Type:
Permanent employment
Location:
Utrecht
Education:
Associate degree (EQF 5)
Published:
18/01/2022
Status:
Open
Apply before:
07/02/2022
Hours p/wk:
32

Description:

Werken bij het ministerie van Defensie maar niet als militair?

Word Adviseur VKAM Veiligheid bij Defensie! 

 

Naast 41.000 beroepsmilitairen werken er ook nog zo’n 20.000 burgers bij Defensie. Wil jij in je eigen vakgebied bijdragen aan een professionele defensieorganisatie en daarmee aan vrede en veiligheid in binnen- en buitenland? Als Adviseur VKAM Veiligheid zorg je ervoor dat onze operationele collega’s veilige en duurzame spullen krijgen om hun werk goed mee uit te kunnen voeren. 

 

Wat ga je doen?

Vanuit het professionele en prettig samenwerkende Cluster Veiligheid, Kwaliteit, Arbeidsomstandigheden en Milieu (VKAM) geef je als Adviseur VKAM Veiligheid advies op jouw kennisgebieden. Je praat mee over fysiek veilige en duurzame voertuigen, (lucht)vaartuigen en vele andere soorten materieel met projectmanagers, verwervers, assortimentsmanagers en systeemmanagers/normstellers over de VKAM-aspecten van hun projecten, producten en processen. Voor de directie van DMO stelt het cluster VKAM de systeemdocumentatie op van het Veiligheids-en Milieumanagement­systeem DMO. Verder ondersteunt het cluster de directie bij VKAM vraagstukken, kamervragen, rapportages en bijvoorbeeld de jaarlijkse directiebeoordeling. Naast de ondersteuning van de DMO heeft het cluster VKAM een defensiebrede adviesrol, onder meer voor munitie(opslag)- en schietbaanveiligheid, gevaarlijke stoffen en voor het aangeschafte materieel. Belangrijk uitgangpunt van het cluster VKAM is dat de opgeleverde producten (zoals adviezen en richtlijnen) voldoen aan de (wettelijke) regelgeving en ook goed uitvoerbaar zijn ´op de werkvloer’. Het cluster VKAM zet zich er voor in, om veiligheid en duurzaamheid een integraal onderdeel te laten zijn van de bedrijfsvoering. De borging van arbeidsveiligheid en duurzaamheid dient zoveel mogelijk in de lijn plaats te vinden. Vanwege het belang van voorgaande onderwerpen hebben de werkzaamheden van het cluster nog wel eens een politiek en mediagevoelig karakter. 

 

Ter aanvulling van ons team zoeken wij een Adviseur VKAM Veiligheid die bij complexere materieelprojecten kan ondersteunen om de VKAM-risico’s beheersbaar te maken, waarbij nadrukkelijk rekening wordt gehouden met de uitvoerbaarheid van de missie van Defensie en van de DMO. 

 

Je adviseert projectmanagers, verwervers, assortimentsmanagers en systeemmanagers/normstellers over de arbeidsveiligheidsaspecten van hun projecten, producten en processen. Daarbij hanteer je de geldende arbeidsomstandigheden- en veiligheidswet- en regelgeving als minimale basis voor arbo-compliance.

 

Daarnaast benut je jouw kennis, ervaring, creativiteit en je overtuigingskracht om samen te komen tot fysiek veilige voertuigen en (lucht)vaartuigen en vele andere soorten duurzaam materieel.

Voor collega’s van de overige Defensieonderdelen ben jij overigens het aanspreekpunt voor advies over veiligheid van het gebruik van het door DMO aangeschafte materieel.

 

Functie-eisen

Wat vragen we? 

Ben jij de Adviseur VKAM Veiligheid waar wij naar op zoek zijn? Dan zien wij graag het volgende terug:

