Type:
Permanent employment
Location:
Rotterdam
Education:
Associate degree (EQF 5)
Published:
09/08/2023
Status:
Open
Apply before:
04/09/2023
Hours p/wk:
36

Description:

Ben jij een ster in het extraheren van data uit verschillende elektronische systemen, zoals auto’s, domoticasystemen, telefoons of navigatieapparatuur? Waarbij je gebruik maakt van geavanceerde Rework-systemen maar ook zelf met de soldeerbout aan de slag moet? Neem dan contact op met het Team Digitale Opsporing in Rotterdam want wij zoeken een digitaal specialist embedded systems.

 

Wat ga je doen?

Veel moderne apparaten zijn voorzien van verschillende elektronische systemen. Ze zijn voorzien van chips die gegevens bevatten die een waardevolle bijdrage kunnen leveren aan het oplossen van misdrijven. Ook losse navigatieapparatuur, stofzuigerrobots, domoticasystemen en andere apparatuur kunnen voorzien zijn van harde schijven, Nand- en eMMC-geheugen waarin data aanwezig is die voor een opsporingsteam van groot belang is.

 

Als digitaal specialist embedded systems ondersteun je onderzoeksteams door in een geavanceerd en gespecialiseerd laboratorium de data uit dergelijke apparatuur te extraheren, inzichtelijk te maken en te analyseren. Je werkt volgens vaste forensische methoden en maakt gebruik van geavanceerde chip-off hardware. Daarnaast zal je gevraagd worden om defecte apparaten weer werkend te krijgen zodat het onderzoeksteam ermee verder kan.

 

Je bent de intermediair tussen digitale techniek en de opsporing en je adviseert over een effectieve aanpak. Je bent volledig betrokken bij complexe opsporingsonderzoeken en je maakt het mogelijk om menselijke handelingen af te leiden uit digitale gegevens die standaard forensische middelen niet inzichtelijk kunnen maken. Op basis van jouw bevindingen kan verder onderzoek worden gedaan.

 

In een snel digitaliserende wereld is het van belang om als specialist constant op zoek te blijven naar nieuwe werkwijzen, procedures, methoden en technieken en deze direct in je werk toe te passen. Je bent daarom ook als kennismakelaar actief om binnen de eenheid anderen te adviseren. Op landelijk niveau neem je deel aan vakgroepen waarin je samenwerkt met je medespecialisten uit andere politie-eenheden.

 

Waar ga je werken?

Je gaat aan de slag bij het TDO, onderdeel van de Dienst Regionale Recherche van de Eenheid Rotterdam. Het TDO vormt samen met de digitale platformen een digitaal netwerk binnen de Eenheid Rotterdam en is de basis van het digitale specialisme waar de hele eenheid een beroep op kan doen. Het TDO levert een bijdrage aan diverse onderzoeken voor alle operationele politieteams met specialistische kennis en/of uitrusting.

 

Ontwikkelingen in de digitale wereld vormen een voortdurende uitdaging. Daarom is de strategie van het TDO erop gericht om voortdurend te innoveren en nieuwe manieren te zoeken om zaken op te lossen. De specialisten bij het TDO krijgen daarvoor alle ruimte: innoveren is onderdeel van hun werk en niet iets wat je erbij doet. De belangrijkste speerpunten zijn Mobile Devices, Automotive, Embedded en Data.

 

Wie ben jij?

Om de rol van embedded specialist goed te kunnen invullen moet je flexibel zijn en een passie hebben voor ICT, elektrotechniek en het uitvoeren van digitaal forensische onderzoeken. Je moet je goed in het doel van een onderzoek kunnen verplaatsen, want alleen dan ben je in staat om snel te snappen welke informatie relevant is voor het onderzoek en op welke wijze je die informatie zo efficiënt mogelijk kunt achterhalen uit de beschikbare systemen.

 

Dat vraagt om een sterk ontwikkeld analytisch vermogen, om vasthoudendheid en de vaardigheid om “outside-the-box” te denken. Je vindt het leuk om puzzels op te lossen: hoe ingewikkelder, hoe leuker. Je schrikt niet terug voor een uitdaging, je kunt prioriteiten stellen en bent goed bestand tegen druk. Je kunt zelfstandig werken maar bent ook een teamplayer, want alleen door optimale samenwerking wordt het beste resultaat bereikt. Samenwerking betekent dat je kunt sparren met medespecialisten, maar ook dat je in staat bent om technisch ingewikkelde onderwerpen voor een leek begrijpelijk uit te leggen. Ook ben je in staat om anderen om hulp te vragen als je er zelf niet meer uitkomt.

Je bent leergierig en altijd op zoek naar verbetering van je vaardigheden en kennis. Omdat je vaak te maken hebt met gevoelige data is het van belang dat je integer bent en een scherp gevoel voor privacy hebt.

 

Voor deze functie is het van belang dat je een stevige technische achtergrond hebt. Je hebt kennis van en ervaring met verschillende technische omgeving, je hebt kennis van elektrotechniek en bent ook fysiek vaardig als het gaat om het ontwerpen, vervaardigen en repareren van elektronische apparatuur. Je kunt elektronische schema’s en datasheets lezen en aan de hand daarvan problemen oplossen. Je bent bedreven in scripting en querytechnieken en hebt de nodige programmeerervaring. Je houdt je actief op de hoogte van ontwikkelingen in de techniek, je weet wat er te koop is en bent daardoor in staat de best mogelijke oplossing te vinden.

 

Verder beschik je over:

  • een afgeronde hbo-diploma op het gebied van elektrotechniek;
  • ervaring met technieken als chip-off, JTAG en ISP;
  • een rijbewijs B;
  • goede kennis van de Engelse taal in woord en geschrift.

Wat bieden wij?

Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week. De standplaats is Rotterdam.

 

Afhankelijk van je achtergrond volg je aan de Politieacademie een 14-weekse opleiding voor specifieke inzetbaarheid (36 uur per week), met eventueel aansluitend een voor de functie benodigd aanvullend opleidingsprogramma. Tijdens deze opleiding(en) ontvang je al het met jou overeengekomen salaris. Het positief afronden van het verplichte assessment is voorwaarde om aan de opleiding te kunnen beginnen. Het behalen van de opleiding is een vereiste om deze functie uit te kunnen oefenen. Hier vind je alle informatie met betrekking tot de selectieprocedure, het assessment en de opleiding.

 

Tijdens de interne specifieke politieopleiding word je tijdelijk aangesteld als ambtenaar in opleiding. Na het voltooien van de opleiding bieden we je een tijdelijke aanstelling aan, waarbij een proeftijd van één jaar van toepassing is. Na deze proeftijd volgt zo snel mogelijk een vaste aanstelling.

 

Binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden. Denk hier bij aan:

  • een bruto maandsalaris van minimaal € 2831,- en maximaal € 4621,- (schaal 9 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
  • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
  • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is operationeel specialist A, werkterrein tactische opsporing. 

 

Wat verder belangrijk is

  • Een veiligheidsonderzoek B maakt deel uit van de selectieprocedure.
  • Een assessment kan deel uit maken van de selectieprocedure.
  • Je hebt de Nederlandse nationaliteit (dit mag ook je tweede nationaliteit zijn).
  • Zonder IT'ers zijn we nergens. Ben jij expert in IT? Lees alles over o.a. data science, legaal hacken of cybersecurity en test je digitale skills in de Cybercrime Challenge op http://it.kombijdepolitie.nl/.
  • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.