Keywords:
Security Guard, beveiliging
Type:
Temporary employment
Location:
Amsterdam
Education:
MBO-2/VMBO-kader/VMBO-GL/VMBO-t (EQF 2)
Published:
27/05/2021
Status:
Open
Apply before:
06/06/2021
Hours p/wk:
36

Description:

 

Het werk van DNB gaat over financiële stabiliteit en duurzame welvaart. Daar heb jij als centralist-beveiliger een belangrijke rol in. Het bewaken van een hoog risico-object met goud en geld is immers het neusje van de zalm op beveiligingsgebied! Als centralist-beveiliger heb je ook een belangrijke representatieve taak. Zo ben je mede verantwoordelijk voor de rol van DNB in de samenleving! 

 

Zo doe je dat als centralist-beveiliger bij DNB
Onze beveiliging draait in volcontinue dienst, 24 uur per dag en 7 dagen per week. Je werkt dus volgens een onregelmatigheidsrooster in wisseldiensten, ook tijdens de nacht. Daarnaast werk je op meerdere locaties: ons kantoorgebouw is tijdelijk gehuisvest in het Toorop-gebouw bij het Amstelstation. Medio 2024 keert het kantoorpersoneel terug naar het vernieuwde gebouw aan het Frederiksplein. Het goud en geld ligt tijdelijk in Haarlem en gaat medio 2023 definitief naar Zeist. 

Uiteindelijk hebben we dan 2 aparte locaties met heel verschillende kenmerken: een state-of-the-art kantoorgebouw midden in de Amsterdamse samenleving, waar vooral hospitality en safety super belangrijk zijn. En een ultiem beveiligd Cashcentrum in Zeist waar ons goud en ons geld ligt en waar security de hoogste prioriteit heeft. En jij kunt dat allebei aan, als centralist én als beveiliger! 

Je werkt op de meldkamers in Amsterdam en Zeist en je verricht op alle DNB-locaties alle voorkomende beveiligingswerkzaamheden. Je start als algemeen beveiliger, zodat je voldoende kennis van en ervaring met onze gebouwen en procedures kunt opdoen. Daarna volgt je interne opleidingsperiode tot DNB-centralist en ligt de focus op het werken als centralist. De verdeling wordt ongeveer 2/3 van je tijd in de meldkamer en 1/3 van je tijd regulier beveiligingswerk.

 

Hier doe je dat
Je werkt als centralist-beveiliger bij de sectie Bewaking van de afdeling Beveiliging. Het team waarin je gaat werken bestaat uit 40 collega’s, de sfeer is collegiaal en betrokken. Het is een mix van enerzijds heel ervaren collega’s en anderzijds mensen met wat minder dienstjaren maar wel met volop ambitie en potentieel. Vooral in die laatste categorie kunnen we nog aanvulling gebruiken!

 

Opleiding en ontwikkeling vinden we vanzelfsprekend, of het nu gaat om de gerichte opleiding tot centralist, het geldig houden van je EHBO- of BHV-diploma of meer toekomstgerichte opleidingen. Uiteraard is het belangrijk dat je fysiek en mentaal gezond en fit bent. DNB heeft een eigen (indoor) zéér complete fitnessruimte. Deze is geopend van 7 uur ’s morgens tot 7 uur ’s avonds en je kunt er gratis gebruik van maken. We stimuleren het sporten, je kunt het gedeeltelijk onder werktijd doen!

 

Dit breng je mee
Je hebt een positieve levenshouding en een fitte, energieke en representatieve uitstraling. Je social skills zijn op orde en je spreekt correct Nederlands - Engels is handig maar niet noodzakelijk. Je bent iemand die altijd bewust de samenwerking opzoekt. Je schakelt makkelijk van gastvrijheid naar safety & security (en weer terug), diplomatie en stressbestendigheid zijn daarbij waardevolle eigenschappen.

 

Waar zijn we verder nog naar op zoek?

 • Je beschikt minimaal over het mbo-2 diploma ‘Beveiliger’ of een gelijkwaardig equivalent. Bij voorkeur heb je een geldig BHV certificaat en een geldig EHBO-diploma inclusief AED. 
 • Je hebt werkervaring waarbij je kennis hebt gemaakt met zaken als visitatie, alarmsystemen, intercomgebruik en cameratoezicht. Werkervaring als centralist is fijn, maar zeker geen voorwaarde. Je beschikt over basiskennis op het gebied van computergebruik (Windows en Office). 
 • Ervaring met proactief beveiligen op basis van de methodiek Predictive Profiling is een waardevolle aanvulling maar geen must.
 • Je bent bereid en in staat om dag-, avond- en nachtdiensten te draaien volgens een wisselend rooster en op verschillende locaties.
 • Je beschikt over de ambitie om intern te worden opgeleid tot DNB-centralist.
 • Je beschikt over eigen vervoer – de locatie Zeist is niet heel makkelijk met OV bereikbaar.

 

Dit bieden we je
Een 36-urige werkweek met werk midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een betrouwbare en maatschappelijk betrokken werkgever in Amsterdam, die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving. En die doorlopend innoveert. We staan als instelling midden in de samenleving. Onze mensen zijn gedreven en betrokken bij hun werk binnen een maatschappelijke context. Wij zien een diverse en inclusieve werkomgeving als één van de voorwaarden om als organisatie succesvol te zijn en onze doelstellingen te blijven bereiken. Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen. Je start met een jaarcontract, bij goed functioneren en wanneer de (organisatorische) omstandigheden niet wijzigen is er uitzicht op voortzetting. 

 

De overige goede arbeidsvoorwaarden die horen bij deze functie:

 • Vanaf je start bij DNB ontvang je een basissalaris van minimaal € 1.897,-- en maximaal € 2.496,-- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek. Daarnaast ontvang je een vrij besteedbaar persoonlijk budget van maximaal € 147,-- bruto per maand. De uiteindelijke inschaling is uiteraard  afhankelijk van je kennis en ervaring waarmee je bij ons begint. 

 • Zo gauw je bent ingewerkt ga je wisseldiensten draaien, daarvoor ontvang je je een vaste vergoeding. Binnen het huidige rooster is dit vastgesteld op 19% van je bruto maandsalaris.

 • Wanneer je je interne opleiding tot centralist hebt voltooid kun je doorgroeien naar een maximaal basissalaris € 2.747,-- bruto per maand. Het vrij besteedbare persoonlijk budget wordt dan maximaal € 162,-- bruto per maand. 

 • Een 13de maand en 8% vakantietoeslag berekend over 13 maanden. Samen met het vrij besteedbare persoonlijk budget bestaat je totale basisinkomen op jaarbasis bijna uit 15 maandsalarissen.

 • DNB heeft een eigen pensioenfonds waarin je gaat deelnemen. Pensioenopbouw op basis van middelloon met voorwaardelijke indexatie. Eigen bijdrage in de premie 6,39%. 

 • Een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer. Reiskosten woon-werk met eigen vervoer worden vergoed tegen € 0,19 per kilometer met een maximum van 38 km. enkele reis.

 • Na het succesvol volgen van herhalingscursussen ter verlenging van je EHBO- of BHV-diploma ontvang je een gratificatie van € 94,-- netto.

Solliciteer nu!
Wil jij als centralist-beveiliger werken met impact? Solliciteer dan direct op deze vacature! Als sollicitatie ontvangen we graag uiterlijk 6 juni 2021 een motivatiebrief en je complete cv. Bij voldoende goede reacties sluiten we de vacature eerder, dus wacht niet tot het laatste moment met solliciteren!