Werken bij het ministerie van Defensie maar niet als militair?
Word Acceptatiemanager bij Defensie!
Als je kiest voor een baan bij Defensie, dan kies je voor maatschappelijk relevant werk. Je draagt echt iets bij aan een veilig Nederland.
Naast 38.000 beroepsmilitairen werken er ook nog zo’n 16.000 burgers bij Defensie. Wil jij in je eigen vakgebied bijdragen aan een professionele defensieorganisatie en daarmee aan vrede en veiligheid in binnen- en buitenland?
Wat ga je doen?
Als acceptatiemanager maak je onderdeel uit van het programmateam techniek en ben je verantwoordelijk voor het acceptatieproces van de nieuwe IT. Het programmateam Techniek bestaat naast functionaris uit een Transitiemanager, Programmamanager, Transitiemanager en een Senior Specialistisch Adviseur.
Daarnaast ben je verantwoordelijk voor de JIVC-bijdrage aan acceptatiewerkzaamheden. In voorkomend geval neem je de Transitiemanager waar van het Programma. Je helpt bij het uitvoeren van acceptatieproces naar de opzet, het bestaan en de werking van de nieuwe IT en daaraan te relateren eisen.
Je ontwikkelt acceptatieadviezen en stelt plannen op o.b.v. analyse, verrichten en/of beoordelen van onderzoek en rapportages.
Je creëert draagvlak voor ontwikkelde acceptatieadviezen, -processen en beleid.
Maakt afspraken over de inzet van financiële, materiële en personele middelen, alsmede over de planning en de rapportage.
Creëert draagvlak voor, implementatie, toepassing en uitvoering acceptatieadviezen en –processen en je houdt je bezig met het voorbereiden, aansturen en uitvoeren van het acceptatieproces binnen een complexe multidisciplinaire programma.
Wat vragen we?
Opleidingseisen:
Kennis, inzicht en ervaring:
Ervaringseisen:
Competenties:
Salarisniveau schaal 13
Minimum salaris: €5.200 bruto per maand
Maximum salaris: €6.500 bruto per maand
Contractduur Het betreft hier een tijdelijke functie met duur van 2 tot 5 jaar.
Aantal uren per week 38
Plaats Utrecht, Utrecht
Defensie hecht sterk aan persoonlijke groei en kent goede studiefaciliteiten, hierdoor sta je nooit stil. Je krijgt alle ruimte om jezelf te ontwikkelen en door te groeien.
Buiten het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering van 8,33%, de zogeheten dertiende maand. Daarnaast ontvangen burgermedewerkers maandelijks een bruto tegemoetkoming voor de ziektekostenverzekering. Naast een pensioenregeling bij het ABP ontvang je maandelijks een vergoeding woon-werkverkeer of kun je onder gunstige voorwaarden kiezen voor een OV-abonnement met onbeperkt reizen door heel Nederland.
Hoe leuk het werken bij Defensie ook is, wij vinden het ook belangrijk dat je dit met jouw privéleven kunt combineren. Diverse verlofregelingen (bijvoorbeeld 75% betaald ouderschapsverlof) en flexibele werktijden dragen bij aan een goede balans. En als dat niet genoeg is, dan is het ook nog mogelijk je werktijd (tijdelijk) enkele uren per week te verkorten en extra verlofuren en/of ADV-uren op te bouwen.
Defensie zet zich in voor de belangen, welvaart en vrijheid van Nederland. We zijn dagelijks actief in binnen- en buitenland. Onze wereldwijde inzet versterkt de internationale samenwerking en zorgt ervoor dat mensen zich in vrijheid kunnen ontplooien. Nu en in de toekomst.
Bij het ministerie van Defensie werken ongeveer 58.000 mensen direct en indirect aan vrede en veiligheid. Het ministerie bestaat uit de Bestuursstaf (het departement), de Koninklijke Marine, de Koninklijke Landmacht, de Koninklijke Luchtmacht, de Koninklijke Marechaussee, het Defensie Ondersteuningscommando (DOSCO) en de Defensie Materieel Organisatie (DMO).
Defensie is een van de grootste werkgevers van Nederland en vertoont overeenkomsten met een groot bedrijf. De operationele commando's (zee-, land- en luchtstrijdkrachten), de Marechaussee, het DOSCO en de DMO lijken op werkmaatschappijen.
Defensie Materieel Organisatie
De DMO ondersteunt de verschillende krijgsmachtonderdelen bij de aan- en verkoop van materiaal, instandhouding, logistiek en IT-dienstverlening. Denk daarbij aan aanschaf en instandhouding van onderzeeboten, vliegtuigen en landvoertuigen, maar ook het aanleveren van brandstof, munitie en kleding.
Waar ga je werken?
De werkzaamheden worden verricht binnen Het JIVC is dé leverancier van I(C)T producten en diensten voor Defensie, zowel voor operationele, bestuurlijke als voor ondersteunende processen. Het JIVC levert daarmee een substantiële bijdrage aan het voortzettingsvermogen van de krijgsmacht. Het JIVC is tevens het kenniscentrum voor vorming van I(C)T-beleid en -bedrijfsvoering en geeft in die hoedanigheid adviezen aan beleidsmakers, opdrachtgevers en klanten.
De verantwoordelijkheid van het JIVC strekt zich uit over de gehele levenscyclus van de I(C)T-dienstverlening. De producten en diensten die het JIVC daartoe levert, zijn samengesteld uit producten en diensten van Defensie zelf, marktpartijen, militaire partners en militaire samenwerkingsverbanden. In alle gevallen treedt het JIVC daarbij op als de regisseur van de totale I(C)T-dienstverlening voor Defensie. Het uitgangspunt daarbij is dat de markt maximaal wordt benut.
Het programma Gereedstelling Nieuwe IT binnen JIVC richt zich op alle benodigde werkzaamheden om het JIVC (het IT bedrijf van Defensie) gereed te stellen voor de komst van een externe partner waarmee De Nieuwe IT vormgegeven gaat worden. Samen met een externe partner is JIVC de aankomende jaren verantwoordelijk voor de grootste en meest complexe migratie van de generieke (applicatie) infrastructuur binnen Defensie.
Specifiek voor dit samenwerkingsverband is dat in gemengde teams (personeel Defensie en marktpartij) het ontwerp, bouw, uitrol en ter beschikkingstelling wordt uitgevoerd. Uitvoering van deze aspecten zal onder verantwoordelijkheid van de marktpartij worden uitgevoerd.