Type:
Permanent employment
Location:
Driebergen-Rijsenburg
Education:
Associate degree (EQF 5), Bachelor (EQF 6)
Published:
04/04/2023
Status:
Open
Apply before:
21/04/2023
Hours p/wk:
36

Description:

Weet jij altijd het overzicht te bewaren en kan jij opsporing en techniek samenbrengen? Dan ben jij de coördinator die wij zoeken voor het cluster binnen het Digital Intrusion Team (DIGIT).

 

 

Wat ga je doen

Als coördinator bij DIGIT ben je verantwoordelijk voor het aansturen en coördineren van technische werkzaamheden van de legal hackers binnen opsporingsonderzoeken. DIGIT is het enige team in Nederland waarin experts van politie, Koninklijke Marechaussee en de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst uitvoering geven aan de wettelijke hackbevoegdheid. Het team werkt op aanvraag van opsporingsteams in binnen- en buitenland en is onderdeel van de Landelijke Eenheid van de politie in Driebergen.  

Samen met de legal hackers en tactisch coördinatoren van het inzetcluster binnen DIGIT werk je aan de voorbereiding en uitvoering van de hackoperaties. Je bent de aanjager binnen de onderzoeken en je kan inschatten welke technische handelingen en er nodig zijn om de hackoperaties voor te bereiden en uit te voeren. Als technisch coördinator spreek jij de vaktaal van de techneuten binnen het team en weet deze te vertalen in heldere doelstellingen voor het opsporingsproces. Je hebt oog voor de wettelijke randvoorwaarden die gesteld zijn aan de bevoegdheid en zorgt ervoor dat de hackoperaties binnen deze kaders worden voorbereid en uitgevoerd. Samen met de tactisch coördinatoren zorg je ervoor dat de hackoperaties zowel op technisch en tactisch niveau goed verlopen. Met jouw kennis van de technische kant van de operatie adviseer jij de teamleiding en het openbaar ministerie over het tijdpad, haalbaarheid en risico’s.

Vanwege de aard van de functie vinden de meeste werkzaamheden op kantoor plaats. Werken in de opsporing betekent werken in een onvoorspelbare omgeving. Een piketregeling maakt onderdeel uit van je functie, ook kan het voorkomen dat je op onregelmatige tijden werkt.

 

Waar ga je werken?

Je gaat werken bij het Digital Intrusion Team (DIGIT). DIGIT is het enige team in Nederland dat uitvoering mag geven aan de wettelijke hackbevoegdheid. Bij DIGIT werken diverse specialisten die, binnen de grenzen van de wet, heimelijk en op afstand binnendringen in computersystemen en apparaten van verdachten, zoals telefoons, servers of computers.  Naast legal hackers werken er ook security researchers, softwareontwikkelaars en system engineers. Door de grote verscheidenheid in de techniek en daaropvolgende ontwikkelingen zijn we altijd op zoek naar nieuwe methoden en technieken om de bevoegdheid uit te voeren.

De bevoegdheid mag alleen ingezet worden bij zware misdrijven, dit betekent dat je met je werkzaamheden een waardevolle bijdrage levert aan de opsporing van verdachten van deze misdrijven. In combinatie met de heimelijkheid van de bevoegdheid zijn vertrouwelijkheid en de afscherming van methodieken zeer belangrijk binnen DIGIT. De Nederlandse opsporingsdiensten mogen sinds maart 2019 gebruik maken van deze bevoegdheid. Werken bij een relatief nieuw team zoals DIGIT betekent daarom dat er nog volop ruimte is om samen te ontwikkelen. Ook kan je gebruik maken van een ruim aanbod aan opleidingsmogelijkheden. 

 

Wie ben jij?

Je hebt kennis over opsporing en techniek. Deze kennis gebruik jij om hackoperaties tijdens de voorbereiding en uitvoering te coördineren. Hierbij weet je goed het overzicht te bewaren. Je hebt de drive om de complexe technische vraagstukken samen met het team op te lossen en weet het team te motiveren en coachen. De omgeving waarin je opereert laat zich niet goed voorspellen, het is daarom belangrijk dat je flexibel en besluitvaardig bent. Je denkt in mogelijkheden en bent volhardend, ook als het tegenzit. Je voelt je thuis binnen een team, maar kan ook prima zelfstandig werken. De wetgever verlangt dat de hackbevoegdheid zorgvuldig wordt uitgevoerd, het is daarom belangrijk dat je zorgvuldig en secuur werkt en je je werkzaamheden navolgbaar vastlegt. Bij voorkeur heb je ervaring met digitale opsporing.

Verder beschik je over:

  • een hbo-diploma, bij voorkeur op het gebied van informatie- en communicatie technologie.

Wat bieden wij

De standplaats is Direbergen. Er is ruimte voor 1 fte en het betreft een functie voor 36 uur per week.

Afhankelijk van je achtergrond volg je aan de Politieacademie een 14-weekse opleiding voor specifieke inzetbaarheid (36 uur per week), met eventueel aansluitend een voor de functie benodigd aanvullend opleidingsprogramma. Tijdens deze opleiding(en) ontvang je al het met jou overeengekomen salaris. Het positief afronden van het verplichte assessment is voorwaarde om aan de opleiding te kunnen beginnen. Het behalen van de opleiding is een vereiste om deze functie uit te kunnen oefenen. Tijdens de interne specifieke politieopleiding word je tijdelijk aangesteld als ambtenaar in opleiding. Na het voltooien van de opleiding bieden we je een tijdelijke aanstelling aan, waarbij een proeftijd van één jaar van toepassing is. Na deze proeftijd volgt zo snel mogelijk een vaste aanstelling.

Binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden. Denk hier bij aan:

  • een bruto maandsalaris van minimaal € 3.155,- en maximaal € 5.027,- (schaal 10 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
  • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
  • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof.

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is operationeel specialist B, werkterrein digitale expertise.

 

Wat verder belangrijk is

  • Afscherming en geheimhouding zijn randvoorwaarden voor succesvol opereren van DIGIT.
  • Een assessment en een veiligheidsonderzoek A maken deel uit van de selectieprocedure.
  • Je hebt de Nederlandse nationaliteit (dit mag ook je tweede nationaliteit zijn). 
  • Zonder IT'ers zijn we nergens. Ben jij expert in IT? Lees alles over o.a. data science, legaal hacken of cybersecurity en test je digitale skills in de Cybercrime Challenge.
  • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom