Type:
Permanent employment
Location:
Amsterdam
Education:
Associate degree (EQF 5)
Published:
17/08/2021
Status:
Open
Apply before:
13/09/2021
Hours p/wk:
36

Description:

De Afdeling Generiek 1 van de Dienst Landelijke Recherche van de Landelijke Eenheid zoekt een financieel specialist die de onderste steen boven wil krijgen in complexe zaken, om vermogen op te sporen en af te pakken. De Landelijke Recherche concentreert zich op zware, georganiseerde vormen van criminaliteit met een internationaal en/of ondermijnend karakter.

 

Als financieel specialist maak je deel uit van het generieke opsporingsteam 3, gevestigd in de omgeving van Amsterdam. Je werkt daar aan complexe, multidisciplinaire opsporing (deel) onderzoeken op het gebied van witwassen en andere vormen van fraude. Jouw onderzoek richt zich op de bewijsvoering, het ontnemen van wederrechtelijk verkregen voordeel en het traceren van vermogensbestanddelen in zowel binnen- als buitenland. Jouw activiteiten bestaan uit het:

 • verzamelen, analyseren en delen van (financiële) informatie tijdens het onderzoek;
 • opmaken van voordeelberekeningen met betrekking tot wederrechtelijk verkregen voordeel;
 • inzichtelijk maken van geldstromen en het herkennen van witwasconstructies;
 • verwerken van resultaten in een proces-verbaal en/of ontnemingsrapportage;
 • adviseren over onderzoeksstrategieën;
 • gericht inzetten van je collega-rechercheurs en het coördineren van hun werkzaamheden;
 • initiëren en stimuleren van vakmatige ontwikkeling binnen het team;
 • het gevraagd en ongevraagd adviseren van de teamleiding waar het gaat om financiële kansen, recherchestrategieën en in te zetten opsporingsmethodes binnen strafrechtelijke onderzoeken.

Recherchewerk is onvoorspelbaar. Je bent dan ook inzetbaar voor piket- en weekenddiensten.

 

Waar ga je werken?

Jij komt te werken binnen de generieke opsporingstaak van de Dienst Landelijke Recherche die, vanwege de schaalgrootte, is onderverdeeld in meerdere opsporingsteams. Deze teams opereren op dezelfde manier en beschikken over alle dagelijks benodigde onderzoek ondersteuning, inclusief financiële en digitale expertise. De Afdeling Generiek 1 houdt zich bezig met excessief geweld, vuurwapens, cocaïne, dynamisch witwassen en rechtshulp.

 

Wie ben jij?

Jij bent een teamplayer die actief de samenwerking zoekt. Je komt met (nieuwe) ideeën voor methoden van aanpak. Hiervoor signaleer je kansen en ben je alert op trends, ontwikkelingen en relevante jurisprudentie, bijvoorbeeld op het gebied van offshore constructies, virtueel geld en debetcards. Je herkent fraudevormen en witwasconstructies. Analytisch ben je sterk en je weet informatie uit diverse bronnen met elkaar in verband te brengen. Je handelt en communiceert tactvol en feiten kun je helder en gestructureerd vastleggen en presenteren. Voor collega’s ben je een goede coach. Je geeft ook gevraagd en of ongevraagd adviezen aan teamleiding en leden waar het gaat om wijze van aanpak probleemvelden.

Daarnaast heb je:

 • een hbo-diploma en een financieel-economische opleiding;
 • ruime kennis van witwassen en andere vormen van financiële criminaliteit;
 • kennis van bedrijfsadministraties, vastgoed en accountancy;
 • bij voorkeur kennis van nieuwe betalingsmethoden en virtueel geld.

Wat wij bieden

De standplaats is gevestigd in de omgeving Amsterdam. Er is ruimte voor 1 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week.

Afhankelijk van je achtergrond volg je aan de Politieacademie een 14-weekse opleiding voor specifieke inzetbaarheid (36 uur per week), met eventueel aansluitend een voor de functie benodigd aanvullend opleidingsprogramma. Tijdens deze opleiding(en) ontvang je al het met jou overeengekomen salaris. Het positief afronden van het verplichte assessment is voorwaarde om aan de opleiding te kunnen beginnen. Het behalen van de opleiding is een vereiste om deze functie uit te kunnen oefenen. Hier vind je alle informatie met betrekking tot de selectieprocedure, het assessment en de opleiding.

 

Tijdens de interne specifieke politieopleiding word je tijdelijk aangesteld als ambtenaar in opleiding. Na het voltooien van de opleiding bieden we je een tijdelijke aanstelling aan, waarbij een proeftijd van één jaar van toepassing is. Na deze proeftijd volgt zo snel mogelijk een vaste aanstelling.

 

Binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden. Denk hier bij aan:

 • een bruto maandsalaris van minimaal € 2.903,- en maximaal € 4.685,- (schaal 10 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
 • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
 • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof (meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden).

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is functie operationeel specialist B, werkterrein financieel-economisch.

  

Wat verder belangrijk is

 • Een veiligheidsonderzoek en een assessment maken deel uit van de selectieprocedure.
 • Je hebt de Nederlandse nationaliteit (dit mag ook je tweede nationaliteit zijn).
 • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.