Type:
Permanent employment
Location:
Den Haag
Education:
Bachelor (EQF 6), Master (EQF 7)
Published:
15/09/2022
Status:
Open
Apply before:
21/09/2022
Hours p/wk:
36

Description:

Het programma cybercrime zoekt een resultaatgerichte analytische redacteur (projectmedewerker). Ben jij in staat om domeinkennis op het gebied van cybercrime projectmatig op te halen, vast te leggen en te vertalen naar (leer)content of complete e-learnings? Lees dan verder!

 

Wat ga je doen?

Je bent redacteur domeinkennisontwikkeling cybercrime (Project VAK) binnen het team in ons programma digitalisering & cybercrime. Cybercrime heeft vele gezichten. De gevolgen kunnen zeer ingrijpend zijn met daarbij veel slachtoffers. Criminelen richten zich onder meer op het inbreken in computers. Dit zorgt voor nieuwe vormen van diefstal en afpersing van burgers en bedrijven, het platleggen van websites en bedrijfsspionage. Dit vraagt om een integrale aanpak van preventie, het voorkomen van dader- en slachtofferschap, opsporing en vervolging en het terugdringen van recidive. Waar traditionele criminaliteit afneemt, neemt cybercrime, cyber gerelateerde en gedigitaliseerde criminaliteit toe. Hier spelen ontwikkelingen in de samenleving een belangrijke rol: technologische ontwikkelingen, de beschikbaarheid van (slimme) apparaten en toenemend gebruik van internet en sociale media.

Om effectief fenomeen onderzoek te kunnen doen is een datagedreven werken bedrijfsprocesmodel ontwikkeld. De basis voor het werken conform dat model is data understanding (in welke context moet je de data plaatsen) en business understanding (en in welke context de criminaliteit). Voor het laatste is domeinkennis nodig op vele fenomenen. Hoe werkt een crimineel? Hoe communiceert een crimineel? Waar haalt de crimineel zijn kennis vandaan?

Met een werkgroep hebben we een format (crime script) ontwikkeld waarin we domeinkennis vastleggen, nadat we het hebben opgehaald bij experts binnen en buiten de politie. Jij gaat die kennis ophalen door geschreven bronnen te verzamelen en door te spitten (literatuuronderzoek en desk research), maar ook door vragen op te stellen voor werksessies en interviews die je organiseert. Deze opgehaalde domeinkennis leggen we vast in een database (kennisportaal), die we aanvullen, actualiseren en beschikbaar maken. Maar voor het zover is structureer jij de verzamelde kennis in een document met goed lopende en begrijpbare teksten, waarin elementen zijn voorzien van labels (tags) om ze in de (toekomstige) kennisportaal terug te kunnen vinden met filters. Deze teksten valideer je met de kennishouders.

We ontwikkelen ook grafische en audiovisuele content om de geschreven kennis te ondersteunen, evenals kennis op verschillende wijzen uit te leren. Het ontwikkelen van e-learnings op basis van de opgehaalde kennis en gecreëerde content is daar ook onderdeel van. Jij support in het maken van briefings voor content creatie of bent in staat om zelf een bijdrage te leveren in het maken daarvan (pré). Je beoordeelt de creaties van collega's of derden en valideert met kennishouders. Ervaring met e-learnings maken en didactische inzichten zijn eveneens een pré.

Project VAK is vanuit het programma Cybercrime opgestart, maar betreft een samenwerkingsverband met specialisten in bijvoorbeeld de regionale eenheden, Team High Tech Crime (THTC) / Warehouse Team, de Politie Academie (PA), het Expertisecentrum Cybercrime en Digitale Opsporing (ECDO), het Landelijk Operationeel Cybercrime Overleg (LOCO), Human Resources Ontwikkeling (HRO), Communicatie, ICT, andere programma's en opleidingsinitiatieven, maar bijvoorbeeld ook ketenpartners zoals het OM, de FIOD en Defensie.

 

Waar ga je werken?

Je werkt voor het programma Digitalisering en Cybercrime. Als jij bij ons komt te werken krijg je een uitdagend project op een van de meest dynamische portefeuilles van de politie. Je werkt met zeer gedreven en enthousiaste collega's in een professioneel en inspirerend programmateam.

Binnen de politie zijn de veranderopgaven bij verschillende portefeuilles ondergebracht. Gezamenlijk en in samenhang zorgen de programma's Toekomstgericht Opsporen en Vervolgen, Intelligence, Digitalisering & Cybercrime, Dienstverlening, Gebiedsgebonden Politie, Digitaal Opsporen en Forensische Opsporing voor een vernieuwde en verbeterde aanpak in de veranderde criminaliteit. De missie van de politie is dat we ook in het digitale domein beschermen, begrenzen en bekrachtigen. Als programma zorgen we dat ook in het digitale domein het vertrouwen in de politie blijft behouden en daarmee de legitimiteit om te kunnen optreden in de gehele samenleving. Deze doelstelling dient vertaald te worden naar wat dit betekent voor de organisatie.

We moeten zorgen dat de bewustwording en kennis worden vergroot, zowel binnen als buiten de organisatie en dat de weerbaarheid van de samenleving in het digitale domein worden verhoogd.

 

Wie ben jij?

Jij bent iemand met een frisse blik en je bent gedreven om iets bij te dragen aan het politiewerk. Je bent goed in staat om je eigen werk te organiseren, stelt kritische vragen en bent een betrokken collega. Bij voorkeur beschik je over een goede Engelse lees- en schrijfvaardigheid: dit vanwege de vakliteratuur, mogelijke externe contacten en het volgen van vakconferenties.

Verder vragen we:

  • een hbo-diploma en bij voorkeur een achtergrond in de richting van Media & Cultuur, Criminologie en Journalistiek;
  • dat je analytisch bent, een kritische lezer en een communicatief persoon;
  • zeer goede Nederlandse lees- en schrijfvaardigheid;
  • goede Engelse leesvaardigheid (vakliteratuur, mogelijke externe contacten, conferenties volgen);
  • dat je elke dag iets nieuws wil leren en hebt interesse in cybercrime;
  • dat je overweg kunt met Microsoft Office (Word, PowerPoint, Outlook) en MS Teams;
  • bij voorkeur affiniteit met grafische en/of audiovisuele content;
  • bij voorkeur affiniteit met e-learnings maken en didactisch denken.

Wat wij bieden

De standplaats is Driebergen, maar thuiswerken behoort zeker tot de mogelijkheden. Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft een tijdelijke functie voor maximaal twee jaar voor 36 uur per week.

Verder kun je het volgende van ons verwachten:

  • een bruto maandsalaris van minimaal € 2.749,- en maximaal € 4.487,- (schaal 9 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
  • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
  • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is bedrijfsvoeringspecialist A.

  

Wat verder belangrijk is

  • Een veiligheidsonderzoek en eventueel een assessment maken deel uit van de selectieprocedure.
  • Zonder IT'ers zijn we nergens. Ben jij expert in IT? Lees alles over o.a. data science, legaal hacken of cybersecurity en test je digitale skills in de Cybercrime Challenge op http://it.kombijdepolitie.nl/
  • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.