Type:
Permanent employment
Location:
Heerlen
Education:
Associate degree (EQF 5), Bachelor (EQF 6)
Published:
03/01/2022
Status:
Open
Apply before:
28/01/2022
Hours p/wk:
36

Description:

Wat ga je doen?

Als operationeel specialist A financieel verricht je zelfstandig onderzoek naar financieel bewijs, geldstromen, wederrechtelijk verkregen voordeel en onverklaarbaar vermogen. Je brengt de vermogenspositie en inkomenspositie van verdachten in kaart, doet onderzoek naar (complexe) fraudezaken en speurt naar bewijsmiddelen om te komen tot een vervolging.

 

Tot je werkzaamheden behoren onder andere het maken van voordeelsberekeningen, het horen van verdachten en het leggen van klassiek en conservatoir beslag. Je verzamelt, valideert en veredelt onderzoeksgegevens en op de geld- en goederenbeweging pas je controletechnieken toe. Je kan dit alles vertalen in een financieel dossier.

 

Het gedachtengoed van financieel opsporen en afpakken van crimineel vermogen draag je actief uit en je stimuleert vakmatige ontwikkeling op het gebied van financiële opsporingsmogelijkheden. De deskundigheid van je collega’s bevorder je door jouw financiële kennis en vaardigheden over te dragen. Ook participeer je in netwerken. Je hecht waarde aan het onderhouden van goed contact met netwerkpartners zoals FIOD, banken en andere financiële instellingen.

 

Je ontwikkelt zelfstandig verbeteringen en deze implementeer je binnen het werkveld. Je wordt zo veel mogelijk ingezet op je financiële kennis en vaardigheden, maar zult ook algemene recherchewerkzaamheden verrichten. Ook vervul je de rol van hulpofficier van justitie (indien je de executieve status bezit). Omdat recherchewerk onvoorspelbaar is, werk je soms ook op onregelmatige tijden en neem je deel aan een piketregeling. Flexibiliteit is dus een must.

 

Waar ga je werken?

Je gaat werken in een van de onderstaande teams binnen de Eenheid Limburg. De medewerkers van deze teams zijn binnen de Eenheid Limburg flexibel inzetbaar, afhankelijk van de vraag en de specifieke behoefte. De inhoud van het werk van de financieel specialist is op elk team grotendeels gelijk. De werkomgeving binnen de diverse teams kan verschillen vanwege het zaakaanbod, looptijd van de onderzoeken en het werkveld. Passendheid van de kandidaat is bepalend voor de plaatsing binnen een team.

 

Team Districtsrecherche Parkstad in Heerlen of Team Districtsrecherche Zuid-West in Maastricht
De districtsrecherche is, in samenspraak met de opsporing binnen de basisteams, verantwoordelijk voor de opsporing en aanpak van criminaliteit met hoge impact (geweldcriminaliteit, jeugdcriminaliteit, vermogenscriminaliteit) en de probleemgerichte aanpak van veelvoorkomende criminaliteit. Voor de aanpak van deze criminaliteit werkt de financieel specialist samen met tactisch rechercheurs en specialisten binnen de afdeling. Tevens worden er door de financieel specialist fraude-en witwasonderzoeken op lokaal niveau verricht.

 

Team Opsporing in Heerlen
Het Team Opsporing is onderdeel van de Afdeling Generieke Opsporing en is verantwoordelijk voor de aanpak van ondermijning, de probleemgerichte aanpak van high impact crime en de aanpak van kapitale delicten.

 

Team Financieel Economische Criminaliteit in Roermond
Het Team Financieel Economische Criminaliteit (FinEc) is onderdeel van de Afdeling Thematische Opsporing en heeft als kerntaak het uitvoeren van middelzware en zware onderzoeken naar vastgoedfraude, overige vormen van fraude en witwassen.

