Type:
Temporary employment
Location:
Apeldoorn
Education:
MBO-4/HAVO/VWO (EQF 4)
Published:
18/10/2021
Status:
Open
Apply before:
01/11/2021
Hours p/wk:
36

Description:

De Politieacademie is het opleidings- en kenniscentrum voor de Nederlandse politie. In verbinding met het politiewerkveld en andere partners staat Onderwijsteam Intelligence (Tin) voor kennis en ontwikkeling van professionals. Samen werken we aan kwaliteit en professie van collega’s. Ook op het gebied van intelligence. Spreekt dit jou aan en heb jij affiniteit met en achtergrond in dit vakgebied? Dan zoeken wij jou! 

 

Wat ga je doen?

Iedere politieambtenaar werkt met informatie. Wijkagenten, surveillanten, technisch rechercheurs, centralisten op de meldkamer, zowel voor als achter de schermen vormt informatie een onmisbare pijler van het vak. Informatie komt vanuit waarnemingen uit wijk en wereld. Al deze waarnemingen en brokken informatie komen als kleine stukjes de organisatie binnen. Ze zijn daarmee te vergelijken met puzzelstukjes van talloze verschillende puzzels. Binnen het intelligencedomein legt men met deze losse puzzelstukjes een grote puzzel. Producten die hieruit ontstaan hebben tot doel overzicht en inzicht te geven over wat in de wijk en wereld aan de hand is. Deze uitkomsten wegen vervolgens mee in keuzes ten aanzien van sturing van politie-inzetten. Kortom, de verzamelde informatie over personen of situaties helpt de operationele eenheden bij het nemen van de juiste beslissing. Zo kunnen we de veiligheid in de maatschappij vergroten.

 

In jouw rol als docent leidt je cursisten op tot competente medewerkers op mbo-niveau intelligence. Je verzorgt daartoe onderwijs wat volop aansluit bij de praktijk waarin de studenten gaan werken. Je geeft op inspirerende en coachende wijze theorielessen en vaardigheidstrainingen op het gebied van intelligence en informatiecoördinatie. Jij volgt daarbij niet alleen lesmodules voor het overbrengen van kennis en vaardigheden, ook bepaalde gedragskenmerken horen bij een professionele beroepshouding. Jij bent hierin een voorbeeld voor studenten en begeleidt hen bij hun eigen bewustwording. Ten slotte verzorg je ook examinering van het onderwijs, waarbij je studieresultaten kenbaar maakt bij de teamleiding. Tin heeft samenwerking met en aansluiting bij de praktijk hoog in het vaandel staan. Jij organiseert dan ook een netwerk om je heen, zodat je het lesmateriaal kunt optimaliseren voor geïntegreerde toepassing in opleidingen.

 

Waar ga je werken?

De Politieacademie ontwikkelt en verzorgt het basis- en vakspecialistisch onderwijs voor de Nederlandse politie. Zij biedt korte trainingen en volledige opleidingen aan, van mbo 2-niveau tot en met academisch niveau. Het Vakspecialistisch Politieonderwijs biedt vervolgonderwijs aan startende en ervaren politiemensen. Zij kunnen zich bij de Politieacademie specialiseren op gebieden als crisisbeheersing, handhaving, opsporing, intelligence, intake & service, noodhulp en leiderschap. Politiemensen en specialisten volgen op de Politieacademie ook trainingen voor de verdere ontwikkeling in hun vakbekwaamheid.

 

Je komt te werken bij Team Intelligence: een enthousiast team met ruim 40 collega-docenten. Zij zetten zich samen in voor het ontwikkelen en verzorgen van innovatieve onderwijsprogramma’s op het gebied van intelligence. Tin ziet motivatie als essentieel en onderwijservaring als ontwikkelbaar. Spreekt dit je aan? Dan ziet we je motivatiebrief graag tegemoet!

 

Wie ben jij?

Je kunt goed samenwerken en bent in staat in verbinding te staan met multidisciplinaire teams en het operationele werkveld. Creativiteit en vindingrijkheid zijn cruciale intelligence-eigenschappen waar jij jezelf in herkent. Daarnaast beschik je over goede communicatieve en sociale vaardigheden. Wil je een ander helpen met jouw kennis en inzicht, dan zal je breed (maatschappelijk) georiënteerd moeten zijn en je eigen kennis en vaardigheden op niveau moeten houden.

Verder vragen we het volgende van je:

  • een mbo 4-diploma;
  • bij voorkeur ervaring in het geven van opleidingen en/of trainingen;
  • een Pedagogisch Didactisch Getuigschrift (PDG), of de bereidheid deze te behalen.

Wat wij bieden

De standplaats is Apeldoorn. Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week.

Omdat goede mensen belangrijk zijn binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aanstelling in tijdelijke dienst voor een proeftijd van een jaar. Bij voldoende functioneren wordt de aanstelling na een jaar omgezet in een vaste aanstelling.

Verder kun je het volgende van ons verwachten:

  • een bruto maandsalaris van minimaal € 2.596,- en maximaal € 4.299,- (schaal 9 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
  • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
  • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof.

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is docent B.

  

Wat verder belangrijk is

  • Een veiligheidsonderzoek A maakt deel uit van de selectieprocedure.
  • Een assessment kan deel uitmaken van de selectieprocedure, evenals het verzorgen van proefonderwijs.
  • De gesprekken zijn gepland in week 48 of 49.
  • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.