Type:
Permanent employment
Location:
Den Haag
Education:
MBO-2/VMBO-kader/VMBO-GL/VMBO-t (EQF 2)
Published:
24/07/2023
Status:
Open
Apply before:
14/08/2023
Hours p/wk:
36

Description:

Als assistent beveiliger bij Team Arrestantentaken heb je een veelzijdige baan in de arrestantenzorg. Met jouw sociale vaardigheden en door jouw gezag kunnen we jou de zorg voor en beveiliging van arrestanten toevertrouwen.

 

Wat ga je doen?

Als assistent beveiliger heb je een veelzijdige baan in de arrestantenzorg. In het cellencomplex en in de cellen van de rechtbank ben jij verantwoordelijk voor de verzorging van ingesloten personen. Je controleert de identiteit, fouilleert en beheert afgenomen goederen. Ook neem je DNA af. Bovendien regel jij het contact met familie, advocaten en instanties. Je hebt daarin een dienstverlenende instelling.

 

Jij bent de verbindende factor met de collega-politiemedewerkers, die zorgen voor de arrestantenafhandeling, zoals de intake en het verhoren van de arrestanten.

Voordat je aan de functie begint is een sport, cognitieve - en stabiliteitstest onderdeel van de selectieprocedure. Ook volg je als assistent beveiliger de verplichte RTGB-opleiding (de opleiding voor het dragen en gebruiken van geweldsmiddelen, inzake handboeien, wapenstok, pepperspray). Na het behalen van deze opleiding, en als je een vaste aanstelling hebt, ga je de opleiding voor het vuurwapen volgen. Zo ben je all-round inzetbaar bij alle taken die behoren bij de functie van arrestantenverzorger.

Je gaat werken in onregelmatige diensten en op feestdagen. Bij de politie sta je per slot van rekening 24/7 voor onze burgers klaar!

 

Waar ga je werken?

Je gaat werken bij Team Arrestantentaken van de Eenheid Den Haag. Ons team voert werkzaamheden uit in drie cellencomplexen en twee cellencomplexen in rechtbanken (gezamenlijk ruim 90 cellen), op locaties in Den Haag, Gouda en Leiden. Het team is verantwoordelijk voor de intake, het verzorgen en bewaken van arrestanten. Team Arrestantentaken (109 fte) kenmerkt zich als loyaal en betrokken en herbergt een schat aan specialistische kennis en ervaring. Als lid van ons team kun je binnen de gehele eenheid ingezet worden, dus je moet bereid zijn om te reizen tussen de locaties.

 

Wie ben jij?

Jij bent iemand die graag deel uitmaakt van een team. Je hebt daarin een professionele en actieve rol. Daarbij ben je een stevige persoonlijkheid met overwicht, die niet over zich heen laat lopen. Je maakt gemakkelijk contact met mensen, ook met mensen van andere culturen, en je past je gemakkelijk aan als de situatie daarom vraagt. Bovendien blijf jij onder druk effectief presteren. Je handelt daarbij volgens de vastgestelde protocollen. Je bent daarnaast collegiaal en ondersteunt collega's waar nodig. Ook vind je het geen probleem in onregelmatige diensten en op feestdagen te werken.

 

Daarnaast heb je:

 • een vmbo/mbo 2 diploma;
 • een boa-certificaat of de bereidheid deze te behalen;
 • ervaring op het gebied van (object)beveiliging, veiligheidsfouillering en registreren van goederen is een voordeel;
 • een rijbewijs B.

Wat wij bieden

De standplaats is Den Haag. Er is ruimte voor 10 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week. Omdat goede mensen belangrijk zijn binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aanstelling in tijdelijke dienst voor een proeftijd van een jaar. Bij voldoende functioneren wordt de aanstelling na een jaar omgezet in een vaste aanstelling.

 

Verder kun je het volgende van ons verwachten:

 • een bruto maandsalaris van minimaal € 2.208,- en maximaal € 3.334,- (schaal 5 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
 • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
 • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is assistent beveiliging B.

 

Wat verder belangrijk is

 • Na de briefselectie maken een sporttest, taaltest, cognitieve capaciteitentoets, assessment, gesprek- en rollenspel en een betrouwbaarheids- en geschiktheidsonderzoek deel uit van de selectieprocedure.
 • Ben je in het bezit van een boa-diploma? Dan heb je vrijstelling van de taaltest en de cognitieve capaciteitentoets.
 • Een stabiliteitstest maakt deel uit van de selectieprocedure.
 • Wanneer je solliciteert verwachten we dat je fit genoeg bent om de sporttest af te leggen. Klik hier voor meer informatie over de sporttest. Als je alle onderdelen voldoende afgesloten hebt, volgt de aanstelling.
 • De politie zet in op vernieuwing en diversiteit binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.