Keywords:
Police, Information Management
Type:
Permanent employment
Location:
Den Haag
Education:
Bachelor (EQF 6)
Published:
04/04/2017
Status:
Open
Apply before:
17/04/2017
Hours p/wk:
36

Description:

Voor snel politieoptreden is actuele informatievoorziening cruciaal. Heb jij de drive om bij één van de grootste FB-organisaties van Nederland het beheer van complexe politie-applicaties te coördineren?

 

Complexe applicaties en databases zijn meer dan ooit van belang om snel en veel informatie in te winnen. Waar en wanneer dan ook. Bijvoorbeeld om verkeersveiligheid te regelen, woninginbraken te voorkomen en straatroof op te lossen. Zo'n 400 functioneel beheerders bij de politie zijn dus van onschatbare waarde voor de veiligheid van Nederland.

 

De Dienst Informatie Management van de politie zorgt ervoor dat onze collega's op straat én op kantoor, op de juiste manier worden ondersteund met maatwerkinformatievoorzieningen. De collega's van Functioneel Beheer zijn op operationeel niveau verantwoordelijk voor de continuïteit, het verbeteren en het in beheer nemen van bestaande en nieuwe informatievoorziening. Bijvoorbeeld met een applicatie waarmee ter plaatse kentekens kunnen worden gescand. Of een identificatiesysteem (Biometrie) voor vluchtelingen. Aan de toepassingen worden hoge kwaliteitseisen gesteld, zoals 24/7 beschikbaarheid en steeds meer in de vorm van mobiele apps. Door de vele koppelingen met andere systemen en ketenpartners is vaak sprake van complexe vraagstukken waar meerdere functioneel beheerders tegelijk aan werken.

 

Samen staan wij voor de uitdaging om Functioneel Beheer verder te professionaliseren. Daarom zijn we op zoek naar nieuwe collegas. Het coördineren van de diverse clusters functioneel beheerders vraagt om een sterk analytisch vermogen. Heb jij enkele jaren werkervaring of straal jij van nature overwicht uit? Grijp dan nu je kans!

 

Wat ga je doen?

Als coördinator geef je inhoudelijke sturing binnen een omvangrijk applicatiecluster. Ook ben je het landelijk aanspreekpunt voor dit cluster. Je bewaakt en stuurt op de voortgang van resultaatafspraken en adviseert het management, (keten)partners en het portefeuilleteam over de mogelijkheden van belangrijke informatiesystemen. Je geeft sturing aan complexe veranderingen en projecten, zowel binnen als buiten je eigen domein. Je bent verantwoordelijk voor het coachen van medewerkers (10 tot 50 personen), het jaarwerkplan (releases, begrotingen) en voortgangsrapportages. In expertgroepen heb je een voorzittersrol.

 

In de dagelijkse praktijk houd jij je bezig met:

  • initiëren van verbeteringen op het beheer van gebruikersdocumentatie en opleidingsmateriaal;
  • beoordelen van functionele (acceptatie)tests en het stimuleren van de integriteit en betrouwbaarheid van gegevensverzamelingen;
  • ondersteunen bij het inrichten van functioneel beheer en bewaken van het optimaal functioneren van deze systemen. Je adviseert over de haalbaarheid van het implementeren van richtlijnen en voorschriften voor informatievoorzieningen en werkprocessen.
  • vertalen van wensen van gebruikers en verbeteringen van knelpunten binnen werkprocessen/applicaties;
  • zorgdragen voor het realiseren en uitvoeren van het onderhoudsplan voor informatievoorzieningen, werkprocedures, instructies, opleidings- en instructiemateriaal.

Waar werk je?

Functioneel Beheer werkt centraal vanuit Eindhoven, Rotterdam of Zwolle. Voor teamoverleg en samenwerking met collega-beheerders ben je hier twee dagen te vinden. Maar om feeling met de praktijk te houden, zien we graag dat je in de nabijheid van het directe politie-/recherchewerk werkt. Daarom ben je regelmatig bij rechercheafdelingen en op het politiebureau te vinden. Uiteraard werk je ook veel samen met de centrale ICT-dienst van de politie.

 

Het team bestaat momenteel vooral uit mannelijke collega's met een mbo-achtergrond. De meeste van hen nemen een schat aan ervaring met zich mee. Voor meer balans in het team worden vooral vrouwen uitgenodigd te solliciteren. Gedreven personen die de nodige kennis meebrengen maar nog lang niet zijn uitgeleerd.

 

Wie ben jij?

We zoeken vooral mensen die willen werken aan ICT-projecten, specifiek voor de politie, die er écht toe doen. Mensen die de drive hebben te werken aan onze veiligheid en hun weg kunnen vinden in een grote complexe overheidsorganisatie. Zorgvuldigheid, betrouwbaarheid, verbindend en ondersteunend staan bij ons hoog in het vaandel, maar dat je in staat bent resultaten te halen is minstens zo belangrijk. Je kunt een zeer grote groep gebruikers en collega's meekrijgen in het operationaliseren van de visie en maken van resultaatafspraken, met respect voor anderen.


Uiteraard is actuele ICT-kennis van belang. Zo beschik je over een hbo-diploma op het vakgebied (ICT & Business of vergelijkbaar) en bij voorkeur heb je de leergang Functioneel Beheer (Business Informatie Management) gevolgd. Maar we vragen meer van je. Onze ideale collega is analytisch en heeft overtuigingskracht. Je kunt uitstekend zelfstandig opereren en bent bekend met Scrum- en Agile-werken. Je begrijpt dat tijdens escalaties ook buiten kantoortijden je expertise nodig is.

 

Deze functie is ook uitermate geschikt voor functioneel beheerders die al behoorlijke ervaring hebben opgedaan in het vakgebied (liefst bij een grote organisatie) en ervaring hebben in het aansturen van een groep (meer dan twintig) medewerkers.

 

Wat bieden wij?

Er wacht een uitdagende en complexe omgeving op je waar je nooit uitgeleerd bent en die maatschappelijk relevant is. De politie gaat voor een langdurige relatie en heeft personeelszorg hoog in het vaandel staan. Ook investeren we in opleidingen en cursussen zodat onze medewerkers constant up-to-date blijven.

Verder kun je het volgende van ons verwachten:

  • vaste aanstelling met proeftijd van een jaar;
  • bruto maandsalaris Max 4845,- (schaal 11 Bbp);
  • aantrekkelijke secundaire arbeidsvoorwaarden zoals 8% vakantie- en eindejaarsuitkering, pensioenregeling en goede reiskostenvergoeding (lees verder)

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is bedrijfsvoeringspecialist C.

  

Hoe ziet de selectieprocedure eruit?

De selectieprocedure bestaat uit verschillende onderdelen: sollicitatiegesprek(ken), selectie- en arbeidsvoorwaardengesprek, een assessment en een veiligheidsonderzoek.

 

Vanwege een assessment en de uitgebreide screening kent de selectie een lange doorlooptijd; na sollicitatie duurt het ruim 12 maanden tot je eerste werkdag.

 

De eerste kennismakingsgesprekken vinden plaats d.m.v. speeddating in week 17 en 18. De selectiegesprekken vinden plaats in week 20 t/m 22 in Rotterdam. Het assessment vindt plaats in week 24.

 

Heb je vragen over de procedure, bel dan Recruitment & Selectie, tel. 088 66 22 300.

 

Wat verder nog interessant is