Wil jij graag je juridische expertise inzetten om jonge mensen op te leiden tot de juridische professional van morgen?
Wat ga je doen?
Als docent recht bij de opleiding HBO-Rechten ontwikkel en verzorg je onderwijs met het accent op publiekrecht, juridische vaardigheden en Legal Tech. Deel je vooral je creativiteit door stimulerende werkvormen en het delen van de ontwikkelingen, online en straks weer face to face. Je kunt op afstand en online effectief mensen begeleiding bieden en jonge mensen stap voor stap naar het gewenste niveau coachen.
Je gaat werken bij een duale opleiding, wat betekent dat studenten in de laatste twee jaar van hun studie werken en leren combineren.
Jij begeleidt studenten bij het verloop van hun studievoortgang, van hun werk-leerperiode tot en met hun afstuderen. Zo nodig stuur je bij om hen op koers te houden en te inspireren bij de uitdagingen waar ze mee te maken krijgen tijdens hun studie. Je houdt je dus ook bezig met het toetsproces inclusief de beoordeling en verwerking van de studieresultaten.
Als persoon ben je iemand die graag de samenwerking actief opzoekt met collega’s en externe partijen en met ons meewerkt aan het verder vernieuwen van het curriculum en je eigen lesmateriaal. Ideaal om je relaties met (juridische) organisatie te betrekken bij het mogelijk maken van projecten, leerarbeidsplaatsen en stages.
Jouw profiel
Wij willen natuurlijk graag dat jij succesvol wordt in deze functie. Daarom zien wij in jouw motivatie in ieder geval terug dat je:
Meer over de opleiding HBO-Rechten
De opleiding HBO-Rechten is een duale opleiding met zo’n 1000 studenten die leren en werken combineren. Het opleidingsteam bestaat uit ruim 40 teamleden en binnen het team staat samenwerking en collegialiteit centraal. Er heerst een prettige open sfeer waarin we graag van elkaar leren. Net als wij kun je waar nodig op donderdagavond ingezet worden voor de deeltijd opleiding HBO-Rechten.
Wij bieden
Wil je meer weten over de faculteit?
De Faculteit Bestuur, Recht & Veiligheid is een inspirerende internationale leer- en werkomgeving waarin studenten worden opgeleid tot professionals in de stad van internationaal recht, vrede en veiligheid. Op de faculteit werken ongeveer 240 medewerkers aan het onderwijs en onderzoek voor een groeiende studentenpopulatie van ruim 4000 studenten. De faculteit verzorgt de opleidingen Bestuurskunde/Overheidsmanagement, HBO-Rechten, Integrale Veiligheidskunde en de Engelstalige opleidingsvarianten: International Public Management, International and European Law, en Safety and Security Management Studies. Vanuit onderzoek huisvest de faculteit vijf lectoraten op het gebied van Grootstedelijke Ontwikkeling, Multi Level Regulation, Public Governance, UN studies, Peace & Justice en Risk Management en Cybersecurity. De opleidingen en lectoraten zijn gevestigd in de hoofdvestiging in Den Haag.
De Haagse Hogeschool als inclusieve campus
De Haagse Hogeschool wil een inclusieve campus zijn. Daarom staan gelijke kansen bij ons centraal en streven we naast een diverse studentenpopulatie naar een grote diversiteit aan medewerkers. Als hogeschool staan we immers midden in de samenleving en dienen we daar een afspiegeling van te vormen. Daarom hechten wij veel waarde aan het optimaal benutten van verschillende perspectieven en achtergronden van onze medewerkers. Zo vinden we nog meer aansluiting bij onze studenten en de veranderende wereld om ons heen.
Hoe gaat solliciteren bij de faculteit Bestuur Recht & Veiligheid?
Deze vacature maakt deel uit van de pilot Nudging werving & selectie van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Wanneer jij je sollicitatie instuurt, maken wij je naam, geboorteland en je geboortedatum anoniem. We vinden bij De Haagse Hogeschool namelijk dat kenmerken als afkomst en leeftijd geen rol spelen in je kans om te worden uitgenodigd voor een gesprek. We kijken naar het talent dat je al ontwikkeld hebt en dat je nog hoopt te ontwikkelen. Je solliciteert door het beantwoorden van 5 vragen en het uploaden van je CV, waarna na sluiting een objectieve voorselectie plaatsvindt.
Ben jij onze nieuwe collega?
Om onze nieuwe collega te worden geef je in je motivatie alleen een antwoord op de volgende vijf vragen: Licht dat steeds toe in max 200 woorden.
Je kunt tot en met woensdag 2 december 2020 uitsluitend direct, online solliciteren via de sollicitatiebutton op de website van De Haagse Hogeschool door je antwoorddocument en CV te uploaden. Wij verzoeken je geen reguliere motivatiebrief te uploaden.
Om te zorgen dat we objectief selecteren, beoordelen we eerst je inhoudelijke antwoorden. Pas na de selectie, zullen we naar je CV kijken. Als dat zo is, dan nodigen we jou uit voor een gesprek. Het verzorgen van een korte presentatie of college kan onderdeel uitmaken van de procedure.
In verband met de ontwikkelingen rondom Covid-19 worden onze sollicitatiegesprekken zoveel mogelijk online gehouden.
Onderzoek inclusieve werving & selectie
De effecten van inclusievere werving laten we monitoren door TNO. Met de kwantitatieve en kwalitatieve gegevens die uit het onderzoek naar voren komen, kijken we hoe inclusief werven en solliciteren leidt tot meer gelijke kansen. Wij zullen je als kandidaat uitnodigen om een enquête in te vullen als onderdeel van het onderzoek. De gegevens zijn niet inzichtelijk voor De Haagse Hogeschool en hebben geen invloed op je sollicitatie.
Wil je meer informatie?
Voor inhoudelijke informatie kun je contact opnemen met :
Voor algemene informatie: Marianne Hollestein, adviseur Resourcing via vacatures@hhs.nl of 0704458612
Solliciteren kun je doen via de sollicitatiebutton op de HHS website, op deze emailadressen worden geen sollicitaties in behandeling genomen.
Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.