Keywords:
Security, Safety, Policy Advise, Prevention
Type:
Temporary employment
Location:
Den Haag
Education:
Doctorate/PhD (EQF 8), Master (EQF 7)
Published:
25/06/2020
Status:
Open
Apply before:
08/07/2020
Hours p/wk:
36

Description:

Functieomschrijving 

Criminaliteit tegengaan en de veiligheid vergroten. Daar zet jij je schouders onder als beleidsmedewerker bij het ministerie van Justitie en Veiligheid in Den Haag. Een uitdagende functie waarin je zelfstandig dossiers oppakt en tegelijkertijd veel samenwerkt.

 

In deze functie behandel je zelfstandig beleidsdossiers. Je stelt beleidsnota’s, -adviezen en -plannen op, waarbij je rekening houdt met de haalbaarheid van voorstellen in politieke, maatschappelijke en organisatorische zin. Als deskundige binnen jouw vakgebied ondersteun je de politieke leiding in de contacten met de Tweede Kamer en onderhoud je een netwerk, zodat je snel toegang hebt tot specifieke informatie. Je signaleert kansen voor verbetering en werkt samen met andere partijen aan de planmatige implementatie en uitvoering van nieuw beleid. In contacten met andere departementen en uitvoeringsorganisaties vertegenwoordig je de belangen van het ministerie van Justitie en Veiligheid (JenV).

 

Je bent onder meer verantwoordelijk voor de dossiers Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) en de Veiligheidsmonitor. Voor het eerste dossier betekent dit dat jij zowel voor het CCV als binnen JenV het aanspreekpunt bent voor zaken als de jaarplanning, overleggen en de subsidieverstrekking. Ook denk je mee over strategische en meerjarige vraagstukken en bereid je samen met het CCV het directeurenoverleg voor.

 

Voor het tweede dossier geldt dat je secretaris bent van de Raad voor de Veiligheidsmonitor. Bovendien ondersteun je de adviesgroep, een werkgroep onder de Raad, die bestaat uit inhoudelijk experts. Dit betekent onder andere dat je overleggen faciliteert en stukken voor de Raad voorbereidt. Dit doe je in samenwerking met het Centraal Bureau voor de Statistiek, directies binnen het ministerie, het Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum, politie, gemeenten en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten. Daarnaast ondersteun je financiële en contractuele zaken rondom de Veiligheidsmonitor en denk je mee over de beleidsmatige toepassing van de monitor.

 

Functie-eisen

  • Je hebt academisch niveau, bijvoorbeeld door een afgeronde studie rechten, maar dat mag ook bestuurskunde of criminologie zijn.
  • Je hebt bij voorkeur affiniteit met de problematiek in het veiligheidsdomein, het lokaal bestuur en de criminaliteitspreventie en –bestrijding, en je signaleert kansen voor een integrale aanpak van criminaliteit.
  • Je bent breed inzetbaar en verdiept je graag in meerdere dossiers.
  • Je bent creatief en innovatief, en kunt buiten de bestaande kaders denken.
  • Je legt gemakkelijk contacten en bent een uitstekend netwerker en verbinder.
  • Je neemt graag de regie in de samenwerking met in- en externe partners (waarbij geen hiërarchische verhouding is) om effectief maatschappelijke resultaten te boeken.
  • Je kunt goed opereren in een politiek-bestuurlijke omgeving.
  • Je hebt uitstekende schriftelijke vaardigheden.
  • Je kunt een stevige discussie voeren.

Arbeidsvoorwaarden

  • Salarisniveau                                   schaal 11
  • Maand­salaris                                   Min €3.256 – Max. €5.003 (bruto)
  • Dienst­verband                                 Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd
  • Contract­duur                                   Voor de duur van 2 jaar
  • Minimaal aantal uren per week.      32
  • Maximaal aantal uren per week.     36

Overige arbeidsvoorwaarden

Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.