Type:
Permanent employment
Location:
Venlo
Education:
Associate degree (EQF 5), Bachelor (EQF 6)
Published:
22/03/2023
Status:
Open
Apply before:
10/04/2023
Hours p/wk:
36

Description:

Het cybercrimeteam van Eenheid Limburg zoekt een cybercrime specialist die in staat is om met de meest innovatieve technieken cybercriminelen te vangen. Heb jij de juiste IT-skills om ons team te versterken? Wil je meer weten? Neem dan deel aan onze online informatieavond op 5 april!

 

Wat ga je doen?

Als digitaal specialist lever je met jouw brede IT-kennis een belangrijke bijdrage in vaak complexe opsporingsonderzoeken. Daarbij maak je ook gebruik van de meest innovatieve technieken. Omdat jij beschikt over een aantal specialismen weet je technisch complexe problemen goed te duiden. Jij vertaalt dit in opsporingsmethodieken die op zeer korte termijn inzetbaar zijn. Zo voorzie je je collega’s zo goed mogelijk in hun functionele behoeften en maak je voor hen het opsporen eenvoudiger. Tussentijds ben je scherp om te toetsen of de behoeften binnen je onderzoek niet veranderen. Je neemt actief deel aan het opsporingsproces en je takenpakket is daar ook op gericht. Je bent verantwoordelijk voor de technische invulling binnen cybercrime-onderzoeken en stelt daar plannen van aanpak voor op. Je wordt als autoriteit gezien in het vakgebied cybercrime, zowel technisch als in de opsporing. Vanuit die rol zet je jouw specialismes in bij (huis)zoekingen, veiligstellen van sporen, vergaren van informatie uit netwerken en het opsporen en verhoren van verdachten. Tegelijkertijd bevorder je hiermee de deskundigheid van de collega’s in de opsporing die op deze thema’s werkzaam zijn. In elk cybercrime-onderzoek is het netwerk van private of publieke partijen cruciaal, zeker in jouw functie vanuit jouw specialismes. Publiek-private samenwerking met bijvoorbeeld providers, private partijen en hosting partijen ga jij graag aan. Doordat jij altijd je blik naar buiten houdt, weet je exact wat er op de markt te halen valt.

 

Waar ga je werken?

Je gaat werken bij het cybercrimeteam van de Eenheid Limburg. Het team is multidisciplinair samengesteld met rechercheurs en specialisten en richt zich vooral op de georganiseerde nationale en internationale cybercrime, zoals ransomware, DDoS aanvallen of phishing. Dit wordt gedaan door het draaien van opsporingsonderzoeken, maar ook het aan de voorkant, veelal samen met partners, verstoren of stoppen van criminele processen.

Hierin werken we samen met Team High Tech Crime, de andere regionale cybercrimeteams en (inter)nationale partners. In het team is veel ruimte voor nieuwe initiatieven en ideeën. Daar staan we altijd voor open. Of je nu een week, maand of een jaar bij ons werkt.

 

Wie ben jij?

Je hebt een passie voor ICT en techniek, bent enthousiast en wilt je IT-kennis inzetten voor de politiepraktijk. Je hebt een onderzoekende geest en interesse in alles wat te maken heeft met cybercrime. Je signaleert kansen, neemt initiatieven en bent alert op trends en ontwikkelingen. Je draagt uit eigen beweging voorstellen en ideeën aan en durft risico’s te nemen om doelen te bereiken. Feiten kun je helder en gestructureerd vastleggen en presenteren. Je kunt je handelingen goed uitleggen en schriftelijk vastleggen (in het belang van het strafrechtelijk onderzoek). In een vroeg stadium herken je mogelijke problemen of kritische situaties. Analyses zet je om in concrete oplossingen (waar anderen problemen zien, zie jij kansen) en je handelt en communiceert tactvol. Je zoekt actief de samenwerking op en draagt bij aan het gemeenschappelijk belang. Je stimuleert, motiveert en coacht medewerkers om hun vakbekwaamheid op een hoger niveau te brengen. Je geeft heldere feedback op prestaties en gedrag. Daarbij stel je je kwetsbaar op en laat je blijken ook open te staan voor feedback en evaluatie van anderen. Je kunt werken onder druk en met strakke deadlines.

 

Daarnaast beschik je over:

 • een hbo-diploma;
 • ervaring met meerdere besturingssystemen, bestandssystemen, databases, en internet- en netwerktechnologieën;
 • affiniteit met cybercrime/cybersecurity/ethical hacking;
 • bij voorkeur beheersing van tenminste één programmeer- en/of scripttaal;
 • kennis van de Engelse taal in woord en geschrift;
 • een rijbewijs B.

Wat wij bieden

De standplaats is Venlo. Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week.

Afhankelijk van je achtergrond volg je aan de Politieacademie een 14-weekse opleiding voor specifieke inzetbaarheid (36 uur per week), met eventueel aansluitend een voor de functie benodigd aanvullend opleidingsprogramma. Tijdens deze opleiding(en) ontvang je al het met jou overeengekomen salaris. Het positief afronden van het verplichte assessment is voorwaarde om aan de opleiding te kunnen beginnen. Het behalen van de opleiding is een vereiste om deze functie uit te kunnen oefenen. Tijdens de interne specifieke politieopleiding word je tijdelijk aangesteld als ambtenaar in opleiding. Na het voltooien van de opleiding bieden we je een tijdelijke aanstelling aan, waarbij een proeftijd van één jaar van toepassing is. Na deze proeftijd volgt zo snel mogelijk een vaste aanstelling.

Binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden. Denk hier bij aan:

 • een bruto maandsalaris van minimaal € 3.155,- en maximaal € 5.027,- (schaal 10 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
 • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
 • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is operationeel specialist B.

 

Wat verder belangrijk is

 • Een betrouwbaarheids- en omgevingsonderzoek maakt deel uit van de selectieprocedure.
 • Zonder IT'ers zijn we nergens. Ben jij expert in IT? Lees alles over o.a. data science, legaal hacken of cybersecurity en test je digitale skills in de Cybercrime Challenge.
 • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.