Type:
Permanent employment
Location:
Rotterdam
Education:
MBO-2/VMBO-kader/VMBO-GL/VMBO-t (EQF 2)
Published:
18/08/2023
Status:
Open
Apply before:
27/08/2023
Hours p/wk:
36

Description:

Sta jij stevig in je schoenen, ben je sociaal vaardig en heb jij geen lange tenen? Team Arrestantentaken van Eenheid Rotterdam zoekt sociale professionele collega’s voor de rechtbank en de arrestantencomplexen aan wie wij de zorg en beveiliging van arrestanten kunnen toevertrouwen.

 

Wat ga je doen?

Mensenkennis, improvisatie, rust, bevlogenheid en tact. Wie een kijkje neemt binnen één van de politiecellencomplexen in en rondom Rotterdam, kan niet anders dan onder de indruk raken van de wijze waarop arrestantenbeveiligers te werk gaan. Ga er maar aan staan; de ene verdachte verschilt compleet van de volgende, bijvoorbeeld in nationaliteit, leeftijd, geslacht, lichamelijke en geestelijke gezondheid, emoties, wel of niet onder invloed.

 

Bij de rechtbank is dat niet veel anders. Je beveiligt de zittingen in de rechtbank, waaronder de extra beveiligde zittingszaal. Je beveiligt de voorgeleidingen bij de Rechter-Commissaris. Je vervoert arrestanten en gedetineerden. Je surveilleert in en rondom de Rechtbanken. Je ondersteunt met een arrestantenbus bij grootschalige evenementen, zoals voetbalwedstrijden, festivals en demonstraties. Bij het aanleveren van grote groepen arrestanten, spring je ook bij op 1 van de 6 cellencomplexen in de Eenheid Rotterdam.

 

Je controleert de identiteit, je maakt arrestantenfoto’s en je neemt DNA af. Je hebt contact met familie, advocaten en andere instanties. Je bent secuur, houdt overzicht en als het spannend wordt overleg je met andere disciplines hoe je e.e.a. gaat aanpakken.

 

Het werk op de arrestanten locaties gaat 24/7 door in onregelmatige diensten. Twee weekenden in de maand en op feestdagen werken vind je geen probleem. Het werk op de rechtbank locaties vindt over het algemeen plaats van maandag t/m vrijdag waaronder ook deels in de avond. Bij grootschalige optredens is dit ook vaak in de weekenden.

 

Wie ben jij?

Als arrestantenbeveiliger sta je stevig in je schoenen. Een rustige dienst kan ineens omslaan in hectische drukte: je krijgt meerdere arrestanten tegelijk binnen, die vervolgens in de intake belanden. Hoe stuur je dat aan en houd je het overzicht? Je maakt snel contact met mensen, ook van andere culturen, en kunt je in hun situatie verplaatsen. Als de situatie daarom vraagt pas jij je gemakkelijk aan. Je laat echter niet over je heen lopen! Onder druk blijf je effectief presteren en handel je zorgvuldig volgens vastgestelde protocollen. Je bent gericht op samenwerking en altijd behulpzaam voor jouw collega's. Met persoonlijke aandacht verleen jij zorg aan hen die ingesloten zitten. Ook beschik je over een goede lichamelijke conditie.

 

Voor de rechtbank ben je vuurwapen dragend en heb je je politiediploma of een BOA certificaat. Ben je fit, flexibel, professioneel en collegiaal dan zoeken wij jou voor de rechtbank.

 

Daarnaast beschik je over:

 • een vmbo/mbo 2-diploma, bij voorkeur op het gebied van beveiliging;
 • een boa-certificaat (of de bereidheid deze te behalen);
 • een rijbewijs B.

Wat wij bieden

Je standplaats wordt één van onze cellencomplexen in Rotterdam, Capelle, Dordrecht, Spijkenisse of de rechtbank locatie Wilhelminaplein. Na de assessments en sollicitatieronde wordt tijdens het arbeidsvoorwaardengesprek de standplaats besproken. Flexibiliteit en uitwisselbaarheid is hierbij van toepassing. Er is ruimte voor 35 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week. Parttime werken is mogelijk (minimaal 24 uur). 

 

Omdat goede mensen belangrijk zijn binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aanstelling in tijdelijke dienst met een proeftijd van een jaar. Bij voldoende functioneren wordt de aanstelling na een jaar omgezet in een vaste aanstelling.

 

Verder kun je het volgende van ons verwachten:

 • een bruto maandsalaris van minimaal € 2.208,- en maximaal € 3.334,- (schaal 5 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
 • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
 • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof. 

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is assistent beveiliging B.

 

Wat verder belangrijk is

 • Een betrouwbaarheids- en geschiktheidsonderzoek, een (assessment) cognitieve capaciteit- sport- en taaltest maken deel uit van de selectieprocedure. Heb je al een recente politietest (N4), geef dit dan aan tijdens je sollicitatie.
 • Geef aan in je motivatiebrief of je solliciteert voor de arrestantencomplexen, of rechtbank.
 • Bij sollicitatie ontvangt je in week 35 een online cognitieve capaciteit- en taaltest. Bij een positieve uitslag, ga je door naar de briefselectie .
 • Op zaterdag 30 september 2023 vindt de selectie dag plaats. Je krijgt een uitnodiging voor deze selectie dag, als je door de online testen en briefselectie heen bent. Je start met selectiegesprekken, ben je door, dan ga je naar de politie fitheidsparcours (sporttest - FVT-baan) 
 • Zorg dat je in week 37 t/m 40 2023, goed bereikbaar bent, want ben je door, dan bellen we (anoniem) of mailen wij je om direct een tijdstip voor zaterdag 30 september 2023 af te spreken. Check ook je spam box!
 • Om je functie volledig uit te kunnen oefenen, word je (mits je een positieve uitslag assessment hebt) uitgerust met een vuurwapen. Hiervoor moet je voldoen aan bepaalde eisen. Een stabiliteitstoets maakt deel uit van de geschiktheid. Heb je een negatieve uitslag dan zijn er - afhankelijk van de mindere punten - toch mogelijkheden, maar dan word je niet uitgerust met een vuurwapen. Heb je de functie tot ieders tevredenheid enige tijd op de afdeling uitgeoefend, dan is er alsnog de mogelijkheid om de stabiliteitstest na 1 jaar over te doen.
 • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.