 

Binnen de financiële opsporing werken we steeds meer proactief en innovatief. Creativiteit en 'Vernieuwend Werken' zijn belangrijke kenmerken om op een andere manier resultaten te behalen in de onderzoeken die we draaien. Binnen een team vinden tegelijkertijd meerdere financiële opsporingsonderzoeken plaats. Genoemde teams bestaan uit ervaren rechercheurs met diverse achtergronden. De medewerkers zijn gedreven, energiek en streven naar maximale kwaliteit. Alle vier de teams zijn voortdurend in ontwikkeling en van nieuwe collega’s verwachten we een actieve bijdrage hieraan. De teams staan open voor nieuwe ideeën en gaan uitdagingen niet uit de weg. Er wordt veel samengewerkt met andere opsporingsteams binnen en buiten de Eenheid Limburg, met de informatieorganisatie (DRIO), de basisteams en uiteraard met de externe partners in het publieke en private domein.

 

Wie ben jij?

Je hebt bij voorkeur werkervaring in de financiële dienstverlening of in de financiële opsporing. Je durft initiatief te nemen, bent open-minded, enthousiast en positief-kritisch. Hoofd- en bijzaken kun je goed onderscheiden en je hebt affiniteit met de analyse en het verwerken van grote hoeveelheden informatie. Jouw bevindingen kun je helder vastleggen en dankzij jouw communicatieve vaardigheden ook goed presenteren. Op nieuwe trends, ontwikkelingen en jurisprudentie ben je alert en je zoekt altijd proactief naar mogelijkheden om verder te investeren in je specialisme. Ook ben je bereid om functiegerichte opleidingen te volgen om je verder te ontwikkelen. Je werkt graag samen in een team en met collega’s uit andere disciplines zoals specialisten uit de districten (basisteams), het Openbaar Ministerie, de FIOD en de Belastingdienst.

 

Verder heb je:

  • een hbo-diploma, bij voorkeur in een financieel-economische richting; zoals fiscaal recht, bedrijfskunde of economie.
  • bij voorkeur werkervaring in de financiële dienstverlening en/of in de financiële opsporing;
  • bij voorkeur affiniteit met dossiervorming en het werken met digitale werktools.

Medewerkers in de functie senior die de doorstroompolitieopleiding Bachelor of Policing of Master of Criminal Investigation hebben voltooid en zich hebben aangemeld voor het 'overgangsbeleid doorstromers met doorstroompolitieopleiding', hebben een voorrangspositie in het kader van werving- en selectiebeleid.

 

Wat wij bieden

De standplaatsen zijn Heerlen, Maastricht of Roermond. Er is ruimte voor 4 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week.

Afhankelijk van je achtergrond volg je aan de Politieacademie een 14-weekse opleiding voor specifieke inzetbaarheid (36 uur per week), met eventueel aansluitend een voor de functie benodigd aanvullend opleidingsprogramma. Tijdens deze opleiding(en) ontvang je al het met jou overeengekomen salaris. Het positief afronden van het verplichte assessment is voorwaarde om aan de opleiding te kunnen beginnen. Het behalen van de opleiding is een vereiste om deze functie uit te kunnen oefenen.

 

Tijdens de interne specifieke politieopleiding word je tijdelijk aangesteld als ambtenaar in opleiding. Na het voltooien van de opleiding bieden we je een tijdelijke aanstelling aan, waarbij een proeftijd van één jaar van toepassing is. Na deze proeftijd volgt zo snel mogelijk een vaste aanstelling.

 

Binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden. Denk hier bij aan:

  • een bruto maandsalaris van minimaal € 2.596,- en maximaal € 4.299,- (schaal 9 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
  • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
  • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof.

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is operationeel specialist A, werkterrein financieel-economisch.

  

Wat verder belangrijk is

  • Een veiligheidsonderzoek maakt deel uit van de selectieprocedure.
  • Een assessment maakt mogelijk deel uit van de selectieprocedure.
  • Je hebt de Nederlandse nationaliteit (dit mag ook je tweede nationaliteit zijn).
  • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.