Type:
Permanent employment
Location:
Houten
Education:
MBO-2/VMBO-kader/VMBO-GL/VMBO-t (EQF 2)
Published:
18/09/2023
Status:
Open
Apply before:
28/09/2023
Hours p/wk:
36

Description:

Als arrestantenbeveiliger bij Team Arrestantentaken heb je een veelzijdige baan in de arrestantenzorg. Met jouw sociale vaardigheden en door jouw gezag kunnen we jou de zorg voor en beveiliging van arrestanten toevertrouwen.

 
Wat ga je doen?

Als arrestantenbeveiliger heb je een veelzijdige baan in de arrestantenzorg. In het cellencomplex en in de cellen van de rechtbank ben jij verantwoordelijk voor de verzorging van ingesloten personen. Je controleert de identiteit, fouilleert en beheert afgenomen goederen. Ook neem je DNA af. Bovendien regel jij het contact met familie, advocaten en instanties. Je hebt daarin een dienstverlenende instelling. Jij bent de verbindende factor met de collega-politiemedewerkers die zorgen voor de arrestantenafhandeling, zoals bijvoorbeeld het verhoren van de arrestanten.

 

Voordat je aan de functie begint is een sport, cognitieve - en stabiliteitstest onderdeel van de selectieprocedure. Ook volg je als arrestantenbeveiliger de verplichte RTGB-opleiding (de opleiding voor het dragen en gebruiken van geweldsmiddelen, inzake handboeien, wapenstok, pepperspray). Na het behalen van deze opleiding, en als je een vaste aanstelling hebt, ga je de opleiding voor het vuurwapen volgen. Zo ben je all-round inzetbaar bij alle taken die behoren bij de functie van arrestantenverzorger. Je gaat werken in onregelmatige diensten en op feestdagen. Bij de politie sta je per slot van rekening 24/7 voor onze burgers klaar!

 

Waar ga je werken?

Het team voert werkzaamheden uit in twee cellencomplexen op locaties in Houten en Almere. De locatie in Houten is het grootste cellencomplex van Nederland (105 cellen). Het cellencomplex in Almere wordt momenteel verbouwd en beschikt straks over alle moderne voorzieningen. We verrichten ook werkzaamheden op drie rechtbanken op locaties in Utrecht, Lelystad en Almere. Het team is verantwoordelijk voor de intake, het verzorgen en bewaken van arrestanten.

 

Team Arrestantentaken, bijna 200 medewerkers, kenmerkt zich als loyaal en betrokken en herbergt een schat aan specialistische kennis en ervaring. Als lid van ons team kun je binnen de gehele eenheid ingezet worden, dus je moet bereid zijn om te reizen tussen de locaties.

 

Wie ben jij?

Jij bent iemand die graag deel uitmaakt van een team waarin je een professionele en actieve rol hebt. Daarbij ben je een stevige persoonlijkheid die niet over zich heen laat lopen. Je maakt gemakkelijk contact met mensen, ook met mensen van andere culturen, en je past je gemakkelijk aan als de situatie daarom vraagt. Bovendien blijf jij onder druk effectief presteren. Je handelt daarbij volgens de vastgestelde werkwijzen. Daarnaast ben je collegiaal en ondersteun je collega's waar nodig. Ook vind je het geen probleem in onregelmatige diensten en op feestdagen te werken.

 

Daarnaast heb je:

 • een vmbo/mbo 2-diploma;
 • een boa-certificaat of de bereidheid deze te behalen;
 • een rijbewijs B.

Wat wij bieden

De standplaats is Houten. Er is ruimte voor 10 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week.

 

Omdat goede mensen belangrijk zijn binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aanstelling in tijdelijke dienst voor een proeftijd van een jaar. Bij voldoende functioneren wordt de aanstelling na een jaar omgezet in een vaste aanstelling.

 

Verder kun je het volgende van ons verwachten:

 • een bruto maandsalaris van minimaal € 2.209,- en maximaal € 3.334,- (schaal 5 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
 • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
 • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is assistent beveiliging B. 

 

Wat verder belangrijk is

 • Bij sollicitatie ontvangt je in week 40 een online- cognitieve capaciteit- en taaltest. Bij een positieve uitslag, ga je door naar de briefselectie .
 • Na briefselectie vinden er op 18 of 20 oktober de selectiegesprekken plaats op locatie. 
 • Het maken van een sporttest, verificatie taaltest, cognitieve capaciteitentoets, gesprek- en rollenspel en een betrouwbaarheids- en geschiktheidsonderzoek maken deel uit van de selectieprocedure.
 • Ben je in het bezit van een boa-diploma? Dan heb je vrijstelling van de taaltest en de cognitieve capaciteitentoets. Of heb je een recente politietest (N4) Geef dit dan ook duidelijk aan in je motivatiebrief. 
 • Wanneer je solliciteert verwachten we dat je fit genoeg bent om de sporttest af te leggen. Klik hier voor meer informatie over de sporttest. Als je alle onderdelen voldoende afgesloten hebt, volgt de aanstelling.
 • De politie zet in op vernieuwing en diversiteit binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.