Type:
Permanent employment
Location:
Krimpen aan den IJssel
Education:
MBO-3 (EQF 3)
Published:
22/12/2023
Status:
Open
Apply before:
15/01/2024
Hours p/wk:
36

Description:

De Forensische Opsporing zoekt forensisch onderzoekers plaats delict. Omdat geen dag bij ons hetzelfde is, is jouw werk enorm gevarieerd. Werk waarbij elk moment de telefoon kan gaan omdat jouw kennis en kunde nodig zijn. Dat kan zijn na een inbraak, overval of zedendelict. Maar ook na een moord of doodslag, plofkraak of brandstichting. Jouw werk is dus belangrijk en heeft impact; zowel tijdens je onderzoek als bij het op papier zetten van jouw bevindingen.

 

Wat ga je doen?

's Morgens sta je vroeg op, om stipt om 07:30 uur aan het werk te gaan. Onder het genot van een bak koffie bespreek je wat er de afgelopen avond en nacht is voorgevallen, waarna de coördinator je vraagt om onderzoek te doen naar aanleiding van een inbraak. Ter plaatse blijkt de inbraak bij een 75-jarige vrouw te zijn geweest, die hevig geschrokken is. Terwijl de vrouw haar verhaal vertelt, luister je goed en je laat merken dat je haar begrijpt. Je pakt je koffer uit de bus en gaat je onderzoek doen. Tijdens je werk leg je aan het slachtoffer uit wat je aan het doen bent. Als je de veiliggestelde sporen inpakt, krijg je een berichtje op je telefoon: "Om 10:30 uur kun je een verdachte van een steekincident bemonsteren". De verdachte zit ingesloten in het huis van bewaring en doet wat lastig. Hoewel je hulp krijgt van collega’s, duurt het onderzoek hierdoor langer dan gebruikelijk. Na je aankomst op het bureau en een iets verlate lunch, stort jij je op het maken van de processen-verbaal.

 

Waar ga je werken?

Je komt te werken bij de Forensische Opsporing (FO), waar, verspreid over verschillende teams in het land, zo’n 1.500 enthousiaste professionals werkzaam zijn.

 

De Forensische Opsporing biedt kennis en kunde op alle vlakken binnen de opsporing met behulp van forensische methoden en technieken. Dit doen wij vanuit verschillende politie-eenheden, die onderling veel samenwerken. Zo dragen we bij aan de waarheidsvinding en daarmee de veiligheid in Nederland. De kernwaarden integriteit, kwaliteit, transparantie en objectiviteit staan bij ons centraal. Je komt terecht in een inspirerende en professionele werkomgeving, waarin eigen inbreng erg wordt gewaardeerd.

 

Wie ben jij?

Jij bent de collega die oog heeft voor detail, nauwkeurig werkt en analytisch sterk is! Iemand die nieuwsgierig is, onderzoekend en wars van tunnelvisie. Het gros van het werk kunnen we maar één keer doen en dit brengt druk met zich mee, dit besef je goed en dit maakt je extra gedreven. Tijdens onderzoeken komt er veel op je af, maar stressbestendig als jij bent blijf je rustig en behoud je het overzicht. Onder druk en bij tegenslag blijf jij beheerst en doelmatig werken. Hierbij durf je je grenzen en ook je kwetsbaarheid te tonen. Je kunt werken volgens gestandaardiseerde methoden. Ook op administratief gebied weet je de afgesproken werkwijze toe te passen. Je kunt op je eigen werk reflecteren en bent in staat feedback te geven en te ontvangen. Natuurlijk communiceer je duidelijk en toegankelijk, ook in hectische situaties.

 

Het eindproduct van je onderzoek is een proces-verbaal, dat je zonder moeite in heldere en begrijpelijke taal schrijft. Ook mondeling kun je jezelf duidelijk uitdrukken. Je toont initiatief, staat stevig in je schoenen en je hebt technisch inzicht. Het is voor jou vanzelfsprekend om de verbinding te zoeken met anderen. Door je flexibele houding schrik je niet van de onvoorspelbaarheid van het werk, zowel wat betreft het soort onderzoek als je werktijden (bijvoorbeeld weekend- en piketdiensten). Bovendien ben jij voldoende weerbaar om op een professionele manier het menselijk leed aan te kunnen waarmee je te maken krijgt. Tot slot is het van belang dat je op een redelijke afstand van je plaats tewerkstelling woont, in verband met je reistijd naar een plaats delict.

 

Verder heb je:

  • een mbo 3-diploma;
  • technische affiniteit, bijvoorbeeld door middel van een technische opleiding of werkzaamheden;
  • een rijbewijs B.

Wat wij bieden

De standplaats is Krimpen aan den IJssel. is ruimte voor 4 fte. Het betreft een functie voor 36 uur per week.

 

Afhankelijk van je achtergrond volg je aan de Politieacademie een 14-weekse opleiding voor specifieke inzetbaarheid (36 uur per week), met aansluitend een voor de functie benodigd aanvullend opleidingsprogramma. Tijdens deze opleiding(en) ontvang je al het met jou overeengekomen salaris. Het positief afronden van het verplichte assessment is voorwaarde om aan de opleiding te kunnen beginnen. Het behalen van de opleiding is een vereiste om deze functie uit te kunnen oefenen. 

 

Tijdens de interne specifieke politieopleiding word je tijdelijk aangesteld als ambtenaar in opleiding. Na het voltooien van de opleiding bieden we je een tijdelijke aanstelling aan, waarbij een proeftijd van één jaar van toepassing is. Na deze proeftijd volgt zo snel mogelijk een vaste aanstelling.

 

Verder kun je het volgende van ons verwachten:

  • een bruto maandsalaris van minimaal € 2.343,- en maximaal € 3.825,- (schaal 7 Bbp) op basis van een 36-urige werkweek;
  • 8% vakantie- en 8,33% eindejaarsuitkering;
  • goede pensioenregeling en betaald ouderschapsverlof. 

De formele functie binnen het functiegebouw van de politie is generalist forensische opsporing.

 

Wat verder belangrijk is

  • Een veiligheidsonderzoek , een vakinhoudelijk assessment en een medische toets maken deel uit van de selectieprocedure.
  • Je hebt de Nederlandse nationaliteit (dit mag ook je tweede nationaliteit zijn).
  • De politie zet in op vernieuwing en cultuurverschillen binnen teams. Divers samengestelde teams presteren beter. Daarom werken we hard aan een open en veilige cultuur waarin divers talent tot bloei komt.