  • Je beschikt over een afgeronde HBO/WO opleiding op het gebied van arbeidsveiligheid, (hogere) veiligheidskunde(of vergelijkbaar;
  • Je beschikt over kennis van  arbeidsomstandigheden in het algemeen; de arbeid hygiënische aspecten van het Defensie -materieel en overige Defensie -goederen;
  • Je beschikt over kennis van de (inter)nationale regelgeving en het (inter)nationaal beleid betreffende arbeidsomstandigheden in het bijzonder en op VKAM-gebied in het algemeen; methodieken voor risicoanalyse van VKAM-aspecten van materieel in relatie tot personeel en omgeving.;
  • Je weet wet- en regelgeving te vertalen naar arbeidsveiligheidsaspecten en/of ergonomie van materieel en producten en hebt daar bij voorkeur enige ervaring mee;
  • Je hebt inzicht in de Defensie-organisatie in het algemeen;
  • Je weet hoe je een analyse moet uitvoeren en hoe je gegevens toepasbaar kunt maken in databases;Je bent bekend met het opstellen van adviezen en voorschriften;
  • Je beschikt over goede schriftelijke en mondelinge beheersing van de Nederlandse en Engelse taal en goede contactuele eigenschappen;
  • Je bent bereid de eed of belofte voor burgermedewerkers van Defensie af te leggen.

 

Voor deze functie zijn wij op zoek naar iemand die door zijn of haar sterke communicatieve vaardigheden makkelijk samenwerkt. Daarnaast houd je het overzicht en weet je hoofd- en bijzaken van elkaar te scheiden. Je gaat integer en met een doel voor ogen aan de slag, maar vergeet hierbij niet de omgeving en organisatie in gedachten te houden. Herken jij jezelf in bovenstaande? Dan zien wij jouw sollicitatie heel graag tegemoet!

 

Arbeidsvoorwaarden

Salaris­niveau: schaal 11 
Salaris­omschrijving: Het salaris is gebaseerd op een 38-urige werkweek.
Maand­salaris: Min €3.727 – Max. €5.118 (bruto)
Dienst­verband: Tijdelijke aanstelling met uitzicht op vaste aanstelling
Contract­duur: Het betreft een tijdelijke functie met uitzicht op een vaste aanstelling.
Minimaal aantal uren per week: 38
Maximaal aantal uren per week: 38

 

Overige arbeidsvoorwaarden

Defensie hecht sterk aan persoonlijke groei en kent goede studiefaciliteiten, hierdoor sta je nooit stil. Je krijgt alle ruimte om jezelf te ontwikkelen en door te groeien. 

 

Buiten het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering van 8,33%, de zogeheten dertiende maand. Daarnaast ontvangen burgermedewerkers maandelijks een bruto tegemoetkoming voor de ziektekostenverzekering. Naast een pensioenregeling bij het ABP ontvang je maandelijks een tegemoetkoming voor woon-werkverkeer of kun je onder gunstige voorwaarden kiezen voor een OV-abonnement met onbeperkt reizen door heel Nederland. 

 

Hoe leuk het werken bij Defensie ook is, wij vinden het ook belangrijk dat je dit met jouw privéleven kunt combineren. Diverse verlofregelingen (bijvoorbeeld 75% betaald ouderschapsverlof) en flexibele werktijden dragen bij aan een goede balans. En als dat niet genoeg is, dan is het ook nog mogelijk je werktijd (tijdelijk) enkele uren per week te verkorten en extra verlofuren en/of ADV-uren op te bouwen.

 

Bijzonderheden

Jouw cv en motivatiebrief dienen uiterlijk 6 februari 2022 bij ons binnen te zijn.

Voor externe kandidaten geldt, afhankelijk van het kennis- en ervaringsniveau, een proeftermijn.

Houd er rekening mee dat de selectiegesprekken plaatsvinden in de week van 14 februari.

Een veiligheidsonderzoek en referentiecheck maken deel uit van de selectieprocedure.      

Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.

 

Je hebt een Nederlandse nationaliteit of een gecombineerde vergunning voor verblijf en arbeid (GVVA). Dit is een vergunning die vreemdelingen van buiten de EU en Liechtenstein het recht geeft om in Nederland te verblijven en te werken voor een periode langer dan drie maanden. Een vergunning is niet nodig voor werknemers uit landen van de Europese Economische Ruimte (EER) en uit Zwitserland. Voor deze landen geldt een vrij verkeer van werknemers.

 

Defensie is van en voor iedereen. Daarom stellen wij ons tot doel gelijkheid, diversiteit en inclusie te bevorderen. Ons streven is om dit binnen onze teams te realiseren. Voor vragen kun je je wenden tot De heer R. Vossestein (Recruitment Adviseur) e-mail: rj.vossestein@mindef.nl