Type:
Permanent employment
Location:
Den Haag
Education:
MBO-2/VMBO-kader/VMBO-GL/VMBO-t (EQF 2)
Published:
04/08/2023
Status:
Open
Apply before:
28/08/2023
Hours p/wk:
36

Description:

Krijg jij er energie van om samen met je collega’s aan een veiliger Nederland te werken? Vind je het geen probleem om langere tijd je focus op onze te bewaken objecten te houden? Zit het in je om afwijkend gedrag in het straatbeeld te herkennen? De woorden observeren, signaleren en rapporteren zijn jou niet vreemd? Kom ons team dan versterken als assistent beveiliging B van de Afdeling Bewaken en Beveiligen Hofstad! Bewaken en beveiligen, ook dat is politiewerk!

 

Wat ga je doen?

Als assistent beveiliging B heb je een observerende, signalerende en rapporterende functie. Je werkt in uniform en bent bewapend met een wapenstok, pepperspray en handboeien. Het is een functie waarbij je in wisseldiensten, 24/7, belast bent met het bewaken en beveiligen van ambassades, gebouwen van internationale organisaties en de Verenigde Naties. Dit doe je via cameratoezicht, vanuit gepantserde bewakingscontainers of vanuit een gepantserd voertuig.

 

Een functie waarin je zowel in teamverband als alleen je werk doet. Ook verricht je werkzaamheden in de Landelijke Monitorcentrale Bewaken en Beveiligen.

 

Waar ga je werken?

Je komt in Den Haag te werken bij de Afdeling Bewaken en Beveiligen Hofstad. Den Haag kenmerkt zich onder andere als hofstad (woon- en werkplaats van het staatshoofd en andere leden van het Koninklijk Huis). Maar ook als regeringsstad, diplomatiek centrum, als het internationaal justitieel en juridisch centrum en in toenemende mate als vestigingsplaats van toonaangevende internationale instellingen. Deze bijzondere omgeving vraagt een aparte, specialistische Afdeling Bewaken en Beveiligen Hofstad. Wij zorgen ervoor dat diplomaten en internationale organisaties in vrijheid en veiligheid hun werk kunnen doen. Wij zijn professionals, die werken in het midden van het politieke centrum van het land.

 

Wie ben jij?

Jij bent een stevige persoonlijkheid met overwicht die niet over zich heen laat lopen. Je maakt gemakkelijk contact met mensen en je past je gemakkelijk aan als de situatie daarom vraagt. Onder druk blijf je effectief presteren en handel je volgens vastgestelde protocollen. Je kunt schakelen tussen momenten van rust en hectiek. Je bent collegiaal, ondersteunt collega's waar nodig en je denkt in mogelijkheden. Je hebt een groot verantwoordelijkheidsgevoel en kunt nauwkeurig en geconcentreerd werken. Je bent fysiek in staat om elk jaar de verplichte toets voor aanhoudings- en zelfverdedigingstechnieken te behalen (RTGB). 

 

Daarnaast beschik je over een:

  • vmbo, mavo of mbo 2-diploma;
  • rijbewijs B;
  • de Nederlandse nationaliteit (dit mag ook je tweede nationaliteit zijn);
  • bereidheid om onregelmatige diensten te draaien waaronder dag-, avond-, nacht- en weekenddiensten.

Je krijgt een interne opleiding waarin o.a. de boa-opleiding (om het noodzakelijke getuigschrift te halen) en theoretische- en praktische onderdelen van het werk van objectbeveiliger aan bod komen.  Na je opleiding ga je onder begeleiding het vak uitoefenen. Je wordt geacht om binnen maximaal 9 maanden (na aanstelling) je boa-getuigschrift te hebben behaald. Dit is noodzakelijk om alle taken die bij de functie horen uit te kunnen oefenen.

 

Wat wij bieden

De standplaats is Den Haag. Er is ruimte voor 13 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week. Omdat goede mensen belangrijk zijn binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aanstelling in tijdelijke dienst voor een proeftijd van een jaar. Bij voldoende functioneren wordt de aanstelling na een jaar omgezet in een vaste aanstelling.

 

Verder kun je het volgende van ons verwachten:

  • een bruto maandsalaris van minimaal € 2.208,- en maximaal € 3.334,- (schaal 5 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
  • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
  • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is assistent beveiliging B. 

 

Wat verder belangrijk is

  • Een veiligheidsonderzoek maakt deel uit van de selectieprocedure.
  • Niet eerder dan wanneer er een positieve uitkomst is van het veiligheidsonderzoek kan worden overgegaan tot aanstelling. Dit traject kan 2 á 3 maanden duren.
  • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.