Functieomschrijving
Eraan bijdragen dat de duizenden medewerkers en vijf bewindspersonen van de ministeries van Economische Zaken en Klimaat én Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit in Den Haag veilig en ongestoord hun werk kunnen doen. Daarvoor zet jij als adviseur risicobeheersing jouw kennis en ervaring in. Jouw doel: een goede balans tussen solide beveiliging en een veilige werkomgeving.
Reken op een uitdagend en interessant takenpakket. Je houdt toezicht op de fysieke beveiliging van de hoofdlocatie van onze ministeries in Den Haag en meerdere Te Beschermen Belangen. Ook verzorg je het continuïteitsmanagement en adviseer je over het crisisbeleid voor de bedrijfsvoering. Een complex samenspel van organisatorische, bouwkundige en elektrotechnische beleidsmaatregelen waarmee je de risico’s op verstoring van de primaire processen bij de ministeries zoveel mogelijk beperkt.
Concreet adviseer jij als adviseur risicobeheersing het lijnmanagement om de continuïteit van de bedrijfsvoering in de breedste zin van het woord te borgen, waaronder:
Het voeren van regie op de operationele uitvoering van de gemaakte afspraken op het vlak van integrale beveiliging.
Het gevraagd en ongevraagd signaleren en adviseren over mogelijkheden deze integrale beveiliging (continu) te verbeteren.
Het begeleiden en aanjagen van totstandkoming en continue verbetering van calamiteiten- en continuïteitsplannen t.b.v. de bedrijfsvoering van de kerndepartementen.
De voorbereiding op voorstelbare scenario’s en het faciliteren van opleiden, trainen en oefenen (OTO) van de teamleden die aan de lat staan.
Het leveren van input voor het onderhouden van het integraal beveiligingsbeleid, de voorschriften (kaders en richtlijnen) en de instrumenten die daaruit voortvloeien.
Het (laten) uitvoeren van risicoanalyses en het (laten) nemen van adequate beveiligingsmaatregelen.
Het (laten) uitvoeren van businessimpact-analyses en het (laten) nemen van adequate continuïteitsmaatregelen.
Het tijdig informeren van de medewerkers van de kerndepartementen over de maatregelen die hun dagelijkse verantwoordelijkheden en bezigheden (zouden) kunnen beïnvloeden.
Het participeren in projecten met de kennis van continuïteit en integrale beveiliging en het vergroten van het bewustzijn bij het verantwoordelijk lijnmanagement.
Voor je werkzaamheden voer je veel overleg en zorg je regelmatig voor afstemming met andere disciplines, zoals de adviseurs voor informatiebeveiliging en persoonsbeveiliging, uitvoeringsorganisaties als het Rijksvastgoedbedrijf en FMHaaglanden, en de politie. Ook stem je opleidingen en oefeningen af met het Departementale Coördinatiecentrum. Binnen beide ministeries help je mee om de bewustwording over veiligheidsrisico’s te bevorderen. En bij de afwezigheid van de beveiligingscoördinator ben jij diens vervanger.
Overige arbeidsvoorwaarden
Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.
Na sluitingsdatum zijn de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.
Acquisitie op onze vacatures wordt niet in behandeling genomen.