Keywords:
Policy, Politiek-bestuurlijke sensitiviteit
Type:
Permanent employment
Location:
Den Haag
Education:
Master (EQF 7)
Published:
08/10/2021
Status:
Open
Apply before:
25/10/2021
Hours p/wk:
32

Description:

Adviseur Strategie

Functieomschrijving

Beleidsontwikkeling en -analyse, kennismanagement en strategie; daar richten wij ons op binnen de afdeling Beleid in Den Haag. Binnen het cluster Strategie en Kennis bied jij als adviseur het DJI-beraad zicht op kansen en bedreigingen bij het realiseren van onze doelstellingen. Dat doe je in een complex gelaagde organisatie, waarbij je steeds de gewenste uitkomst voor ogen houdt.

 

Als adviseur draag jij bij aan de strategieontwikkeling van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI) en/of de beleidsontwikkeling op de terreinen van de divisies Gevangeniswezen/Vreemdelingenbewaring en Forensische zorg/Justitiële jeugdinrichtingen. Je volgt de voor DJI relevante ontwikkelingen en helpt deze te vertalen naar consequenties voor DJI. Je hebt het in je om hierin een gesprekspartner voor onze bestuurders te zijn.

Naarmate van de complexiteit van een dossier en je ervaring, weet je DJI te vertegenwoordigen richting externe partners of daarin ondersteunend te zijn. Bovendien ben je in staat om (strategische) gesprekken te organiseren en ondersteunen met mensen van het hoofdkantoor van DJI, het veld, het bestuursdepartement en de keten. Daarnaast kunnen we je inzetten in de beleidsontwikkeling. Je bent dan verantwoordelijk voor de ontwikkeling en realisatie van adviesproducten op een of meerdere aandachtsgebieden en mogelijk politiek gevoelige dossiers. En je draagt dan bij aan de bijbehorende adviesprocessen.

Geen dag is hetzelfde bij ons. In de huidige situatie werken we nog het merendeel thuis, al kunnen we sinds kort weer een dag per week naar kantoor. De verwachting is dat we steeds meer in een ‘hybride’ setting aan de slag gaan (een deel thuis en een deel op de Turfmarkt). Je schakelt tussen het werken aan strategisch advies over langere termijn, het voorbereiden van bestuurlijk overleg met andere directies, divisies, het Bestuursdepartement of veld, en snel annoteren voor de hoofddirecteur die overmorgen in een ketenoverleg vergadert over een onderwerp waar je soms veel, en soms minder van weet. De dynamiek van het politiek gevoelige werkveld van DJI maakt dat actualiteit, incidenten en media ook van invloed zijn op een gemiddelde week.

 

Functie eisen

Dit neem je mee:

 • Je koppelt wo-niveau aan relevante strategische, beleidsmatige en/of wetenschappelijke ervaring.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met werken of bijdragen aan strategische trajecten.
 • Je hebt affiniteit met het bestuurlijk adviseren over strategische/organisatieoverstijgende onderwerpen.
 • Je kunt je uitstekend mondeling en schriftelijk uitdrukken.
 • Je kunt de Dienst Justitiële Inrichtingen zelfstandig vertegenwoordigen in (strategische) overleggen met externe partners en een inhoudelijke rol vervullen bij (inter)departementale project- en overleggroepen, of ondersteunend daarin zijn naarmate het geval. Hierbij heb je een natuurlijk oog voor ketensamenwerking.

Dit is jouw kracht:

 • Je bent bestuurlijk sensitief, gericht op samenwerking en analytisch sterk.
 • Je bent goed in het opbouwen en onderhouden van netwerken binnen én buiten je organisatie.
 • Je bent flexibel in je taakopvatting en houdt van afwisseling tussen grote en kleine klussen en inspringen als er spoed is. Werkdruk slaat daarbij niet snel om in werkstress, onder meer door goede prioritering en regulering van je taken.
 • Je communiceert vlot en proactief en ook bij weerstand vind je je weg.
 • Je bent omgevingsbewust en hebt gevoel voor verhoudingen.

Arbeidsvoorwaarden

 • Salaris­niveau: schaal 11 
 • Maand­salaris: Min €3.279 – Max. €5.039 (bruto)
 • Dienst­verband: Arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd
 • Minimaal aantal uren per week: 32
 • Maximaal aantal uren per week: 36

Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

 

Bijzonderheden

 • Solliciteren? Upload je motivatie en cv via www.werkenvoornederland.nl of www.mobiliteitsbank.nl.
 • Ben je in dienst van de Rijksoverheid en heb je een aanwijzing als Van-Werk-Naar-Werk-kandidaat of ben je (medisch) herplaatsingskandidaat? Voeg dan een voordracht van leidinggevende of trajectmanager en een kopie van de aanwijzingsbrief bij je sollicitatie.
 • Een assessment kan deel uitmaken van de procedure.
 • Voor deze functie is een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) vereist.
 • Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.
 • Binnen hetzelfde cluster wordt gelijktijdig een senior adviseur geworven met een vergelijkbaar profiel. Met deze en andere ervaren krachten om je heen werk je naar verwachting veel samen op dossiers, en word je – naarmate de complexiteit, je ervaring en leercurve – meer zelfstandig of ondersteunend ingezet