Keywords:
Cybercrime, Organized Crime, policing
Type:
Temporary employment
Location:
Amsterdam
Education:
Associate degree (EQF 5)
Published:
12/10/2021
Status:
Open
Apply before:
26/10/2021
Hours p/wk:
36

Description:

Spreekt onderzoek doen naar zware georganiseerde criminaliteit, high impact crimes en ondermijning met een internationaal karakter jou aan? Dienst Landelijke Recherche zoekt een digitaal expert die wil bijdragen aan de vloeiende samenwerking tussen tactisch en digitaal onderzoek binnen de politie. Lees gauw verder!

 

Wat ga je doen?

Als digitaal rechercheur lever je met jouw brede IT-kennis een belangrijke bijdrage in vaak complexe opsporingsonderzoeken. Wij werken aan data gedreven opsporing: jij draagt daar ook je steentje aan bij. Aan de hand van digitale sporen ben je direct betrokken bij het vinden van bewijsmateriaal dat kan leiden tot de aanhouding en de veroordeling van een verdachte. Het veiligstellen van digitale sporen is vaak cruciaal voor een zaak. Jij doet zelf onderzoek in complexe zaken. Naast het veiligstellen van bewijsmateriaal en het opsporen van verdachten aan de hand van de door jou gevonden digitale sporen, ondersteun je collega’s die zich digitaal met andere zaken bezighouden. Het monitoren van datastromen en het implementeren van datagedreven opsporing: daar speel jij een belangrijke rol in.

Bij grootschalige opsporingsacties ondersteun jij bij doorzoekingen en stel je informatie veilig uit bijvoorbeeld smartphones, computers en internetbronnen. Je verzamelt en combineert gegevens uit diverse digitale bronnen, maakt deze leesbaar en deelt deze informatie met je collega tactisch rechercheurs. Jij bent een digitale deskundige die rechercheert met digitale vaardigheden en kennis. Jij slaat hierbij de brug van digitaal opsporen naar tactisch rechercheren en andersom. Je deelt opgedane kennis en draagt bij aan het “digitaal bewustzijn”. Je doet voorstellen tot verbetering van de digitale opsporingsmethoden en -technieken. Je weet deze zodanig te formuleren dat deze ook begrijpelijk zijn voor mensen die minder technisch onderlegd zijn. In een gedigitaliseerde wereld is het van belang om als digitaal specialist constant op zoek te blijven naar nieuwe werkwijzen, methoden en technieken en deze direct in je werk toe te passen.

 

Recherchewerk is onvoorspelbaar, je werkt onregelmatig, draait mee in piket en springt bij waar jouw expertise noodzakelijk is. Je maakt onderdeel uit van het tactisch team.

 

Waar ga je werken?

De Dienst Landelijke Recherche (DLR) binnen de Landelijke Eenheid bestrijdt terrorisme en de zware georganiseerde (inter)nationale criminaliteit op drugs, mensenhandel, high tech crime, kinderporno & kindersekstoerisme, milieu, financiële criminaliteit en fraude, internationale misdrijven en de opsporing van voortvluchtige veroordeelden en TBS-ers.

 

Jij komt te werken voor de generieke opsporingstaak van de DLR die, vanwege de schaalgrootte, in meerdere opsporingsteams (verschillende standplaatsen) is onderverdeeld. Deze teams opereren op dezelfde manier en beschikken over alle dagelijks benodigde expertise, waaronder digitaal en financieel. Deze functie is voor het generieke opsporingsteam in de omgeving van Amsterdam, dat zich veel bezighoudt met de aanpak van excessief geweld, handel in verdovende middelen en criminele geldstromen.

 

Wie ben jij?

Jij bent de digitale specialist die we zoeken. Moeiteloos sla jij bruggen tussen tactisch en digitaal onderzoek: je vertaalt je IT-kennis en -kunde moeiteloos naar de politiepraktijk en de datagedreven opsporing. Creatief, innovatief en overtuigend: dat zijn woorden die bij je werkwijze passen. Als echte doorzetter geef je niet snel op. Je brengt informatie uit diverse bronnen met elkaar in verband. Analyses zet je om in concrete oplossingen (waar anderen problemen zien, zie jij kansen) en je handelt en communiceert tactvol. Vanuit jouw digitale expertise ben je alert op trends en ontwikkelingen op het vakgebied. Ook past de coachende rol je goed: op digitaal vlak ben je verbindend en daar krijg je energie van.

Verder vragen we om:

  • een hbo-diploma in de richting van forensische ICT;
  • kennis van verschillende besturingssystemen, internet & opsporing, databases, telecom en multimedia (en de wijze waarop deze onderzocht moeten worden);
  • bij voorkeur scriptingsvaardigheden;
  • de bereidheid om aanvullende opleidingen te volgen.

INTERN

Medewerkers in de functie senior die de doorstroompolitieopleiding Bachelor of Policing of Master of Criminal Investigation hebben voltooid en zich hebben aangemeld voor het ‘overgangsbeleid doorstromers met doorstroompolitieopleiding’, hebben een voorrangspositie in het kader van werving- en selectiebeleid. 

 

Wat wij bieden

Afhankelijk van je achtergrond volg je aan de Politieacademie een 14-weekse opleiding voor specifieke inzetbaarheid (36 uur per week), met eventueel aansluitend een voor de functie benodigd aanvullend opleidingsprogramma. Tijdens deze opleiding(en) ontvang je al het met jou overeengekomen salaris. Het positief afronden van het verplichte assessment is voorwaarde om aan de opleiding te kunnen beginnen. Het behalen van de opleiding is een vereiste om deze functie uit te kunnen oefenen. 

 

Tijdens de interne specifieke politieopleiding word je tijdelijk aangesteld als ambtenaar in opleiding. Na het voltooien van de opleiding bieden we je een tijdelijke aanstelling aan, waarbij een proeftijd van één jaar van toepassing is. Na deze proeftijd volgt zo snel mogelijk een vaste aanstelling.

 

Binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden. Denk hier bij aan:

  • een bruto maandsalaris van minimaal €2.596,- en maximaal €4.299,- (schaal 9 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
  • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
  • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof.

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is operationeel specialist A, werkterrein digitale expertise.

 

Wat verder belangrijk is

  • Een veiligheidsonderzoek P en mogelijk een vakinhoudelijk assessment maken deel uit van de selectieprocedure.
  • Je hebt de Nederlandse nationaliteit (dit mag ook je tweede nationaliteit zijn).
  • Zonder IT'ers zijn we nergens. Ben jij expert in IT? Lees alles over o.a. data science, legaal hacken of cybersecurity en test je digitale skills in de Cybercrime Challenge op http://it.kombijdepolitie.nl/
  • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.