Keywords:
Technology, Responsible Tech, Consultant
Type:
Location:
Amsterdam
Education:
Bachelor (EQF 6), Master (EQF 7)
Published:
04/01/2021
Status:
Open
Apply before:
15/01/2021
Hours p/wk:
40

Description:

Vacature consultant Responsible Tech

Help jij organisaties mee om de inzet van technologie verantwoord te maken? Van gezichtsherkenning tot data analytics, van Artificial Intelligence tot Virtual Reality. De mogelijkheden digitale technologie en data lijken eindeloos. Maar wat technisch kan, mag niet altijd van de wet. En wat mag van de wet, is lang niet altijd maatschappelijk gewenst. Voor de verdere groei van Considerati zoeken wij een ondernemende consultant Responsible Tech die bedrijven en overheden helpt navigeren langs deze nieuwe (ethische) dilemma’s.

 

Jouw werkzaamheden

In de dynamiek van innoverende organisaties help jij vernieuwing op een verantwoorde manier vorm te geven. Je werkt op het snijvlak van technologie, innovatie, organisatiecultuur en maatschappelijke verwachtingen. Of het nu gaat over de inzet van robots in het productieproces, of de ontwikkeling van voorspellende algoritmes: je hebt de voelsprieten om te herkennen wanneer deze een (extern) risico voor de organisatie gaan worden. Jouw expertise zorgt ervoor dat organisaties tijdig zicht hebben op en rekening houden met juridische vereisten en maatschappelijke belangen. Met jouw hulp worden innovaties met digitale technologie sneller een succes. En met jouw commerciële instelling bouw je mee aan onze nieuwe dienstverlening.

 

Over Considerati 

Opdrachtgevers binnen de (rijks)overheid en het bedrijfsleven kunnen al 15 jaar rekenen op de scherpe adviezen van Considerati rondom digitale technologie, data en innovatie. Met fitting technology into society als onze misse staat ons vakgebied geen moment stil. Dat levert uitdagende opdrachten op. En zorgt voor een continue leeromgeving voor onze teams. Wij staan 24/7 voor onze klanten klaar. Tegelijkertijd staat Considerati ook klaar voor haar werknemers, want wij zijn afgelopen jaren uitgeroepen tot Best Workplace door Great Place to Work. En daar zijn we trots op.

 

Ons Responsible Tech team is afgelopen jaar ontstaan door toenemende vragen vanuit organisaties hoe zij om kunnen gaan met inzet van technologie op terreinen waar wet- en regelgeving nog in ontwikkeling zijn en maatschappelijke discussie volop in beweging. Met collega’s binnen heel Considerati werk je in verschillende projectteams voor de klant. De sfeer is open en betrokken. Iedereen staat voor elkaar klaar. Werkend vanuit huis zijn er regelmatig sociale activiteiten om collega’s met elkaar te verbinden.

 

Jouw kwaliteiten

Je werkt verbindend, en bent intrinsiek gemotiveerd om nieuwe ethische vraagstukken van de inzet van technologie en data praktisch en met gevoel voor organisatiebelangen op te lossen. Je staat voor hoge kwaliteit, maar bent flexibel om je aan te passen aan wat de oplossing vraagt. Daarbij weet jij je goed aan te passen aan de omgeving van de klant. Het domein is nieuw en je bent sterk in het herkennen van de onderliggende vraag van innovatieteams en business managers. Je breekt door problemen heen, en durft out-of-the-box te denken voor oplossingen. Dat maakt het samenwerken met jou prettig, zowel voor je collega’s als je klanten. Je blinkt uit in projectmanagement, samenwerken en jouw commerciële drive om altijd betere resultaten te realiseren. 

 

Daarnaast ben je in bezit van:

 • een universitair diploma in de domeinen (technische) bedrijfskunde, innovatiemanagement of business & IT
 • affiniteit met ethiek en/of hebt gewerkt op het snijvlak van maatschappij en technologie
 • minimaal 4 jaar werkervaring
 • ervaring met innovatietrajecten binnen overheden en/of bedrijven is sterke pre;
 • ervaring in het aansturen van projecten.

Wat wij jou bieden?

Je maakt het waar als responsible tech consultant bij Considerati. Daarom kan je rekenen op:

 • een goed salaris;
 • pensioenregeling;
 • een jaarcontract met uitzicht op een vaste aanstelling;
 • flexibele werktijden in overleg;
 • 26 vrije dagen, op basis van een 40-urige werkweek;
 • aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling, bijvoorbeeld met ons opleidingsprogramma;
 • een mooie bonusregeling;
 • gezellige teamuitjes, waarbij je met het hele kantoor verschillende activiteiten gaat doen.