters zoals cybersecurity en toerisme, het accountmanagement van grote en groeiende bedrijven en thema’s als Impact Economy,  horeca, evenementen en Europese fondsen. Samenwerken met ondernemers, belangengroepen, andere overheden en instellingen staat voorop.

 

Meer weten

Hebben wij je interesse gewerkt? Solliciteer dan op deze leuke functie als Programmamanager Veiligheidscluster! Heb je nog vragen over de inhoud van de functie of de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Karim Adarghal op telefoonnummer 06 - 50 03 01 50 of met Annabeth den Boogert op telefoonnummer 06 - 10 16 07 08.

 

Wil je meer weten over de pilot Nudging? Neem dan contact op met Esma Motia, te bereiken via 06 - 82 24 32 20.

 

Meer informatie

  • Indien we niet fysiek met sollicitanten in gesprek kunnen i.v.m. de ontwikkelingen rond het Coronavirus, zullen de sollicitatiegesprekken online met de applicatie Microsoft Teams plaatsvinden. Onderaan de pagina is een bijlage toegevoegd met tips voor een online sollicitatiegesprek.
  • Afhankelijk van je opleiding en werkervaring kun je in de aanloopschaal geplaatst worden.
  • Meer over onze arbeidsvoorwaarden vind je op www.werkenvoordenhaag.nl/arbeidsvoorwaarden
  • Het opvragen van referenties kan een onderdeel zijn van de procedure
  • Het aanvragen van een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) is onderdeel van de procedure.