Type:
Permanent employment
Location:
Huis ter Heide
Education:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Published:
17/08/2021
Status:
Open
Apply before:
06/09/2021
Hours p/wk:
38

Description:

Beheerder ICT

Werken bij Defensie, maar niet als militair?

 

Word Beheerder ICT!
Als je kiest voor een baan bij Defensie, dan kies je voor maatschappelijk relevant werk. Je draagt echt iets bij aan een veilig Nederland.
Naast 40.000 beroepsmilitairen werken er ook nog zo’n 20.000 burgers bij Defensie. Wil jij in je eigen vakgebied als burger bijdragen aan een professionele defensieorganisatie en daarmee aan vrede en veiligheid in binnen- en buitenland? 

Wat ga je doen?
Cyberaanvallen zijn aan de orde van de dag en een hoogwaardige IT-security is voor Defensie belangrijker dan ooit. Als Beheerder ICT bij het Defensie Cyber Security Centrum (DCSC), werk je voor een team van security specialisten. Met jouw kennis van onze infrastructuur en IT middelen, beheer, automatiseer en verbeter je onze omgevingen. Verslaglegging, documenteren en rapportage zijn voor jou vanzelfsprekend.

Je werkt zelfstandig, beheert de ICT middelen en begeleidt/coacht collega Beheerders. Jouw werkzaamheden zijn in grote lijnen uit te tekenen in drie prioriteiten:

 1. Incidenten afhandelen: als tooling niet doet wat het moet doen, dan ben jij er om te zorgen dat de gebruiker zijn/haar werk weer goed kan uitvoeren.
 2. Dagelijks beheer: je bent onder andere bezig met het uitvoeren van updates, installatiewerkzaamheden of autorisatiewijzigingen. Hiervoor heb je bijvoorbeeld contact met gebruikers en leveranciers.
 3. Projecten: jij bent er ter ondersteuning wanneer de infrastructuur uitgebreid wordt met bijvoorbeeld nieuwe tooling of als bestaande tooling wordt aangepast. Ook is er de mogelijkheid om zelf de leiding te nemen in projecten.

Wij zorgen ervoor dat je de nodige opleidingen voor specifieke tooling en werkzaamheden krijgt.

 

Wat vragen we?
Opleidingseisen:

 • MBO in een aan Informatica, Computertechniek of Telecommunicatie gerelateerd kennisgebied;
 • MBO werk- en denkniveau.

Ervaringseisen: 
Je hebt relevante werkervaring als Beheerder ICT. Ook heb je ervaring met procesgericht werken. Het analyseren van verstoringen, het vaststellen van oorzaken en het adviseren over het treffen van modificaties of andere maatregelen is jou niet vreemd.

Je hebt kennis betreft:

 • Linux (bijvoorbeeld Red Hat System Administration I en II);
 • Ondersteunende processen in de ICT;
 • Beveiligingsconcepten en methodieken;
 • Datacenter infrastructuren (netwerken/VLAN’s, storage oplossingen, security componenten zoals firewalls, netwerksensoren, etc);
 • De werking van proxies en e-mail;
 • Projectbesturingsmethodieken zoals scrum.

Competenties:

 • Analyseren;
 • Flexibel;
 • Nauwkeurig;
 • Plannen en organiseren;
 • Verantwoordelijk;
 • Initiatief;
 • Samenwerken;
 • Ontwikkelen medewerkers.

Overige eisen: 
Je bent bereid om in consignatiediensten te worden ingedeeld en vanuit die dienst voor werkzaamheden opgeroepen te worden. Je handelt zowel op zakelijk als sociaal gebied integer. Daarnaast heb je een goede beheersing (zowel mondeling als schriftelijk) van de Nederlandse en Engelse taal en een hoge mate van beveiligingsbewustzijn.

 

Arbeidsvoorwaarden

Salarisniveau: schaal 8
Minimum salaris: €2.650 bruto per maand
Maximum salaris: €3.550 bruto per maand
Contractduur: Proeftijd van 2 jaar, met de intentie hierna om te zetten in een vaste aanstelling.
Aantal uren per week: 38
Plaats: Huis Ter Heide - Camp New Am., Utrecht

 

Overige arbeidsvoorwaarden

Defensie hecht sterk aan persoonlijke groei en kent goede studiefaciliteiten, hierdoor sta je nooit stil. Je krijgt alle ruimte om jezelf te ontwikkelen en door te groeien.

