Type:
Permanent employment
Location:
Utrecht
Education:
Bachelor (EQF 6), Master (EQF 7)
Published:
04/05/2023
Status:
Open
Apply before:
15/05/2023
Hours p/wk:
0

Description:

Functieomschrijving

Werken bij het ministerie van Defensie maar niet als militair?

 

Word Adviseur Cyber Security

 

Als je kiest voor een baan bij Defensie, dan kies je voor maatschappelijk relevant werk. Je draagt echt iets bij aan een veilig Nederland. Naast 40.000 beroepsmilitairen werken er ook nog zo’n 16.000 burgers bij Defensie. Wil jij in je eigen vakgebied als burger bijdragen aan een professionele defensieorganisatie en daarmee aan vrede en veiligheid in binnen- en buitenland?

 

“Kom security binnen de DMO en het materieel en de diensten ten behoeve van Defensie versterken!”

 

Wat ga je doen?
Als Adviseur Cyber Security verleen je cyber security advies aan de directies binnen de Defensie Materieel Organisatie (DMO). Hierdoor draag je bij aan de projecten, inkooptrajecten en normstellingsprocessen die binnen de DMO spelen. Je hebt ruime werkervaring met informatie/cyber security en bent bereid om je binnen dit domein nog verder te professionaliseren.

Opgesomd ziet de functie er als volgt uit:

1. Je adviseert de directies Inkoop, Projecten en Wapensystemen binnen de DMO en daarmee de projecten, inkooptrajecten en normstellingsprocessen, door:
a. het verzamelen van relevante data en gegevens;
b. het analyseren van deze data en gegevens;
c. het produceren van informatie;
d. het doen van afwegingen, opties en hun consequenties te formuleren en
e. het presenteren van adviesvoorstellen.

2. Je ondersteunt en adviseert de Beveiligingscoördinator bij het signaleren van ontwikkeling op het gebied van cyber security, door het volgen van de behoefteontwikkeling binnen defensie in het algemeen en de DMO in bijzonder en door het volgen van ontwikkelingen binnen het vakgebied buiten defensie.

3. Je geeft cyber security gerelateerd advies over de gehele levenscyclus van materieel, namelijk de aanschaf, instandhouding en afstoting.

 

Functie-eisen

Wat vragen we?

Jij bent mensgericht, deskundig, energiek, integer, pragmatisch en toekomstgericht. Je bouwt mee aan een defensiebrede open security cultuur, waar het niveau van security awareness voldoende hoog is en iedereen zich mede daardoor veilig voelt misstanden, risico’s en incidenten te melden en elkaar op afwijking aan te spreken. Je werkt en hebt ruime ervaring met en kan op diverse niveaus (strategisch, tactisch en operationeel) acteren.

Je bent in het bezit van een grote dosis gespecialiseerde kennis over het aandachtsgebied Cyber Security, heeft kennis van de taak, missie, organisatie en werkwijze van het Ministerie van Defensie in het algemeen en van de DMO in het bijzonder. Hij/zij heeft inzicht in organisatorische, procesmatige en vakinhoudelijke samenhangen in bredere context dan eigen het beleidsterrein, vaardigheid in het signaleren en analyseren van (internationale) ontwikkelingen en problemen.

Kennis/Opleidingseisen:

 •  WO werk- en denkniveau, bij voorkeur afgeronde WO-opleiding op het gebied van

Bedrijfskunde en/of Informatica of Computertechniek met specialisatie informatiebeveiliging / cyber security of een vergelijkbare combinatie van opleiding en ervaring;

 • Beschikt over brede, als wel specifieke kennis op het gebied van advisering over informatiserings- en automatiseringsproducten en de ontwikkelingen binnen dit vakgebied;
 •  Certified Information Systems Security professional (CISSP);
 • Certified Information Security Manager (CISM);
 • Beveiligingsfunctionaris niveau 1, 2 en 3 (DIVI).

Ervaringseisen:

 • Je hebt meerdere jaren ervaring opgedaan op defensieonderdeelniveau, bij voorkeur als adviseur van een CSO en hebt daardoor ruime en relevante ervaring binnen het beleidsterrein cyber security, in beleidsparticipatie, in meerdere adviestrajecten, met meerdere klanten en daarmee bewezen succesvol binnen het beleidsterrein Cyber Security;
 • Beschikt over meerdere jaren ervaring op het aandachtsgebied vanuit een relevante functie;
 • Beschikt over grondige kennis van de Defensieorganisatie;
 • Je beschikt over brede, als wel specifieke kennis op het gebied van advisering over informatiserings- en automatiseringsproducten en de ontwikkelingen binnen dit vakgebied.

Competenties:

 • Analytisch vermogen
 • Inventiviteit
 •  Overtuigingskracht
 • Innovatieve denk- en handelswijze
 • Netwerken

Overige eisen:

 • Functionaris dient zich op strategisch, tactisch en operationeel niveau te kunnen functioneren en acteren, daar de functionaris door de gehele organisatie zijn/haar werkzaamheden dient uit te kunnen voeren.

Arbeids­voorwaarden

 • Salaris­niveau schaal 12
 • Salaris­omschrijving

  Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek van 38 uur. Je inschaling wordt gebaseerd op je werkervaring en opleidingsachtergrond.

 • Maand­salaris Min €4.914 – Max. €6.317 (bruto)
 • Dienst­verband Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
 • Contract­duur Betreft een tijdelijke aanstelling met uitzicht op vast.
 • Maximaal aantal uren per week 38

Overige arbeids­voorwaarden

Defensie hecht sterk aan persoonlijke groei en kent goede studiefaciliteiten, hierdoor sta je nooit stil. Je krijgt alle ruimte om jezelf te ontwikkelen en door te groeien.

Buiten het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering van 8,3%, de zogeheten dertiende maand. Daarnaast ontvangen burgermedewerkers maandelijks een bruto tegemoetkoming voor de ziektekostenverzekering. Naast een pensioenregeling bij het ABP ontvang je maandelijks een tegemoetkoming voor woon-werkverkeer of kun je onder gunstige voorwaarden kiezen voor een OV-abonnement met onbeperkt reizen door heel Nederland.

 

Bijzonderheden

 • De selectiegesprekken zullen vooralsnog eind mei plaatsvinden; het zou kunnen dat gesprekken met externe kandidaten later of niet gepland worden aangezien de interne selectieronde eerst gehouden gaat worden.
 • Deze vacature is zowel in- als extern opengesteld. Bij geschiktheid hebben interne kandidaten de voorkeur.
 •  Een veiligheidsonderzoek en referentiecheck maken deel uit van de selectieprocedure.
 •  Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.
 • Om in aanmerking te komen voor deze functie moet je afkomstig zijn uit een land uit de Europese Economische Ruimte. Mocht dit niet het geval zijn dan beschik je over een gecombineerde vergunning voor verblijf en arbeid (GVVA).

Defensie DMO is van iedereen en voor iedereen, we zijn ervan overtuigd dat we met een diverse en inclusieve organisatie onze taak, verbinding maken tussen willen en kunnen, het beste kunnen uitvoeren wanneer ons personeel een afspiegeling is van de maatschappij. Wij nodigen je daarom graag uit om te solliciteren op deze functie!