Keywords:
Forensics
Type:
Permanent employment
Location:
Den Haag
Education:
MBO-3 (EQF 3)
Published:
28/03/2017
Status:
Open
Apply before:
06/04/2017
Hours p/wk:
36

Description:

De Forensische Opsporing is een van de hoofdrolspelers in het opsporingsproces. Dagelijks leveren honderden collega's in dit vakgebied hun bijdrage om Nederland veiliger te maken en te houden. Heb jij de skills om als forensisch onderzoeker plaats delict het verschil te maken in sporenonderzoek en sporenanalyse?

 

Wat ga je doen?

Als onderzoeker voer je zelfstandig forensisch onderzoek uit op plaatsen delict. Bij ernstige delicten en complexe of grote onderzoeken doe je dit in teamverband. Je analyseert en interpreteert het sporenbeeld en kan daarmee de potentiële modus operandi en/of het incidentverloop beschrijven. Je stelt sporen veilig, onderzoekt en analyseert de onderlinge samenhang en bepaalt de relevantie van sporen. Je registreert beelden van de plaats delict en maakt hierbij gebruik van verschillende visualisatietechnieken. Daarnaast sluit je vanuit forensisch onderzoeksoogpunt aan bij lijkschouwingen en secties. Ter voorkoming van ongewenste sporenoverdracht en ter borging van de chain of custody, werk je volgens gestandaardiseerde methodes en volg je ook op administratief gebied gedisciplineerd de generieke werkwijze. Je instrueert assistenten en medewerkers forensische opsporing, neemt deel aan relevante netwerken en doet voorstellen ter verbetering van de forensisch technische uitvoeringspraktijk.

Recherchewerk is onvoorspelbaar. Dat betekent dat je werkt op onregelmatige tijden en meedraait in piketdiensten.

 

Waar werk je?

Team Forensische Opsporing van Eenheid Amsterdam is opgedeeld in:

  • 1e lijns-onderzoek op de plaats delict of plaats incident (in het geval van verkeersongevallenanalyse);
  • 2e lijns-onderzoek door laboranten en experts;
  • een frontdesk waarbinnen planning en prioritering van de inzetten plaatsvindt, evenals advisering met betrekking tot forensisch onderzoek.

De samenstelling van het team is zeer divers. Enerzijds heb je te maken met doorgewinterde collega's met een flinke dosis ervaring en anderzijds met nieuwe collega's met een frisse blik. Je samenwerkingspartners lopen uiteen van collega-specialisten uit de teams Forensische Opsporing elders in het land tot andere onderdelen van de opsporing zoals bijvoorbeeld een zedenrechercheur. Maar je kunt bijvoorbeeld ook te maken krijgen met het Openbaar Ministerie en het Nederlands Forensisch Instituut. De 1e lijn heeft 24/7 een forensisch opsporingsteam (FOT) beschikbaar voor het onderzoek bij ernstige delicten. De standplaats is Amsterdam.

 

Wie ben jij?

We zoeken collega's die oog hebben voor detail en nauwkeurig werken, die analytisch zijn en waakzaam zijn voor tunnelvisie. Je werkt met hypothesen en scenario's die je niet alleen probeert te verifiëren maar ook te falsificeren. Je toont initiatief en werkt actief mee aan kennisontwikkeling binnen de forensische opsporing. Je bent stressbestendig en blijft onder druk en bij tegenslag beheerst en doelmatig handelen. Ten behoeve van een goede dossiervorming ben je in staat heldere en begrijpelijke processen-verbaal te schrijven. Je kunt op je eigen werk reflecteren, durft fouten toe te geven en bent in staat feedback te geven aan collega's. Je kunt goed samenwerken met verschillende typen mensen en weet de sterke kanten van jouw collega's te benutten. Daarnaast is het van belang dat je professionele afstand kunt bewaren van het menselijk leed waarmee je in aanraking komt.

Je beschikt over mbo 3 werk- en denkniveau. Daarnaast heb je een relevante opleiding (met biologie, schei- en natuurkunde in het vakkenpakket) en affiniteit met techniek en recherchewerk. Je bent in het bezit van een rijbewijs.

 

Wat bieden wij?

Er is ruimte voor 5 fte. Om deze functie goed uit te kunnen voeren volg je aan de Politieacademie de interne opleiding Algemene Opsporingsbekwaamheid en Politiële Vorming en de leergang forensische opsporing. De Politieacademie hanteert hiervoor mbo 4-instapniveau. Verder kun je het volgende van ons verwachten:

  • vaste aanstelling met proeftijd van een jaar
  • werkweek van 36 uur, parttime werken is mogelijk
  • bruto maandsalaris max 3174,- (schaal 7 Bbp)
  • 8% vakantie- en eindejaarsuitkering, pensioenregeling, betaald ouderschapsverlof
  • uitgebreide ontwikkelmogelijkheden
  • meer info over verlof, regelingen en mogelijkheden

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is generalist forensische opsporing.

  

Hoe ziet de selectieprocedure eruit?

De selectieprocedure bestaat uit verschillende onderdelen: sollicitatiegesprek, assessment, selectie- en arbeidsvoorwaardengesprek en veiligheidsonderzoek.

Heb je vragen over de procedure, bel dan Recruitment & Selectie, tel. 088 66 22 300.

 

Wat verder nog interessant is

De politie maakt werk van diversiteit. Meer hierover lees je op politie.nl.