Type:
Temporary employment
Location:
Den Haag
Education:
Associate degree (EQF 5), Bachelor (EQF 6), Master (EQF 7), MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Published:
14/12/2021
Status:
Open
Apply before:
20/12/2021
Hours p/wk:
36

Description:

Op zoek naar een data scientist met ervaring met AI, pipelines, CI/CD en dashboarding.
 

Functieomschrijving: 

Van de kandidaat wordt verwacht een uitvoerende rol te vervullen in de realisatie van een aantal datagedreven producten. De werkzaamheden bestaan uit een combinatie van hands-on ontwikkeling door de kandidaat in teams van Data Scienstists en Engineers in de ontwikkeling van datagedreven producten:

 • Dashboards die actueel inzicht bieden in de staat van cyber security in Nederland en de eigen NCSC-activiteiten, zoals data inventory en productresultaten.
 • Data science (ML/AI) modellen die vroegtijdig inzicht bieden in (potentiele) cyber dreigingen en het dreigingsbeeld van de NCSC-doelgroep versterken.

 

Het gaat om de volgende werkzaamheden:

 • De vertaling van probleem/vraag naar analyse en oplossing
 • Datavisualisatie, -exploratie en dashboarding
 • Controleren en verbeteren op datakwaliteit op alle (DQ) dimensies
 • Communicatie en presentatie van analyse- en modeluitkomsten

 

Wij zijn op zoek naar een Data Scientist met een technisch computer science profiel:

De rol van Data Scientist: je gaat in het team aan de slag met data-analyse, datavisualisatie en het controleren van datakwaliteit. De Data Science toepassingen zijn uiteenlopend. Zo kan het bijvoorbeeld gaan om het inschalen van dreigings- en kwetsbaarhedeninformatie, het (gedeeltelijk) automatiseren van producten en processen of early warnings op basis van anomaly detectie in netwerkdata. Alle toepassingen hebben een gemeenschappelijk doel: het tijdig bieden van informatie en advies aan organisaties om cyberincidenten te voorkomen of zo snel mogelijk op te lossen.


Functie-eisen: 

 • De kandidaat heeft relevante ervaring heeft op het gebied van Data & Analytics/AI.
 • De kandidaat is werkzaam bij een organisatie die in de afgelopen 2 jaar Data & Analytics/AI projecten uitgevoerd heeft voor klanten binnen cyber security, bij voorkeur voor een CERT-organisatie of NCSC.
 • De kandidaat heeft relevante ervaring heeft met het spreken voor groepen en schrijven van blogs/artikelen over Data & Analytics/AI.
 • De kandidaat beschikt over relevante technische expertise met: Datavisualisatie, -exploratie en dashboarding, Ontwikkeling van modellen in Python, zowel in notebooks als native, Kennis over het gebruik van pipelines en CI/CD, Verschillende databases: SQL, noSQL en/of knowledge graphs, Machine learning modellen in productie
 • De kandidaat heeft relevante ervaring met agile samenwerken binnen multidisciplinaire data science teams. 

Bedrijfsinformatie: 

Het Nationaal Cyber Security Centrum (NCSC) is de centrale kennisautoriteit, responsorganisatie en het samenwerkingsplatform voor cybersecurity in Nederland. Het NCSC werkt samen met organisaties in de Rijksoverheid en vitale sectoren aan een versterking van de digitale weerbaarheid van Nederland. Het NCSC is een zelfstandige taakorganisatie binnen het ministerie van Justitie en Veiligheid.