Type:
Temporary employment
Location:
Breda
Education:
Associate degree (EQF 5)
Published:
06/01/2023
Status:
Open
Apply before:
23/01/2023
Hours p/wk:
36

Description:

Ben jij die projectvoorbereider die vanuit verschillende invalshoeken op een datagedreven wijze naar veiligheidsproblemen kan kijken en die creatief is in het vaststellen van de beste oplossing? Die het leuk vindt om onderdeel te zijn van een multidisciplinair interventieteam? Wil je je horizon verleggen naar zowel een regionale als een landelijke scope en wil je graag met jouw expertise en kwaliteiten een bijdrage leveren aan de brede bestrijding van Cybercrime? Dan is dit een functie voor jou!

 

Wat ga je doen?

Als projectvoorbereider ontwikkel je in nauwe samenwerking met de overige teamleden regionale en landelijke projectvoorstellen c.q. interventievoorstellen voor de effectieve aanpak van cybercrime. De projectplannen zijn breed georiënteerd en richten zich op het totale spectrum van mogelijke interventies, waarbij strafrechtelijk aanpak één van de mogelijkheden is. Alternatieve wijzen van betekenisvolle afhandeling behoren daarom tot je handelingsrepertoire. Maar je stelt ook hybride vormen voor, waarbij strafrechtelijke en alternatieve interventies elkaar aanvullen of versterken. Deze plannen van aanpak zullen vooral betrekking hebben op bovenlokale of regionale cybercrime fenomenen met een grote impact.

Bij het opstellen van de projectvoorstellen werk je samen met de afnemer van het projectvoorstel. Als een projectvoorstel in behandeling is genomen, blijf je aanspreekbaar voor advies en het leveren van aanvullende input. Verder bewaak je als projectvoorbereider het proces rond het verkrijgen en delen van informatie conform de kaders van het Wetboek van Strafvordering en de Wet Politiegegevens en zorg je voor goede verslaglegging in de politiesystemen en voor goede dossiervorming.

 

Waar ga je werken?

Je komt te werken bij het Team Cybercrime van de Eenheid Zeeland-West-Brabant in Breda. Voor de aanpak van cybercrime heeft elke eenheid cybercrimeteams binnen de Dienst Regionale Recherche (DRR) gepositioneerd. De DRR bestaat uit de afdelingen Generieke Opsporing, Thematische Opsporing, Vreemdelingenpolitie en Specialistische Ondersteuning. In nauwe samenwerking met de andere regionale cybercrimeteams en het Team High Tech Crime van de Landelijke Eenheid maakt het team deel uit van een uniek nationaal netwerk.

Het Team Cybercrime is een multidisciplinair operationeel interventieteam waarbinnen specialismen op het snijvlak van digitale expertise, tactische expertise, financiële expertise en intelligence nauw samenwerken zonder schotten tussen de werkvelden. Op offensieve en creatieve wijze verricht het team zelfstandig strafrechtelijke (fenomeen)onderzoeken, als ook andere soorten (publiek-private) interventies zoals voorkomen en verstoren of door het nemen van preventieve maatregelen. In het team is vertrouwen in elkaar de basis en is een veilige werkomgeving een kernwaarde. Er wordt uitgegaan van de kennis en kunde en professionaliteit van de teamleden. Daarin ligt de kracht van dit dynamisch team dat een focus heeft op het behalen van een zo groot mogelijk effect. Bovendien bouw je samen met de andere teamleden aan de identiteit van dit team dat nog volop in ontwikkeling is.

 

Wie ben jij?

Je bent analytisch sterk en een ster in het samenbrengen van informatie en intelligencebeeld(en) en kan daarin de hoofdlijnen ontdekken. Je bent creatief en kan betreden paden verlaten om op zoek te gaan naar alternatieve methoden om cybercrime te bestrijden. Je weet ook goed aan te geven welke informatie er nog nodig is om tot een goed interventievoorstel te komen en te zorgen dat de afnemer begrijpt wat de interventie inhoudt en hoe hij deze kan realiseren. Je kan helder en concreet voorgestelde interventies verwoorden en weet deze voorstellen met enthousiasme en overtuiging te presenteren aan mogelijke afnemers binnen de Eenheid Zeeland-West-Brabant en eventueel andere politie-eenheden. Binnen je team ben je in staat collega's helder en overtuigend te informeren, te begeleiden en te coachen in hun bijdrages aan de projectvoorstellen. Bij de recherche moet je snel in actie kunnen komen. Het werk is onvoorspelbaar en soms werk je onder druk met strakke deadlines, met een flexibele 24/7 mentaliteit.

 

Daarnaast beschik je over:

  • een afgeronde hbo opleiding, bijvoorbeeld in de richting van criminologie, rechten, forensische ICT;
  • sterke adviesvaardigheden en overtuigingskracht;
  • een rijbewijs B.

Wat wij bieden

De standplaats is Breda. Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft een tijdelijke functievervulling voor maximaal twee jaar voor 36 uur per week.

Afhankelijk van je achtergrond volg je aan de Politieacademie een 14-weekse opleiding voor specifieke inzetbaarheid (36 uur per week), met eventueel aansluitend een voor de functie benodigd aanvullend opleidingsprogramma. Tijdens deze opleiding(en) ontvang je al het met jou overeengekomen salaris. Het positief afronden van het verplichte assessment is voorwaarde om aan de opleiding te kunnen beginnen. Het behalen van de opleiding is een vereiste om deze functie uit te kunnen oefenen. Via de vacature link naar onze website vind je alle informatie met betrekking tot de selectieprocedure, het assessment en de opleiding. 

Tijdens de interne specifieke politieopleiding word je tijdelijk aangesteld als ambtenaar in opleiding. Na het voltooien van de opleiding bieden we je een tijdelijke aanstelling aan.

 

Verder kun je het volgende van ons verwachten:

  • een bruto maandsalaris van minimaal € 2.831,- en maximaal € 4.621,- (schaal 9 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
  • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
  • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof.

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is operationeel specialist A, werkterrein digitale expertise.

 

Wat verder belangrijk is

  • Een betrouwbaarheids- en omgevingsonderzoek maakt deel uit van de selectieprocedure.
  • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.
  • Zonder IT'ers zijn we nergens. Ben jij expert in IT? Lees alles over o.a. data science, legaal hacken of cybersecurity en test je digitale skills in de Cybercrime Challenge op http://it.kombijdepolitie.nl/