Keywords:
Advies, Cyber Security, Information Security, Cybersecurity Advisor, Advisor.
Type:
Permanent employment
Location:
Den Haag
Education:
Doctorate/PhD (EQF 8), Master (EQF 7)
Published:
06/05/2019
Status:
Open
Apply before:
01/07/2019
Hours p/wk:
36

Description:

Functie­omschrijving

Ben jij van mening dat informatievoorziening cruciaal is? En zie jij ook de noodzaak van het beschermen en beveiligen van informatie? Lees snel verder.

 

Intro

Werken bij de Rijksoverheid betekent een bijdrage leveren aan een beter Nederland. Dus ook aan een veilige en rechtvaardige samenleving voor iedereen.

Justitie en Veiligheid verdedigt en beschermt de rechtsorde. Het Bestuursdepartement maakt beleid, wetten en regels over de meest uiteenlopende vraagstukken. Bijvoorbeeld over veiligheid op straat, internetfraude, jeugdcriminaliteit, nationale veiligheid en rampenbestrijding. We houden ons bezig met de nationale politie, crisisbeheersing en terrorismebestrijding.

De directie Informatievoorziening en Inkoop (DI&I) is verantwoordelijk voor de ministeriebrede ICT-infrastructuur van Justitie en Veiligheid (JenV). We richten centrale voorzieningen in en beheren deze. Ook adviseren, faciliteren en ondersteunen we de ambtelijke top, de directeur-generaal en JenV-onderdelen bij (beleidsmatige) vraagstukken op het gebied van informatievoorziening en de beheersing van grote ICT-projecten.

 

Informatievoorziening is cruciaal en essentieel voor de betrouwbaarheid en de continuïteit van het ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV). Minstens zo belangrijk is het beveiligen en beschermen van al die informatie. En daarbij speel jij als adviseur informatiebeveiliging een belangrijke rol.

 

Wat ga je doen?

Met jouw nieuwsgierigheid naar ontwikkelingen op het gebied van ICT en informatiebeveiliging wil jij je hier graag verder in ontwikkelen. In deze veelzijdige baan leer je veel over de complexe en continu aan verandering onderhevige wereld van informatiebeveiliging. We werken dan ook hard aan het op orde hebben en houden van centrale beheersing van de informatiebeveiliging en het hebben van een informatiebeveiliging-strategie met daarbij behorende kaders. Hiervoor maak jij beleid.

 

Maar daarnaast verzorg je ook de inhoudelijke coördinatie en de procesmatige en procedurele voorbereiding van besluitvorming. Je adviseert stakeholders in de organisatie, zoals opdrachtgevers en projectleiders.

En bij de implementatie van informatiebeveiliging ondersteun je taakorganisaties van het ministerie en maak je analyses van securityvraagstukken. Zo signaleer je de knelpunten en de risico’s.

Een ander aspect van deze functie is dat jij weet hoe je draagvlak kan creëren voor ideeën. Want je draagt niet alleen bij aan het opstellen en bewaken van verbeterplannen, maar dat jij weet ook hoe je de juiste mensen daarvoor enthousiast kan maken.

 

Voornamelijk werk je aan de hand van de JenV-brede visie op informatiebeveiliging en de bijbehorende kaders. Die visie richt zich op de thema’s governance, incidentmanagement en risicomanagement van het plan van aanpak informatiebeveiliging, dat recentelijk naar de Tweede Kamer is gestuurd. In deze rol als adviseur informatiebeveiliging houd je bij de ontwikkeling van je adviesproducten en -processen rekening met politieke, maatschappelijke en organisatorische vraagstukken en haalbaarheid.

 

Functie-eisen

 • Je hebt een hbo- of wo-diploma.
 • Je hebt kennis van informatiebeveiliging of bent bereid je op dit gebied te scholen.
 • Je bent bekend met de Baseline Informatiebeveiliging Overheid.
 • Je bent analytisch, hebt een actieve opstelling, en bent communicatief.

Arbeids­voorwaarden

 • Salaris­niveauschaal 11
 • Maand­salarisMin €3.130 – Max. €4.809 (bruto)
 • Dienst­verbandVaste aanstelling (eventueel met een proeftijd)
 • Minimaal aantal uren per week36
 • Maximaal aantal uren per week36
 • Veiligheidsniveau

Overige arbeids­voorwaarden

Naast het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering, de zogeheten dertiende maand. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer maximaal 55% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een vergoeding woon-werkverkeer. Bovendien kun je je arbeidsvoorwaardenpakket deels zelf samenstellen.

 

Bijzonderheden

 • Een veiligheidsonderzoek op niveau C maakt deel uit van de aanstellingsprocedure. Kijk voor informatie over het (niveau van het) veiligheidsonderzoek op de site van de AIVD: https://www.aivd.nl/onderwerpen/veiligheidsonderzoeken
 • Een assessment kan deel uitmaken van het selectietraject.