Buiten het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering van 8,3%, de zogeheten dertiende maand. Daarnaast ontvangen burgermedewerkers maandelijks een bruto tegemoetkoming voor de ziektekostenverzekering. Naast een pensioenregeling bij het ABP ontvang je maandelijks een vergoeding woon-werkverkeer of kun je onder gunstige voorwaarden kiezen voor een OV-abonnement met onbeperkt reizen door heel Nederland.

Hoe leuk het werken bij Defensie ook is, wij vinden het ook belangrijk dat je dit met jouw privéleven kunt combineren. Diverse verlofregelingen (bijvoorbeeld 75% betaald ouderschapsverlof) en flexibele werktijden dragen bij aan een goede balans. En als dat niet genoeg is, dan is het ook nog mogelijk je werktijd (tijdelijk) enkele uren per week te verkorten en extra verlofuren en/of ADV-uren op te bouwen.

 

Over de organisatie

Defensie zet zich in voor de belangen, welvaart en vrijheid van Nederland. We zijn dagelijks actief in binnen- en buitenland. Onze wereldwijde inzet versterkt de internationale samenwerking en zorgt ervoor dat mensen zich in vrijheid kunnen ontplooien. Nu en in de toekomst.

Bij het ministerie van Defensie werken ongeveer 58.000 mensen direct en indirect aan vrede en veiligheid. Het ministerie bestaat uit de Bestuursstaf (het departement), de Koninklijke Marine, de Koninklijke Landmacht, de Koninklijke Luchtmacht, de Koninklijke Marechaussee, het Defensie Ondersteuningscommando (DOSCO) en de Defensie Materieel Organisatie (DMO).

Defensie is een van de grootste werkgevers van Nederland en vertoont overeenkomsten met een groot bedrijf. De operationele commando's (zee-, land- en luchtstrijdkrachten), de Marechaussee, het DOSCO en de DMO lijken op werkmaatschappijen.

Defensie Materieel Organisatie
De DMO ondersteunt de verschillende krijgsmachtonderdelen bij de aan- en verkoop van materiaal, instandhouding, logistiek en IT-dienstverlening. Denk daarbij aan aanschaf en instandhouding van onderzeeboten, vliegtuigen en landvoertuigen, maar ook het aanleveren van brandstof, munitie en kleding.

 

Waar ga je werken?
Samen werken we hard aan de digitale weerbaarheid Van Defensie. Dit doen we met mensen die een passie voor cybersecurity hebben. Joint IV Commando (JIVC) faciliteert Defensieonderdelen en andere klanten binnen de overheid in het effectief en doelmatig kunnen (blijven) uitvoeren van hun taken. Als organisatie staat JIVC voor betrouwbare, beveiligde IV/ICT-diensten die marktconform zijn wat betreft techniek en prijs. Medewerkers binnen JIVC werken samen en delen kennis, vanuit het besef dat alleen op deze wijze de beste kwaliteit kan worden geleverd.

Het vergroten van de digitale weerbaarheid is één van de speerpunten van de Defensie Cyber Strategie. Als onderdeel hiervan richt Defensie één organisatie op; het Defensie Cyber Security Centrum (DCSC), waarin alle beheerorganisaties samenwerken om alle netwerken, IT-diensten en SEWACO-systemen van Defensie in Nederland en in operatiegebieden, dag en nacht te monitoren en te beschermen. Het DCSC bestaat uit het Computer Emergency Response Team (CERT), Security Operations Center (SOC) en Engineering. De beheerwerkzaamheden voor de CERT en SOC segmenten worden uitgevoerd bij Engineering.

De doelstelling van het DCSC is het vergroten van de digitale weerbaarheid van Defensie door het voorkomen, monitoren, beoordelen en (laten) mitigeren van security dreigingen en kwetsbaarheden in het IT-domein, hetgeen de veiligheid, beschikbaarheid en betrouwbaarheid van de dienstverlening van JIVC versterkt. Dit heeft betrekking op alle producten en diensten van het gehele IT-bedrijf.  Het CERT en SOC werken hierbij nauw samen.

 

Bijzonderheden

 • Deze vacature wordt zowel in- als extern opengesteld. Bij geschiktheid, krijgen interne kandidaten de voorkeur.
 • Het is noodzakelijk dat je als burgersollicitant de Nederlandse nationaliteit hebt of beschikt over een gecombineerde vergunning voor verblijf en arbeid (GVVA), tenzij je afkomstig bent uit een land van de Europese Economische Ruimte (EER) of uit Zwitserland.
 • Een assessment kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure.
 • Een veiligheidsonderzoek en referentiecheck maken deel uit van de selectieprocedure.
 • Je bent bereid om de eed of belofte voor burgermedewerkers van Defensie af te leggen.