Type:
Permanent employment
Location:
Eindhoven
Education:
Associate degree (EQF 5), Bachelor (EQF 6), Master (EQF 7)
Published:
18/02/2022
Status:
Open
Apply before:
04/03/2022
Hours p/wk:
36

Description:

Kom jij met intelligence bijdragen aan de bestrijding van criminaliteit en het creëren van een veilige samenleving? De Dienst Regionale Intelligence Organisatie (DRIO)) in Oost-Brabant zoekt versterking! Ben jij die enthousiaste, innoverende en gedreven collega die als 'boegbeeld' van de intelligenceorganisatie functioneert? Op operationeel en tactisch niveau stel je de juiste vragen, geef je aan op welke wijze de DRIO van betekenis kan zijn en adviseer je actief op basis van onze intelligence.

 

Wat ga je doen?

Als accountmanager intelligence van de DRIO ben jij het aanspreekpunt voor in- en externe partners om de veiligheidsproblemen van een district of doelstellingen in een opsporingsonderzoek te vertalen naar concrete intelligencebehoeften (intake). Je bent hét boegbeeld van de DRIO voor alle belanghebbende partners binnen en buiten de politie en binnen een district of dienst (bijvoorbeeld opsporingsteams, basisteams, gemeente, bijzondere opsporingsdiensten). Je verdiept je in de uitdagingen en behoeften van deze partners en weet deze te verbinden aan de processen, kennis en kunde van onze DRIO. Voor de partners die onder jouw verantwoordelijkheid vallen ben je een welkome adviseur. Je kent de DRIO en intelligencemogelijkheden als geen ander en de verschillende afdelingen van de DRIO kennen jou ook als aanspreekpunt voor je partners. Gevraagd en ongevraagd breng je intelligence over veiligheids- en criminaliteitsproblemen. Dit doe je tactisch en overtuigend, zodat het in de praktijk gebruikt kan worden voor opsporings- en handhavingsvakgebieden. Je presenteert op een daadkrachtige manier tijdens sturingsoverleggen om de juiste vervolgstappen te stimuleren. Hierbij maak je effectief gebruik van jouw netwerk van belanghebbende partners binnen en buiten de politie. Je voelt je als een vis in het water door met één been binnen partnerorganisaties te staan en met het andere been in de DRIO. Onder soms hoge druk, maar altijd goed doordacht, stroomlijn je verschillende belangen en behoeften en weet je verwachtingen goed te managen. Op inhoud geef je dagelijkse sturing aan een team van medewerkers. In dat kader voer je ook voortgangs- en functioneringsgesprekken.

 

Gevraagd en ongevraagd geef jij adviezen die kunnen helpen om de juiste keuzes te maken in overleg met het bevoegd gezag. Jouw adviezen zijn ook terug te vinden in de plannen van aanpak voor een goed intelligenceproces. Je zorgt eveneens voor de verbinding tussen de diverse DRIO-onderdelen. Als intelligencespecialist werk je zelf ook mee aan de operationele processen binnen de DRIO en maak je intelligenceproducten. De intelligence die jij brengt, geeft richting aan het optreden van de politie en draagt bij aan de kennis van je collega's op straat en in de opsporing. Zo werk je mee aan een veiligere samenleving.

 

Piketdiensten horen bij deze functie. Als het werk daarom vraagt, ben je flexibel ten aanzien van je werktijden. Daarnaast participeer je in landelijke thematische netwerken van in- en externe specialisten.

 

Waar ga je werken?

De DRIO Oost-Brabant is een dynamische dienst die bestaat uit meer dan 200 medewerkers die 24/7 de politieorganisatie en haar partners voorzien van actuele intelligence. Binnen de verschillende afdelingen van de DRIO werken medewerkers dagelijks met intelligence uit onder andere onze politiesystemen, open bronnen en op basis van menselijke bronnen. Je collega's van de DRIO werken fysiek centraal samen in Eindhoven en sluiten daarnaast decentraal aan op meerdere plekken in de eenheid, dicht bij de operationele processen van opsporing, handhaving en beleidsvorming. De werkcultuur is open, inhoudelijk kritisch en ontwikkelgericht.

 

De DRIO Oost-Brabant staat de komende jaren voor een uitdagende ontwikkelopgave. De politie heeft namelijk de ambitie om te werken met 'state of the art' intelligence, waardoor de DRIO de komende jaren moet groeien naar een échte intelligenceorganisatie. Daarnaast kenmerkt de Eenheid Oost-Brabant zich ook door de Brainport-regio met een sterke focus op high-tech en design. Integrale samenwerking in de aanpak van ondermijning is ook kenmerkend voor de eenheid. Deze regionale context is van grote betekenis voor de ontwikkelrichting van de DRIO.

 

Wie ben jij?

