Jezelf helemaal uitleven in onderzoeksprojecten rondom het analyseren, repareren en toegang krijgen tot moderne geïntegreerde schakelingen op verschillende niveaus, van package tot componenten. Én bijdragen aan de rechtshandhaving in ons land. Die unieke combinatie vind je alleen maar bij het Nederlands Forensisch Instituut, waar jij aan de slag gaat als digitaal forensisch onderzoeker.
Als digitaal expert op het gebied van invasive hardware and access methods versterk je het team Digitale Technologie. Jouw uitdaging? Het ontwikkelen en toepassen van methodes om geïntegreerde schakelingen te analyseren (reverse-engineering), te repareren en tot op transistorniveau aan te passen zodat ze weer kunnen worden uitgelezen of op een andere manier hun beveiligde informatie prijsgeven.
Je werkt in een goed uitgerust failure analysis-laboratorium (x-ray, RIE, MicroMill, Dual-Beam) dat je ook helpt te onderhouden en te moderniseren. Je werkt samen met experts van het team Digitale Technologie die kennis hebben van onder andere reverse-engineering, engineering, crypto, data-analyse, en sillicon-analyse en –editing. Deze experts proberen forensische informatie uit complexe beveiligde embedded systemen te lezen en te duiden, met name mobiele telefoons met hardware-ondersteunende cryptografie. In eerste instantie prepareer je samples waarop zij hun onderzoek kunnen doen en jouw analyses helpen hen bij het vinden en contacteren van belangrijke signalen. Zo staat het wetenschappelijk onderzoek wat jij doet in dienst van het zaakonderzoek bij het NFI.
We doen het onderzoek in samenwerking met gelijke specialisten in buitenlandse forensische laboratoria, waarmee we samenwerken in diverse projecten.
Competenties
Op deze functie is het Functiegebouw Rijk van toepassing. Inschaling vindt plaats op basis van je opleiding en ervaring. De mogelijkheid bestaat dat je in beginsel via een aanvangsschaal wordt aangesteld. Deze kan één schaal lager zijn dan de betreffende functieschaal. Voor de functie geldt een tijdelijke arbeidsmarkttoelage van 8% die aan het vermelde maandsalarissalaris wordt toegevoegd.
Naast het salaris ontvang je een individueel keuzebudget (IKB). Het IKB bestaat uit geld (16,37% van je brutojaarsalaris) en tijd. Met het IKB maak jij de keuzes die bij jou passen en kun je een deel van je arbeidsvoorwaarden zelf samenstellen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een deel van je maandinkomen te laten uitbetalen wanneer jij dat wenst. Ook kun je dit budget omzetten in verlof en andersom of besteden aan fiscaalvriendelijke doelen. De Rijksoverheid hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer verschillende studiefaciliteiten, bedrijfsfitness, volledige vergoeding van je ov-reiskosten woon-werkverkeer en gedeeltelijk betaald ouderschapsverlof.