Keywords:
Police, Forensics
Type:
Temporary employment
Location:
Heerlen
Education:
MBO-3 (EQF 3)
Published:
08/10/2021
Status:
Open
Apply before:
18/10/2021
Hours p/wk:
36

De Forensische Opsporing is een van de hoofdrolspelers in het opsporingsproces. Dagelijks leveren honderden collega’s in dit vakgebied hun bijdrage om Nederland veiliger te maken en te houden. Heb jij de skills om als forensisch onderzoeker plaats delict het verschil te maken in sporenonderzoek en sporenanalyse? Kom dan Team Forensische Opsporing van de Eenheid Limburg versterken!

 

Specificaties vacature

Locatie(s): Heerlen, Venlo

Organisatieonderdeel: Limburg

Vakgebied(en): Opsporing

Niveau: MBO 3

 

Wat ga je doen?

Als onderzoeker voer je zelfstandig forensisch onderzoek uit op plaatsen delict. Bij ernstige delicten en complexe of grote onderzoeken doe je dit in teamverband. Je analyseert en interpreteert het sporenbeeld en kan daarmee de potentiële modus operandi en/of het incidentverloop beschrijven. Je stelt sporen veilig, onderzoekt en analyseert de onderlinge samenhang en bepaalt de relevantie ervan. Je registreert beelden van de plaats delict en maakt hierbij gebruik van verschillende visualisatietechnieken. Daarnaast sluit je vanuit forensisch onderzoeksoogpunt aan bij lijkschouwingen en secties. Ter voorkoming van ongewenste sporenoverdracht en ter borging van de chain of custody, werk je volgens gestandaardiseerde methodes. Je instrueert assistenten en medewerkers forensische opsporing, neemt deel aan relevante netwerken en doet voorstellen ter verbetering van de forensisch technische uitvoeringspraktijk.

Recherchewerk is onvoorspelbaar. Dat betekent dat je werkt op onregelmatige tijden en meedraait in piketdiensten.

 

Waar ga je werken?

Team Forensische Opsporing van Eenheid Limburg bestaat uit zo’n 90 bevlogen collega’s die veelal beschikken over een flinke dosis kennis en ervaring. Naar verwachting blijft de instroom van nieuwe collega’s hoog. Het team is opgedeeld in:

  • 1e lijns-onderzoek op de plaats delict of plaats incident (in het geval van verkeersongevallenanalyse);
  • 2e lijst-onderzoek door laboranten en experts;
  • een frontdesk waarbinnen planning en prioritering van de inzetten plaatsvindt, evenals advisering met betrekking tot forensisch onderzoek en het ontvangen van sporen en sporendragers.

Je opereert in een dynamische omgeving en werkt daarin samen met andere eenheden en ketenpartners zoals het Openbaar Ministerie en het Nederlands Forensisch Instituut (NFI). Zo heb je te maken met collega-specialisten uit je eigen team (forensisch medewerkers, operationeel specialisten), de taakaccenthouders uit de basisteams en bijvoorbeeld (tactisch) rechercheurs uit andere opsporingsteams.

 

Wie ben jij?

We zoeken analytische collega's die oog hebben voor detail en waakzaam zijn voor tunnelvisie. Heb je een technische of forensische achtergrond? Dan heb je een streepje voor. Je werkt met hypothesen en scenario's die je niet alleen probeert te verifiëren maar ook te falsificeren. Je toont initiatief en werkt actief mee aan kennisontwikkeling binnen de forensische opsporing. Onder druk en bij tegenslag blijf je beheerst en doelmatig handelen. Ten behoeve van een goede dossiervorming ben je in staat heldere en begrijpelijke processen-verbaal te schrijven. Je kunt op je eigen werk reflecteren, durft fouten toe te geven en bent in staat feedback te geven aan collega’s. Daarnaast is het van belang dat je professionele afstand kunt bewaren van het menselijk leed waarmee je in aanraking komt.

Ook beschik je over:

  • een mbo 3-diploma;
  • een relevante opleiding en affiniteit met techniek en recherchewerk;
  • een rijbewijs B.

Wat wij bieden

De standplaatsen zijn Venlo en Heerlen. Er is ruimte voor 2 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week.

Afhankelijk van je achtergrond volg je aan de Politieacademie een 14-weekse opleiding voor specifieke inzetbaarheid (36 uur per week), met eventueel aansluitend een voor de functie benodigd aanvullend opleidingsprogramma. Tijdens deze opleiding(en) ontvang je al het met jou overeengekomen salaris. Het positief afronden van het verplichte assessment is voorwaarde om aan de opleiding te kunnen beginnen. Het behalen van de opleiding is een vereiste om deze functie uit te kunnen oefenen. Hier vind je alle informatie met betrekking tot de selectieprocedure, het assessment en de opleiding.

Tijdens de interne specifieke politieopleiding word je tijdelijk aangesteld als ambtenaar in opleiding. Na het voltooien van de opleiding bieden we je een tijdelijke aanstelling aan, waarbij een proeftijd van één jaar van toepassing is. Na deze proeftijd volgt zo snel mogelijk een vaste aanstelling.

Binnen de politie investeren we in jouw toekomst. We bieden uitgebreide ontwikkelingsmogelijkheden en een aantrekkelijk pakket arbeidsvoorwaarden. Denk hier bij aan:

  • een bruto maandsalaris van minimaal € 2.087,- en maximaal € 3.470,- (schaal 7 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
  • 8% vakantie- en 8.33% eindejaarsuitkering;
  • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof.

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is generalist forensische opsporing.

  

Wat verder belangrijk is

  • Een veiligheidsonderzoek (P) en mogelijk een assessment en een kleurentest maken deel uit van de selectieprocedure.
  • Je hebt de Nederlandse nationaliteit (dit mag ook je tweede nationaliteit zijn).
  • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.