Type:
Permanent employment
Location:
Den Haag
Education:
Associate degree (EQF 5), Bachelor (EQF 6), Master (EQF 7)
Published:
23/05/2023
Status:
Open
Apply before:
26/06/2023
Hours p/wk:
32

Description:

Functie­omschrijving

DICTU wil als ICT-dienstverlener blijvend van toegevoegde waarde zijn voor haar klanten. Dat zijn primair de ministeries van Economische Zaken en Klimaat (EZK) & Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV), inclusief uitvoeringsinstanties als de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) of de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA).
Kwaliteit, betrouwbaarheid, continuïteit en veiligheid staan daarom bij DICTU centraal. Informatiebeveiliging heeft topprioriteit. De Nederlandse burger mag erop vertrouwen dat de data en systemen die DICTU beheert niet in verkeerde handen komen.
Werken bij onze cybersecurity afdeling zorgt ervoor dat je dagelijks aan het werk bent met onderwerpen die relevant zijn voor de veiligheid en digitale weerbaarheid van Nederland. Ter versterking van ons team zijn wij op zoek naar jou als Coördinator Cyber Threat Intelligence.

 

De coördinator kan vanuit ruime cyber security kennis en ervaring de dagelijkse operatie van het CTI-team functioneel aansturen. Je optimaliseert de diensten en werkzaamheden van het CTI-team en past waar nodig procedures en werkinstructies aan. Aangezien het team ervaren is met een agile werkwijze, acteert de coördinator als productowner.

Binnen DSC stem je af via de aanwezige productowners en adviseurs. Buiten DSC stem je af met collega’s van uitvoerende directies binnen DICTU en collega’s en partners buiten DICTU. Je hebt gesprekken met deze stakeholders, potentiële afnemers en mogelijke getroffenen. Je bent de schakel tussen “klant” en techneut. Je spreekt beide talen vloeiend.

Je houdt rekening met bestuurlijke gevoeligheid, werkprocessen en de impact op organisatie en haar klanten. Je zoekt hierin de optimale balans en je weet enige vorm van spanning om te zetten in positieve oplossingen, zodat de organisatie in weerbaarheid groeit. Je legt verantwoording af aan de teamleider van DSC en acteert als sparringpartner van de Chief Information Security Officer van DICTU.

Samenwerken met de stakeholders is de sleutel tot succes. Daarom zijn wij benieuwd wat jouw specifieke kracht is in samenwerkingen. We lezen in je motivatiebrief graag terug hoe jij collega’s of partners meekrijgt in een richting of idee, zonder dat je een hiërarchische verhouding tot hen hebt.

Daarnaast vragen we je ons een voorbeeld te geven waaruit blijkt dat jij aansprekend kunt schrijven, waarbij de kern snel duidelijk wordt (denk aan duiding dreigingsbeelden, kennisdeling en -borging). Upload een tekstdocument dat een indruk geeft van jouw schrijfvaardigheid.

Tot slot zijn we benieuwd naar jouw visie op de CTI-functie van vandaag én morgen. We vragen je daar in je sollicitatiebrief op in te gaan.

 

Taken en verantwoordelijkheden:

 • Productowner van CTI-team (incl. optimaliseren diensten en werkzaamheden CTI-team)
 • Het coördineren van integratie van CTI activiteiten binnen DICTU.
 • Het vertegenwoordigen van DICTU in specifieke (rijksbrede) Cyber Threat Intelligence gerelateerde samenwerkingsverbanden.
 • Op de hoogte blijven en inzichten verkrijgen in geopolitieke ontwikkelingen en cyberdreigingen die risico's kunnen vormen voor de continuïteit van DICTU en haar opdrachtgevers.
 • Het opstellen en uitdragen van dreigingsbeelden aan (management-) teams binnen en buiten DICTU.

Functie-eisen

 • Je hebt tenminste 3 jaar werkervaring in het coördineren van zelfstandige experts. Je hebt succesvol cybersecurity- en agile opleidingen afgerond en bent in het bezit van relevante certificeringen. CTI- en Lean Six Sigma gerelateerde opleidingen zijn een pré.
 • Je hebt kennis van aanvalstechnieken van het internet en multicloudnetwerken.
 • Je beschikt over uitstekende schrijf- en presentatievaardigheden.

Competenties:

 • Organisatiesensitiviteit
 • Analyseren
 • Plannen en Organiseren
 • Overtuigingskracht
 • Besluitvaardig
 • Netwerken
 • Bestuurlijke sensitiviteit

Arbeids­voorwaarden

 • Salaris­niveau: schaal 13
 • Maand­salaris: Min €4.688 – Max. €6.989 (bruto)
 • Dienst­verband: Arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met uitzicht op onbepaalde tijd
 • Contract­duur: 1 jaar
 • Minimaal aantal uren per week: 32
 • Maximaal aantal uren per week: 36

Overige arbeids­voorwaarden

Naast het salaris ontvang je een Individueel Keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je bruto jaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaal vriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.

 

Bijzonderheden

Een assessment en veiligheidsonderzoek kan onderdeel zijn van het selectieproces. Inschaling is afhankelijk van opleiding en werkervaring. Na de periode van de tijdelijke arbeidsovereenkomst is de intentie de overeenkomst voor onbepaalde tijd voort te zetten. Direct een contract voor onbepaalde tijd behoort tot de mogelijkheden.

Na sluitingsdatum zal de vacaturetekst en de gegevens van de vacaturehouder online niet meer zichtbaar zijn. Om te voorkomen dat je deze moet opvragen, verzoeken wij je de vacaturetekst te downloaden en te bewaren.