Keywords:
Security, ICT, Information Exchange
Type:
Permanent employment
Location:
Den Haag
Education:
Doctorate/PhD (EQF 8), Master (EQF 7)
Published:
30/08/2018
Status:
Open
Apply before:
15/09/2018
Hours p/wk:
36

Description:

De directie Informatievoorziening van de Dienst Justitiële Inrichtingen zorgt voor een toekomstvaste en samenhangende informatievoorziening voor de DJI-organisatie in een veelzijdig en dynamisch werkgebied:  van de administratie van personen in detentie tot het real-time plannen van vervoer, van risicobeheersing op de gevangenisvloer  tot ondersteuning van medische zorg en TBS-behandeling, van een dagelijkse operatie met 9000 gedetineerden tot het informatiegestuurd verminderen van recidive. 

 

 De afdeling CIO Office is de rechterhand van de CIO en directie in het uitzetten van de richting hiervoor en het ondersteunen van de realisatie.  Jij werkt als onze nieuwe domeinarchitect in het team van DJI-architecten aan het uitwerken en realiseren van de richting voor de informatievoorziening in een ondernemende organisatie met een groot maatschappelijk belang.

 

Jij versterkt als onze nieuwe collega het architectuurteam vanwege het vertrek van een van de architecten. Met jouw heldere geest, ervaring op een breed gebied van informatievoorziening en ICT, en jouw sterke conceptuele en communicatieve vaardigheden lever je een energieke bijdrage aan het werken onder architectuur. Jij staat aan het fundament om de informatievoorziening vorm te geven én je werkt actief mee aan de realisatie. In ons team zet jij jouw kennis in op het gebied van bedrijfs-, informatie- en applicatiearchitectuur.

 

Op dit moment liggen er enkele specifieke uitdagingen. Bijvoorbeeld om de huidige DJI-architectuur (het zogenaamde Bestemmingsplan) dichter bij de DJI-organisatie en de proceseigenaren van de domeinen te brengen. En om de positie van DJI in de strafrechtketen uit te werken als het gaat om processen, informatie en applicaties. Dit doen we in samenwerking met het keten- en DJI-programma Uitvoering Strafrechtelijke Beslissingen (USB) en met de architectuurcollega’s die werken aan andere belangrijke IV-vernieuwingen binnen DJI.

 

Functie eisen

 

Vaktechnische kennis en ervaring:

 • Je hebt wo-niveau en brede IV- en ICT-kennis en -ervaring.
 • Je hebt minimaal vijf jaar ervaring als business-/IV-architect in een grote, complexe omgeving.
 • Je hebt kennis van en ervaring in het adviseren over IV-architectuur aan managers en belanghebbenden zonder specifieke IV-kennis.
 • Je hebt kennis van en ervaring met architectuurontwikkeling voor netwerk- en ketensamenwerking.
 • Je hebt kennis van TOGAF, ArchiMate en van het werken met architectuurtools.

Persoonlijke vaardigheden:

 • Je bent een helder, conceptueel en analytisch denker die hoofd- en bijzaken kan scheiden.
 • Je bent pragmatisch en proactief, flexibel van geest, en gericht op het bereiken van resultaat.
 • Je schrijft en presenteert op een heldere manier en je bent vaardig in het voeren van gesprekken.
 • Je bent sterk in het aanvoelen van de organisatie, bent bewust van je omgeving, en denkt vanuit de ontvanger van je boodschap.
 • Je bent energiek en je wilt voortdurend leren en groeien.
 • Je durft rechtop te staan en mensen te overtuigen.
 • Je bent een teamspeler én een zelfstandige werker.