Type:
Permanent employment
Location:
Amsterdam
Education:
Bachelor (EQF 6), Master (EQF 7)
Published:
17/02/2023
Status:
Open
Apply before:
27/06/2023
Hours p/wk:
36

Description:

Je werkt als Enterprise Architect Security in Amsterdam bij de divisie Data en IT (DIT) in de afdeling Strategie Architectuur en Way of Working (SAW). Inhoudelijk werk je samen met collega’s uit de diverse divisies van DNB, waaronder business owners, informatiemanagers, domein- en solutionarchitecten.

 

Bij DNB werken we hybride. Ons kantoor in Amsterdam is onze thuisbasis, de plek waar we elkaar ontmoeten, waar we met elkaar kennis delen en (samen)werken. Tegelijkertijd is er ook voldoende ruimte om een werkplek en -tijd te kiezen waar we ons werk het beste kunnen doen en waar we zo veel mogelijk waarde kunnen toevoegen. En natuurlijk zorgen we dat je ook thuis uitstekend kunt werken met laptop, telefoon en een goede thuiswerkplekinrichting.

 

Je ziet het grote plaatje, kent als geen ander de strategische meerwaarde van werken onder architectuur, draagt dit uit en ziet hierop toe. Je blinkt uit in communicatieve vaardigheden en bent daarbij volwaardig gesprekspartner voor directie, divisiedirecteuren, afdelingshoofden, informatiemanagers, projectleiders en andere stakeholders. Je kunt hierbij (technisch) complexe materie vertalen naar een voor de doelgroep begrijpelijke context. Je creëert draagvlak en hebt daarbij een goed gevoel voor (politieke) verhoudingen. Je bent resultaatgericht en beschikt over een helicopterview. Ook kun je goed samenwerken en bent tegelijkertijd in staat om zelfstandig te functioneren. Je bent kwaliteitsbewust, analytisch sterk en hebt een positief kritische werkhouding. Je hebt een generalistische blik en goed ontwikkelde organisatiesensitiviteit.

 

Waar zijn we verder nog naar op zoek?

 • Je hebt een afgeronde wetenschappelijk onderwijs of masteropleiding. Bij voorkeur informatica met een focus op informatiebeveiliging en secure IT.
 • Je hebt 5 tot 10 jaar relevante werkervaring, waarvan minimaal 5 jaar als Enterprise Architect Security in een complexe omgeving.
 • Je hebt kennis van en ervaring met wat IT- en informatiebeveiliging inhoudt, hoe een bedrijf als DNB veilig te houden. Je bent bekend met de nieuwste ontwikkelingen zowel qua oplossingen als bedreigingen.
 • Het is een pre als je hands on ervaring heb met de onderliggende technieken en/of hierover een gesprekspartner kunt zijn voor de solutionarchitecten en ontwikkelaars.
 • Je hebt ruime ervaring met (strategische) advisering.
 • Je beschikt over inhoudelijke kennis en ervaring op het gebied van informatiebeveiliging, IT-security, cloud computing en softwareontwikkeling.
 • Uitstekende beheersing van (architectuur)raamwerken als Agile Architectuur, DevOps, TOGAF en ArchiMate.
 • Jouw communicatieve vaardigheden zijn uitstekend, zowel mondeling als schriftelijk in het Nederlands en Engels.

Een 36-urige werkweek met werk midden in de financiële en economische actualiteit. Bij een betrouwbare en maatschappelijk betrokken werkgever in Amsterdam, die voortdurend inspeelt op de veranderende eisen van onze omgeving. En die doorlopend innoveert. We staan als instelling midden in de samenleving. Onze mensen zijn gedreven en betrokken bij hun werk binnen een maatschappelijke context. Wij zien een diverse en inclusieve werkomgeving als één van de voorwaarden om als organisatie succesvol te zijn en onze doelstellingen te blijven bereiken.

 

Dit biedt jou volop kansen je verder te verdiepen en nieuwe ervaringen op te doen. In Nederland, maar ook daarbuiten. Je start met een jaarcontract, bij goed functioneren en wanneer de (organisatorische) omstandigheden niet wijzigen is er uitzicht op voortzetting.

 

De overige goede arbeidsvoorwaarden die horen bij deze functie:

 • Een salaris van minimaal € 4.270,-- en maximaal € 7.830,-- bruto per maand, op basis van een 36-urige werkweek. De uiteindelijke inschaling is onder meer afhankelijk van je kennis en ervaring.
 • Een 13de maand, 8% vakantietoeslag berekend over 13 maanden en een vrij besteedbaar persoonlijk budget van 5,9% van je 12-maandssalaris.
 • Pensioenopbouw op basis van middelloon met voorwaardelijke indexatie. Eigen bijdrage in de premie 6,54% (vanaf 2023 is de eigen bijdrage 6,68%).
 • Een volledige vergoeding van je OV-reiskosten woon-werkverkeer.
 • Veel mogelijkheden jezelf door opleiding en training zowel vakinhoudelijk als persoonlijk te blijven ontwikkelen.
 • Een goede balans tussen je professionele en je privéleven. In deze functie is het mogelijk om 4 dagen van 9 uur te werken.  

Voor de justitiële screening is deze functie ingedeeld in profiel 2a Meer informatie over de verschillende screeningsprofielen vind je op deze pagina.