Je bent maatschappelijk breed georiënteerd en volgt ontwikkelingen in de samenleving op de voet. Je bent ook nieuwsgierig en analytisch ben je ijzersterk. Binnen je vakgebied weet je constructief met collega's samen te werken en ben je een volwaardige sparringpartner in het toepassen van jouw specialisme. In het bijzonder met het team, district of de dienst waar je verantwoordelijk voor bent. Daarnaast heb je de moed om klassiek denken uit te dagen met frisse ideeën. Jij bent initiatiefrijk, gericht op vernieuwing en hebt snel in de gaten wat er nodig is. Je streeft deze doelen na om de DRIO beter en slimmer te maken. Met veel energie, creativiteit en flexibiliteit zet jij je dagelijks in om veiligheidsproblemen inzichtelijk te maken, om bij te dragen aan opsporingsonderzoeken en om de beste producten en resultaten na te streven met je collega's. Je bent in staat om veranderingen te initiëren en aan te sturen en zoekt hiervoor de samenwerking binnen het team, het district, de eenheid en met andere samenwerkingspartners.

De veranderende maatschappij en de beweging in de DRIO vragen een actieve leerhouding en de bereidheid om te veranderen. Je kunt snel schakelen tussen bijvoorbeeld het maken van plannen van aanpak, behoeften concretiseren met collega's en presentaties geven bij partners. Ook heb je een goed ontwikkeld gevoel voor belangen en beschik je over een gezonde dosis organisatiesensitiviteit. Je communicatieve vaardigheden heb je sterk ontwikkeld en je legt gemakkelijk contacten. Ook heb je goede kennis van de Engelse taal in woord en geschrift. Je neemt zelf initiatief en kunt je werk goed organiseren en structureren.

 

Verder vragen wij:

 • een hbo-diploma;
 • affiniteit met digitalisering, omdat dit kansen met zich meebrengt om intelligencegestuurd te werken;
 • bij voorkeur ervaring en affiniteit met diverse systemen (iBase, Analyst's Notebook, Ms Office) en het gebruik van Summ-IT als bronsysteem;
 • ervaring met het professioneel presenteren van intelligence en je komt representatief over;
 • affiniteit met het intelligence- en opsporingsvakgebied en met automatisering en dataverwerking;
 • aantoonbare ervaring met het coachen en aansturen van mensen.

Wat wij bieden

De standplaats is Mathildelaan 4 in Eindhoven. Het betreft een functie voor 36 uur per week. Wij bieden je een geweldige baan waarin je uitgedaagd wordt om een bijdrage te leveren aan het oppakken van veiligheidsproblematieken.

Afhankelijk van je achtergrond volg je aan de Politieacademie een 14-weekse opleiding voor specifieke inzetbaarheid (36 uur per week), met eventueel aansluitend een voor de functie benodigd aanvullend opleidingsprogramma. Tijdens deze opleiding(en) ontvang je al het met jou overeengekomen salaris. Het positief afronden van het verplichte assessment is voorwaarde om aan de opleiding te kunnen beginnen. Het behalen van de opleiding is een vereiste om deze functie uit te kunnen oefenen. 

 

De functie is opengesteld voor medewerkers werkzaam bij de politie met een vaste aanstelling, voor medewerkers die twee jaar of langer zonder onderbreking in tijdelijke dienst zijn en voor medewerkers die een tijdelijke aanstelling hebben waarvan de contractduur twee jaar of langer is (conform Barp) en voor politievrijwilligers. Bij meerdere geschikte kandidaten heeft een beroepsmedewerker (in vaste of tijdelijke dienst) voorrang op een politievrijwilliger. Eventuele preferente kandidaten binnen de politie worden eerst geplaatst. Medewerkers die bij de matching tijdens de overgang naar een LFNP-functie of door een eerdere reorganisatie bij plaatsing in een functie met een lagere schaal terecht zijn gekomen hebben een voorrangspositie.

 

Het betreft de LFNP-functie operationeel specialist B, gewaardeerd in schaal 10 Bbp. Bij aanstelling accepteer je de rechtspositie die bij de functie hoort.

 

Wat verder belangrijk is

 • Een veiligheidsonderzoek P maakt deel uit van de selectieprocedure.
 • Een vakinhoudelijk assessment maakt mogelijk deel uit van de selectieprocedure.
 • Je hebt de Nederlandse nationaliteit (dit mag ook je tweede nationaliteit zijn).
 • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.

* Je hebt een (politie)diploma op hbo-niveau (bachelor) of je bent daaraan gelijkgesteld via EVC. Indien je bent opgeleid vóór PO2002 dien je te voldoen aan de afspraken conversietabel PO2002. Of je toont op een van de volgende manieren aan dat je hbo werk- en denkniveau hebt:

 • Je bent aangesteld op een functie op het gevraagde werk- en denkniveau.
 • Je hebt een functie op het gevraagde werk- en denkniveau minimaal twee jaar formeel waargenomen.
 • Je bent minimaal 2 jaar tijdelijk tewerkgesteld op een functie op het gevraagde werk- en denkniveau.
 • Je hebt een formele beoordeling waaruit blijkt dat je een functie op het gevraagde werk- en denkniveau minimaal 2 jaar uitgeoefend hebt.

Dit moet je met een aanstellings-, waarnemings- of tewerkstellingsbesluit dan wel een beoordeling schriftelijk aantonen. Let wel: voor aanstelling op deze functie is wel minimaal het diploma Politiemedewerker (mbo 3) vereist.